Kuntien/tahojen esittely ja yhteystiedot

Inarin kunnan lastenkulttuuripalveluita toteutetaan sujuvassa yhteistyössä varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Inarin kunnan arvokkaana lisänä on kolmen eri saamenkulttuurin huomioiminen. Otamme lämmöllä vastaan saamenkielisiä lastenkulttuuritapahtumia, sillä niitä ei ole koskaan liikaa tarjolla. Inarin kunta on varsin monikulttuurinen ja aktiivinen lastenkulttuuripalveluiden saralla. Yhteistyö sujuu loistavasti myös kirjastotoimen kanssa. Hyvänä lisänä lastenkulttuuripalveluita voidaan tarjota myös kunnallisen elokuvateatterin toiminnan avulla. Lapsissa on tulevaisuus!

Kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen
Inarin kunta
Piiskuntie 2, 99800 Ivalo
Puh. 040 7767546
mirja.karjalainen(at)inari.fi

Kemin Lastenkulttuurikeskuksen vahvuutena on sarjakuva. Kemissä järjestetään vuosittain lasten ja nuorten sarjakuvakilpailu sekä anime- ja mangatapahtuma Kitacon. Lasten taidekasvatukseen panostetaan vauvojen värikylpytoiminnan, alle kouluikäisten avoimen taidetoiminnan, Elohiiri-taidepajaviikon sekä koulujen ja päivähoidon taidepajojen muodossa.

Lastenkulttuurikoordinaattori Outi Hyvönen
Kemin lastenkulttuurikeskus
Sauvosaarenkatu 27, 94100 KEMI
Puh. 0400 442787
outi.hyvonen(at)kemi.fi
www.lanuti.fi/kemi
http://www.kemi.fi/kulttuuripalvelut/

Kulttuurisihteeri Marika Salminen
Kittilän kunta
Valtatie 15, 99100 Kittilä
040 568 1356
marika.salminen(at)kittila.fi
Kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja Kyösti Satokangas
Kolarin kunta
Isopalontie 2, 95900 Kolari
040 489 5015
kyosti.satokangas(at)kolari.fi

Lapin lastenkulttuuriverkostossa Ranua kehittää lastenkulttuuripalveluita ja niiden saavutettavuutta paikallisesti ja alueellisesti. Toiminnan teema ja sisällöt rakentuvat lapsen ja nuoren kasvuympäristön historiasta ja kulttuurista yhdistämällä perinteisiä taitoja uuden luomiseen. Taiteenalakohtaisen kehittämisen painopisteenä ovat kädentaidot ja kylien kulttuuri sekä työpajatoiminnan laajentaminen kouluihin ja vapaa-aikaan.

Vapaa-aikatoimenjohtaja Anitta Jaakola
Ranuan kunta
Aapiskuja 6 B, 97700 Ranua
Puh. 0400 176 792
anitta.jaakola(at)ranua.fi

Osana Lapin lastenkulttuuriverkostoa Rovaniemen kulttuuripalvelukeskus toimii yhteistyössä omien yksiköiden, muiden palvelukeskusten sekä paikallisten lastenkulttuuritoimijoiden kanssa. Toiminnan perustana on lastenkulttuurin tasavertainen saavutettavuus ja yhteisöllisyys. Suuri osa toiminnasta toteutetaan kouluissa ja päiväkodeissa. Toimintaa toteutetaan myös kylillä. Lastenkulttuuritoiminnassa nostetaan esille eri taiteen alojen paikallisia osaajia.

Lastenkulttuurituottaja Ira-Eerika Kopakka
Rovaniemen kaupunki / Kulttuuripalvelukeskus
Pohjolankatu 4-6, 96100 Rovaniemi 
Puh.040 5600814
ira-eerika.kopakka(at)rovaniemi.fi

 

Saamelaisen lastenkulttuurikeskuksen Mánnun osaamisaluetta Lapin lastenkulttuuriverkostossa on saamelaisen tieto-taidon tuominen osaksi lastenkulttuuria sekä kulttuuritapahtumien ja kohtaamisten kehittäminen lasten ja nuorten välillä rajattomasti. Työpajoja järjestetään saamelaisalueen kouluissa ja päiväkodeissa.

