Tietoa palvelusta

Tällä hetkellä rokotusvuorossa ovat 16 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat henkilöt. Riskiryhmiin kuulumattomista rokotusvuorossa ovat 30 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat. Lisätietoa riskiryhmistä uutisessa, jonka löydät selaamalla sivua alaspäin.

Varaa aika rokotukseen sähköisestä ajanvarauksesta tai puhelimitse. Löydät ajanvarauskanavat tältä sivulta kohdasta Asiointikanavat.

AstraZenecan rokotetta ei anneta alle 65-vuotiaille, vaan heille annetaan tällä hetkellä Pfizerin tai Modernan rokotetta. Näiden kahden rokotteen välillä kuntalaisella ei ole valinnanvapautta, vaan hänelle annetaan kulloinkin tarjolla olevaa rokotetta.

AstraZenecan rokotetta ensimmäisen annoksen saaneet voivat halutessaan valita toiseksi rokoteannokseksi eri valmistajan rokotteen. Jos haluat vaihtaa toisen annoksesi eri valmistajan rokotteeseen, soita 31.5.–2.6. klo 9–14 välisenä aikana rokoteajanvaraukseen numeroon 016 322 4913.

Yleisiä ohjeita

  • Rokotusaikojen saatavuus riippuu käytettävissä olevien rokotteiden määrästä. Uusia aikoja vapautuu sitä mukaa, kun saamme uusia rokote-eriä.
  • Rokotteet pistetään kaupungintalon rokotepisteellä.
  • Rokotukseen voi tulla ainoastaan varatulle ajalle.
  • Rokotukseen on syytä varata aikaa 30 minuuttia.
  • Jos saat rokotuksen työterveyden kautta, seuraa työterveyshuoltosi ohjeistusta.

Rokotuksen ottajan kannattaa pukeutua niin, että toinen olkavarsi saadaan helposti näkyville. Päällystakit voi jättää kaupungintalon aulan naulakkoon ja omaa rokotusvuoroa odottaessa on syytä ottaa Kela-kortti valmiiksi saataville.

Rokotuspisteellä noudatetaan annettuja hygieniaohjeita. Paikalla on muun muassa saatavilla kasvomaskeja ja käsidesiä. Toivomme, että asiakkaat saapuvat kaupungintalolle vain hieman ennen oman rokotusaikansa alkamista. Näin vältetään turhia kontakteja ja varmistetaan turvavälien pitäminen.

Rokotusjärjestys perustuu THL:n määrittelemiin riskiryhmiin ja Lapin sairaanhoitopiirin alueella tehtyihin päätöksiin. Varaa aika rokotukseen omalla vuorollasi.

Rovaniemen kaupunki rokottaa maksutta asukkaansa ja Rovaniemellä pitkään oleskelevat Covid19 -tautia, eli koronavirusta vastaan. Rokotukset suoritetaan valtakunnallisen suosituksen mukaisesti.

Asiasanat
koronavirus, perusterveydenhuolto
Varaa aika rokotukseen

Koronavirusrokotuksen puhelinajanvaraus

Puhelinajanvaraus koronavirusrokotetta varten.

Kaikki tiedot
Puh. +358 16 3224913

Terveysasemien sähköinen ajanvarauspalvelu

Palvelusta voit varata, siirtää ja perua ajan terveysasemien palveluihin.

Kaikki tiedot
Siirry asioimaan

Kaupungintalon rokotuspiste koronavirusrokotteelle

Rokotuspiste koronavirusta vastaan annettavaa rokotusta varten.