account_balanceLapin Maakuntamuseo

Käyntiosoite:
Lapin maakuntamuseo, Pohjoisranta 4, 96200 Rovaniemi
Postiosoite:
Pohjoisranta 4 96200 Rovaniemi

Henkilöt:

Ota yhteyttä

Lapin maakuntamuseo

Alueellinen vastuumuseo, jonka toimialueena on entinen Lapin lääni, pois lukien Tornionlaakso ja Kemin seutu sekä saamelaisten kotiseutualue.

Lapin maakuntamuseo sosiaalisessa mediassa
23.03.2023
Uusi erikoisnäyttely tulossa kesäksi! Avajaisia vietetään to 1.6. klo 18. Pistähän päivä jo ylös! 🌳"Puut, puistot, ihmiset - Taidetta puiden ja puistojen historiasta ja nykypäivästä Rovaniemellä" -näyttelyssä ryhmä taiteilijoita haluaa nostaa esiin lähiluonnon merkitystä hyvinvoinnillemme. 🌳Yksi näyttelyyn tulevista teoksista on yhteisöllinen "Haluan suojella tämän puun" -teos, johon voit vielä osallistua näin: 👉🌳Käy ottamassa kuva itsellesi tärkeästä puusta, jonka haluaisit säästyvän ja suojeltavan. Lähetä (suurikokoinen) kuva ja perustelut 31.3.2023 mennessä osoitteeseen kuva@kaisasiren.fi Osallistu mukaan ja näe itsellesi tärkeä puu näyttelyssä!
Lapin maakuntamuseo
22.03.2023
Teatteriryhmä Spindrift esittää Historian jännät naiset teatteriesityksen, joka yhdistyy pohjoisen Wäkewien waimojen tarinoihin. Esityksessä on kolme näyttelijää; Anna Korolainen Crevier, Outi Ikonen, Marjo Lahti ja ukrainalainen Jazz-pianisti, Artists at Risk -verkoston kautta Suomeen residenssiin saapunut Marina Kramarenko. Esityksen aluksi tutustutaan museon Kapion arvoinen arkku -näyttelyssä olevien naisten tarinoihin. Esitykset: la 25.3. klo 15 ja klo 18 su 26.3. klo 18 Liput: Ennakkoon NetTicketistä ja Osviitasta Hinnat: 20€ peruslippu 15€ eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat Ennakkoon varattavissa 7 Kaikukorttipaikkaa Osviitasta Ovilipunmyynti avautuu Arktikumin lipunmyyntipisteestä klo 17 Hinnat ovelta: 22€ peruslippu 17€ eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat Klo 17:45 Myymättä jääneet vapaat paikat annetaan vielä ovelta tuleville Kaikukorttilaisille TERVETULOA!
Lapin maakuntamuseo
20.03.2023
Tänään 20.3. on kevätpäiväntasaus eli päivä, jolloin auringon keskipiste siirtyy eteläiseltä tähtitaivaalta pohjoiselle. Tänään päivän ja yön pituudet ovat suurinpiirtein yhtä pitkät joka puolella maapalloa. Meillä täällä pohjoisessa päivät ovat tästä eteenpäin juhannukseen asti pitempiä kuin yöt. Keväisen ja aurinkoisen tunturimaiseman Enontekiöltä kuvasi Yrjö Metsälä. Kuva on Lapin maakuntamuseon kokoelmasta. #kevät #kevätpäiväntasaus #lapinmaakuntamuseo #museokokoelmat
Lapin maakuntamuseo
20.03.2023
Tänään 20.3. on kevätpäiväntasaus eli päivä, jolloin auringon keskipiste siirtyy eteläiseltä tähtitaivaalta pohjoiselle. Tänään päivän ja yön pituudet ovat suurinpiirtein yhtä pitkät joka puolella maapalloa. Meillä täällä pohjoisessa päivät ovat tästä eteenpäin juhannukseen asti pitempiä kuin yöt. Keväisen ja aurinkoisen maiseman Saanatunturille kuvasi Yrjö Metsälä. Kuva on Lapin maakuntamuseon kokoelmasta.
Lapin maakuntamuseo
09.03.2023
Lapin maakuntamuseon arkeologille uudet työkalut Moni ei ehkä tiedä tätä, mutta arkeologi ei kajoa maahan kovin mielellään ja hyvästä syystä: arkeologista kohdetta ei voi korjata ja kerran kaivettua ei saa kaivamattomaksi. Mikäli kaivaminen on tehty huolimattomasti tai vajavaisella kalustolla, ei tulos voi olla hyvä. Arkeologisen kohteen oikeaoppinen tutkimus siten, että informaatio on tarkkaa ja tutkimus tehdään kohdetta kunnioittaen, vaatii sekä osaamista että oikeaa kalustoa. Tähän asti Lapin maakuntamuseolla on ollut edellistä, mutta jälkimmäinen on puuttunut. Eiliseen asti. Eilen 8.3. hymyilevä (harvinaista!) museon arkeologi kävi noutamassa robottitakymetrin, RTK GNSS satelliittipaikantimen, ja laitteiden ohjaamiseen tarkoitetut kenttätietokoneet oheislaitteineen. Laitteistolla esimerkiksi kaivaushavaintojen dokumentointitaso on näillä laitteilla millimetrien tarkkuudella tapahtuvaa toimintaa. Arkeologin käytössä oleva kalusto on nyt moderneja laatuvaatimuksia vastaava ja museo voi aloittaa omien maastotutkimusten suunnittelun. Suunnittelun kohdekin on jo selvä, sillä Lapin maakuntamuseo aloittaa tänä vuonna usean vuoden tutkimushankkeen, joka keskittyy erityisesti Itä-Lapin myöhäisrautakauteen ja keskiaikaan.
