Liikkuminen ja liikunta ovat tärkeä osa ihmisen hyvinvointia ja terveyttä. Tältä sivulta löydät mm.
erilaisia sivustoja ja linkkejä liittyen liikuntaan ja liikkumiseen. Tarjolla on vaihtoehtoja matalankynnyksen
liikkumisesta tavoitteellisempaan liikuntaan. Tietoa löytyy liikunnan ja hyvinvoinnin tutkimuksista sekä liikkumisen suosituksista. Pääset myös helposti kokeilemaan virtuaalijumppaa.


Pyrimme lisäämään linkkejä mahdollisuuksien mukaan, jotta moni liikkuja löytäisi itselleen mielenkiintoisia tapoja pitää huolta hyvinvoinnistaan.

Liikunta ja liikkuminen

Liikunta sanaa saatetaan pitää "peikkona", mutta se on paljon muutakin kuin hampaat irvessä vääntämistä, hiki hatussa puurtamista, suurempien kilometrimäärien tai isompien sarjapainojen tavoittelua.
Se voi olla ihmisen itsensä toteuttamaa omatoimista liikkumistaArjessa tapahtuvaa liikkumista eli arkiliikuntaa, siirtymistä paikasta toiseen pyöräillen tai kävellen esimerkiksi kauppaan, kouluun, harrastuksiin tai töihin. Kuntoliikuntaa, jonka vaikutuksella pidetään yllä tai nostetaan kuntoa. Se voi olla mm. urheiluseurojen tai järjestöjen lapsille ja nuorille tuottamaa harrasteliikuntaa, jonka tavoitteet eivät ole kilpaurheilussa. Liikunta voi olla myös terveyttä ja hyvinvointia edistävää liikuntaa, jonka tavoitteena on terveyden ja toimintakyvyn ylläpitäminen ja parantaminen elämän eri vaiheissa fyysisen aktiivisuuden keinoin. Liikunta voi myös olla kilpaurheilua, jota ei pidetä huippu-urheiluna.


Jokainen ihminen on erilainen ja kokee asiat ja myös liikunnan ja liikkumisen eri tavalla, kukin tyylillään. Yleensä liikkumisen tai liikunnan jälkeen tulee hyvä olo niin keholle kuin mielelle, kannusta itseäsi ja kaveriasi liikkumaan omalla tavalla, aloita ja ota liikkuminen osaksi arkeasi pienin askelin.