Palvelu

Koronarokottaminen

Palvelun toteuttaa
Rovaniemen kaupunki
Palvelun kieli
Suomi,Ruotsi,Englanti
Siirry asiointiin

Tietoa palvelusta

Ensimmäisiä, toisia, kolmansia sekä immuunipuutteisille ja iäkkäille tarkoitettuja neljänsiä koronarokotuksia saa Rinteenkulman terveysaseman koronarokotuspisteeltä (Koskikatu 25, 3. krs). Rokotuksiin tulee varata aika. Katso neljänsiin rokotuksiin oikeutetut iäkkäiden ryhmät yltä.

Alle 18-vuotiaista kolmansia annoksia suositellaan 12–17-vuotiaille lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 tai 2 kuuluville. Myös muut 12–17-vuotiaat voivat hakea rokotuksen, jos se on tarpeen muusta kuin lääketieteellisistä syistä, esimerkiksi matkustamisen vuoksi.

5–11-vuotiaan kaikilta huoltajilta on oltava suostumus lapsen rokotukseen. Suostumuksen voi antaa suullisesti rokotustilanteessa, mutta jos joku lapsen huoltajista ei pääse mukaan rokotukseen, hänen suostumuksensa on esitettävä rokotustilanteessa kirjallisena. Kirjallisessa suostumuksessa on suostumuksen lisäksi oltava rokotettavan lapsen nimi ja henkilötunnus sekä huoltajien allekirjoitukset ja nimenselvennökset. Kirjallinen suostumus otetaan täytettynä mukaan rokotukseen.

Ajan voi varata verkossa osoitteessa rovaniemi.terveytesi.fi. Jos ajanvaraus verkossa ei onnistu, ajan voi varata puhelimitse numerosta 016-322 4913 arkisin klo 9–14.

Rokotusaikoja voi varata seuraavasti:

  • ma-to klo 8.15–15.45
  • pe 8.15–14.45

Ensimmäisen ja toisen rokotteen välin tulee olla vähintään kuusi viikkoa. 18 vuotta täyttäneet voivat hakea 3. rokotteen, kun 2. rokotteesta tai sairastetusta taudista on kulunut 3 kuukautta. 12–17-vuotiaat voivat hakea 3. rokotteen, kun 2. rokotteesta tai sairastetusta taudista on kulunut 6 kk. Voimakkaasti immuunipuutteiset 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat voivat saada 3. rokoteannoksen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 2 kk. Iäkkäät sekä voimakkaasti immuunipuutteiset voivat hakea 4. rokotteen, kun 3. annoksesta on kulunut 3kk.

Rokotteina käytetään Modernan Spikevaxia tai Biontech-Pfizerin Comirnatya. Täysi-ikäiset voivat saada halutessaan myös Nuvaxovidia puhelinajanvarauksella. Alle 30-vuotiaille miehille ja pojille annetaan vain Comirnatya. 5–11-vuotiaille tarjotaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua Comirnaty-rokotetta.

Yleisiä ohjeita

  • Pukeudu niin, että toinen olkavarsi saadaan helposti näkyville.
  • Saavuthan paikalle vain hieman ennen omaa rokotusaikaasi.
  • Rokotukseen on syytä varata aikaa 30 minuuttia.
  • Ota Kela-kortti valmiiksi esille odottaessasi vuoroasi.

Paikalla on saatavilla kasvomaskeja ja käsidesiä.

Rovaniemen kaupunki rokottaa maksutta asukkaansa ja Rovaniemellä pitkään oleskelevat Covid19 -tautia eli koronavirusta vastaan. Rokotukset suoritetaan valtakunnallisen suosituksen mukaisesti.

Palvelun asiointikanavat

Terveysasemien sähköinen ajanvarauspalvelu

Palvelusta voit varata, siirtää ja perua ajan terveysasemien palveluihin.

Lisätietoja

Rinteenkulman terveysaseman rokotuspiste koronavirusrokotteelle

Rokotuspiste koronavirusta vastaan annettavaa rokotusta varten.

Koskikatu 25, 96100 ROVANIEMI,
Rinteenkulman kauppakeskus, eteläpääty. Käynti ulkoa hissillä kauppakeskuksen pääoven vasemmalta puolelta tai parkkihallin eri kerroksista.

Aukioloajat

Lisätietoja
Asiasanat
koronavirus, perusterveydenhuolto
Rokotuksiin liittyvät uutiset
Lisää uutisia
Edellinen 1 2 3 4Seuraava
Varaa aika rokotukseen

Rinteenkulman terveysaseman rokotuspiste koronavirusrokotteelle

Rokotuspiste koronavirusta vastaan annettavaa rokotusta varten.

Terveysasemien sähköinen ajanvarauspalvelu

Palvelusta voit varata, siirtää ja perua ajan terveysasemien palveluihin.

Kaikki tiedot
Siirry asioimaan