Lapin maakuntamuseo
09.03.2023
Lapin maakuntamuseon arkeologille uudet työkalut Moni ei ehkä tiedä tätä, mutta arkeologi ei kajoa maahan kovin mielellään ja hyvästä syystä: arkeologista kohdetta ei voi korjata ja kerran kaivettua ei saa kaivamattomaksi. Mikäli kaivaminen on tehty huolimattomasti tai vajavaisella kalustolla, ei tulos voi olla hyvä. Arkeologisen kohteen oikeaoppinen tutkimus siten, että informaatio on tarkkaa ja tutkimus tehdään kohdetta kunnioittaen, vaatii sekä osaamista että oikeaa kalustoa. Tähän asti Lapin maakuntamuseolla on ollut edellistä, mutta jälkimmäinen on puuttunut. Eiliseen asti. Eilen 8.3. hymyilevä (harvinaista!) museon arkeologi kävi noutamassa robottitakymetrin, RTK GNSS satelliittipaikantimen, ja laitteiden ohjaamiseen tarkoitetut kenttätietokoneet oheislaitteineen. Laitteistolla esimerkiksi kaivaushavaintojen dokumentointitaso on näillä laitteilla millimetrien tarkkuudella tapahtuvaa toimintaa. Arkeologin käytössä oleva kalusto on nyt moderneja laatuvaatimuksia vastaava ja museo voi aloittaa omien maastotutkimusten suunnittelun. Suunnittelun kohdekin on jo selvä, sillä Lapin maakuntamuseo aloittaa tänä vuonna usean vuoden tutkimushankkeen, joka keskittyy erityisesti Itä-Lapin myöhäisrautakauteen ja keskiaikaan. #lapinmaakuntamuseo #arkeologi #arkeologia
Lapin maakuntamuseo
08.03.2023
Hyvää naistenpäivää! 🥳 Vielä ehdit hankkia edullisemmat ennakkolippusi Historian jännät naiset ja Wäkevien waimojen tarinoita -esitykseen! Esitykset tapahtuvat museon näyttelytiloissa. Esitysajat: - la 25.3. klo 18 - su 26.3. klo 18 Liput ennakkoon NetTicketistä:
Lapin maakuntamuseo
06.03.2023
Hauskaa talvilomaa! ☃️❄️ Suuntaatko lomalla hiihtoladulle vai tulisitko museovierailulle? Arktikumin näyttelyt ovat avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10-18. 📸 Hiihtäjiä Ylläksen Äkäslompolossa vuonna 1992. Kuvaaja Jukka Suvilehto, Lapin maakuntamuseon kokoelmat. #talviloma #hiihtoloma #lapinmaakuntamuseo
Lapin maakuntamuseo
06.03.2023
Hauskaa talvilomaa! ☃️❄️ Suuntaatko lomalla hiihtoladulle vai tulisitko museovierailulle? Arktikumin näyttelyt ovat avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10-18. 📸 Hiihtäjiä Ylläksellä Äkäslompolossa vuonna 1992. Kuvaaja Jukka Suvilehto, Lapin maakuntamuseon kokoelmat.
Lapin maakuntamuseo
03.03.2023
"Lapin maakuntamuseolle ja Rovaniemen taidemuseolle perustetaan uusi, yhteinen kokoelmavarasto." (LK, Leena Talvensaari 2.3.2023) Tätä muuttoa onkin jo odotettu, sillä nykyinen museokokoelmien säilytystila on tullut teknisen käyttöikänsä päähän. Luvassa on siis tuhansien arvokkaiden kulttuurihistoriallisten esineiden pakkaus ja muutto uusiin tiloihin.
Lapin maakuntamuseo
01.03.2023
Ilmoitusasiaa asiakkaillemme! 👉 Lapin maakuntamuseon arkisto- ja esinekokoelmat ovat suljetut asiakaspalvelulta 1.3.-31.8.2023 välisen ajan. Teemme kokoelmienhallinta- ja säilytysjärjestelmien uudistuksia, jotta voisimme palvella asiakkaitamme tulevaisuudessa entistä paremmin. 👉 Museon kuva-arkiston asiakaspalvelu palvelee normaalisti.
Lapin maakuntamuseo
28.02.2023
Ilmoitusasiaa Lapin maakuntamuseon kokoelmapalveluista! 👉 Lapin maakuntamuseon arkisto- ja esinekokoelmat ovat suljetut asiakaspalvelulta 1.3.-31.8.2023 välisen ajan. Teemme kokoelmienhallinta- ja säilytysjärjestelmien uudistuksia, jotta voisimme palvella asiakkaitamme tulevaisuudessa entistä paremmin. 👉 Museon kuva-arkiston asiakaspalvelu palvelee normaalisti. Kuva-arkistoon liittyvät tiedustelut valokuva-arkistonhoitaja Anni Arviolle (anni.arvio@rovaniemi.fi). #museot #kokoelmat #kokoelmatyö
Lapin maakuntamuseo
Näytä lisää