Toiminnanohjaaja / Doaimmajođiheaddji Petra Magga-Vars
Saamelaiskäräjät / Sàmi mànàidkulturguovddàš / Sàmediggi
Kulttuurikeskus Sajos, 99870 INARI / ANÀR
Puh. 040 732 5503
petra.magga(at)samediggi.fi

 

Savukosken kulttuuri- ja nuorisotoimi organisoi vuosittain erilaisia lapsille ja nuorille tarkoitettuja taide- ja kulttuuritapahtumia yhteistyössä eri organisaatioiden, paikallisten järjestöjen ja opetustoimen kanssa. Tärkeimmät vuotuiset tapahtumat ovat pääsiäisen Kuivalihamarkkinat, SompioRock syyskuussa ja Korvatunturin Joulupukin liikkeellelähtöjuhla marraskuun lopussa.   Päivähoito- ja koulupäivän aikana järjestettävät tilaisuudet antavat kaikille lapsille ja nuorille tasapuoliset mahdollisuudet osallistua mm. vierailuesityksiin ja työpajoihin. Tapahtumissa pyritään huomioimaan kaikki ikäluokat. Alueen erityispiirteitä ovat Suomen harvin asutus, pitkät välimatkat, pienet ikäluokat ja metsälappalainen kulttuuri.

Kulttuurisihteeri Susanna Schwartz-Matero
Savukosken kunta
Kauppakuja 2 A 1, 98800 Savukoski
Puh. 040 5749239
susanna.schwartz(at)savukoski.fi

Sodankylän kulttuuritoimi organisoi vuosittain useita lapsille ja nuorille tarkoitettuja taide- ja kulttuuritapahtumia yhteistyössä Lapin lastenkulttuuriverkoston, Revontuliopiston (taiteen perusopetus), eri kulttuuriyhdistysten ja koulujen kanssa.

Tärkeimmät vuosittaiset tapahtumat ovat kesäkuun alkupuolella järjestettävä lasten taideleiri ja nuorten bändileiri sekä elokuussa Nuorten LuostoClassic – orkesterileiri. Lokakuussa järjestettävä lasten ja nuorten kulttuuriviikon tilaisuudet ovat maksuttomia ja niihin voivat osallistua myös kotihoidossa olevat lapset. Koulupäivän aikana järjestettävät tilaisuudet antavat kaikille lapsille ja nuorille tasapuoliset mahdollisuudet osallistua työpajoihin ja konsertteihin.

Kultuurisihteeri Merja Leinonen
Puh. 0400 535652
merja.leinonen(at)sodankyla.fi

Tornion kehittämisalueita Lapin lastenkulttuuriverkostossa ovat taiteen perusopetuksen, taidekasvatuksen menetelmien ja taideohjaajien täydennyskoulutuksen, esitys- ja näyttelytoiminnan sekä muiden tapahtumien kehittäminen. Tornio panostaa monitaiteiseen työpajatyöskentelyyn, museopedagogisten toimintamallien kehittämiseen, lasten oman esitystoiminnan tukemiseen sekä lasten kuvataidekokoelman kartuttamiseen. Tornio tarjoaa elokuva- ja mediakasvatus sekä sanataidehankkeen avulla mahdollisuuden tutustua paikkakunnalla vähemmän tunnettuihin taiteenaloihin.

Johtava taideaineiden opettaja Liisa Kivimäki
Tornion kaupunki / Kulttuuripalvelukeskus
Seminaarinkatu 14, 95400 Tornio
Puh. 0400 721 183
liisa.kivimaki(at)tornio.fi

Yhteystiedot
Luiro Anne
Suunnittelija, vapaa-ajan palvelut
phone0163228032
phone0400139019
Lapin lastenkulttuuriverkoston koordinointi, lapsiystävällinen kunta koordinointi, nuorisovaltuuston valmistelija, lasten ja nuorten osallisuustoiminnan kokonaiskoordinointi, verkostokonsulttitoiminta

Aiheeseen liittyviä uutisia

 • 19.1.2022

  Harrastamisen Suomen malli laajenee Rovaniemellä: nyt kysytään koululaisten toiveita ja haetaan uusia toimijoita

  Ensi syksynä yhä useammalla koululaisella on mahdollisuus harrastaa koulupäivän yhteydessä. Harrastamisen Suomen malli laajenee Rovaniemellä uusille kouluille syksyllä 2022.

 • 19.1.2022

  Nuorten kesätyöt haettavana helmikuun ajan

  Rovaniemen kaupungin nuorten kesätyöt on suunnattu vuosina 2004-2006 syntyneille koululaisille, opiskelijoille tai opiskelunsa aloittaville nuorille. Kaupunki työllistää nuoren kaupungin omaan yksikköön tai myöntää nuorelle enintään 300 euron arvoisen kesätyösetelin. Rovaniemen kaupungin nuorten kesätyöpaikat ja kesätyöseteli ovat haussa 1.2.-28.2.2022.

 • 18.1.2022

  Harrastetuki haettavana 17.1.-28.2.2022

  Rovaniemen nuorisovaltuusto tukee vuoden 2022 aikana ensisijaisesti 13-17-vuotta täyttävien rovaniemeläisten nuorten harrastetoimintaa ja samanikäisten nuorten toimintaryhmien toimintaa sekä toissijaisesti hakuvuonna 18-20-vuotta täyttävien rovaniemeläisten nuorten harrastetoimintaa.