Syksyn 2021 ohjelma julkaistaan elokuun aikana

Vesijumpat (taso 1 & taso 2)

Vesijumpat ovat suunnattu henkilöille, joilla on vamman, sairauden tai toimintakyvyn heikkenemisen vuoksi toimintarajoitteita. Vesijumpparyhmiin

Kunto- ja tuolijumpat

Kuntojumpat on suunnattu pitkäaikaissairaille sekä ikääntyville, jotka eivät liikuntarajoitteiden tai toimintakyvyn heikkenemisen vuoksi voi osallistua yleisesti järjestettäviin liikuntaryhmiin. Kuntojumpissa voidaan jumpata tuolilla tai seisten, välineenä voi olla mm. keppi, käsipainot tai kuminauha. Tunneilla kehitetään mm. tasapainoa sekä käden ja jalan koordinaatiota. Kuntojumppiin voit osallistua pitkin kautta ilmoittautumalla paikan päällä kuntojumpan ohjaajalle ja maksamalla terveysliikuntapassin.

Liikuntapalveluiden viikko-ohjelma ja liikuntatarjonta löytyy senioriliikunnan sivuilta

Työ- ja toimintakeskusten liikuntaryhmät

Liikuntaryhmät on suunnattu työ-, toiminta- ja päiväkeskuksissa  sekä mielenterveyskuntoutujien palvelukodeissa oleville nuorille ja aikuisille sekä keskusten henkilökunnalle. Toiminta on maksutonta.


Syksyn 2021 liikuntatarjonta!

Muutokset vielä mahdollisia.

Jos lapsi tarvitsee avustajan, tulee hänellä olla oma avustaja mukana liikuntakerhoissa.

Ilmoittautumiset kerhoihin eloluun loppupuolella.

 

Tanssin Taikaa
Ajalla 18.8. - 15.9.2021 (5 kertaa) keskiviikkoisin klo 17 - 18 aloittelijat, klo 18 - 19 jatko. Paikka; keskuskentän muli-sali, Poromiehentie 2. Tunti sisältää monipuolisesti tanssin eri muotoja, joissa kehittyy rytmiikka, kehonhallinta ja lihaskunto. Hinta 30 €.

Vesiliikkari
Ajalla 13.9. - 22.11.2021 (10 kertaa), ei vko 42 maanantaisin klo 16.30 - 17.30. Paikka; uimahalli Vesihiisi opetusallas, Nuortenkatu 11. Vesiliikkari on tarkoitettu uimataidottomille erityistukea tarvitseville  lapsille. Uimakoulussa opetellaan uinnin alkeita veteen totuttaumisesta kohti alkeisuintitekniikoita. Hinta 55 €.

Harrasteuinti
Ajalla 14.9. - 7.12.2021 (12 kertaa), ei vko 42 tiistaisin klo 19 - 19.45 (allasaika) nuoremmat, klo 19.45 - 20.30 (allasaika) vanhemmat. Paikka; uimahalli Vesihiisi isoallas, Nuortenkatu 11. Harrasteuinti tarkoitettu henkilöille, jotka osaavat uida itsenäisesti vähintään 25 metriä. Uimakoulussa opetellaan perusteellisemmin eri uintitekniikat ja uidaan paljon matkaa. Hinta 70 €.

Kuntosali yli- 15 vuotiaat
Ajalla 17.9. - 10.12.2021 (12 kertaa), ei vko 42 perjantaisin klo 17 - 18. Paikka; keltakankaan liikuntahalli kuntosali, Keltakangas 1. Tutustutaan kuntosaliharjoitteluun ohjaajan opastamana. Hinta 70 €.

Keilaus
Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Palloilun Iloa / Rovaniemen Palloseura
Alkaa syyskuussa, ei vko 42, torstaisin klo 17 - 20 (kolme eri ikäryhmää). Paikka; Nivavaaran koulun liikuntasali, Asematie 1. Kerhossa opetellaan palloiluun liittyviä taitoja, pelaamista ja yhdessäoloa. Kerhon järjestää yhteistyössä Rovaniemen Palloseura, Rovaniemen kaupunki. Hinta 90 € sis. ohjauksen ja varustepaketin.

Salibandy / Santa's United
Alkaa syyskuussa, ei vko 42. Päivä ja aika ilmoitetaan myöhemmin. Paikka; Ylikylän monitoimihalli. Kerhossa opetellaan lajin perustaitoja ja pelataan. Oma maila ja suojalasit. Ilmoittautuminen ja hinta selvinnee elokuun aikana.

Telinevoimistelu / Taipumattomat
Tästä tarkemmin infoa elokuun alkupuolella.

Judo / Koyama
Tästä tarkemmin infoa elokuun alkupuolella.

Monilajikerhot
Monilajikerhot pyörähtävät jälleen käyntiin syyskuun aikana. Kerhoissa pääset tutustumaan eri lajeihin 5 kertaa/laji. Syksyn lajikokeiluihin tulossa mukaan mm. Rops soveltava jalkapallo, salibandy Santa's United,  yleisurheilu Lapin Lukko, sähkärisähly Invalidit, Lapin Ampujat. Aikataulu ja ohjelma tarkentuu elokuun aikana.

Palloilun Iloa kesätoiminta

torstaisin klo 18 - 20. Paikka Saaren koulun ulkokenttä. Toiminta alkaa 6.5.
Kerhossa opetellaan palloiluun liittyviä taitoja, palaamista ja yhdessäoloa. Kerho on yhteistyössä Rovaniemen Palloseuran kanssa.
Hinta 90 € sis. varustepaketin ja ohjauksen


 

   


Rovaniemen alueella toimii useita erityisyhdistyksiä. Yhdistyksien tarkoituksena on tukea jäseniään neuvonnalla ja ohjauksella sekä järjestämällä toimintaa. Usealla erityisyhdistyksellä on aktiivista liikuntatoimintaa jäsenilleen esim. jumppaa, voimistelua, kuntosalia sekä bocciaa. Liikuntapalvelut järjestää erityisyhdistysten väelle viikottaisia liikuntaryhmiä. Ryhmät ovat kaikille erityisyhdistysten jäsenille avoimia. 

VireLavis
Tule mukaan tanssimaan Kirkkolammen hiekkakentälle keskiviikkoisin klo 12 - 13. Toiminta jatkuu kesäkuun loppuun. Ohjaajana toimii Tarja Hänninen. Maksuton
Vire-Lavis on sovellettu versio henkilöille, joilla on sairauden, vamman tai muun syyn vuoksi toimintakyvyn rajoituksia. Tunnit toteutetaan pääosin istuen ja/tai tuolia apuna käyttäen.

SOLIA vuokraa liikunta- ja urheiluvälineitä sovellettuun liikuntaan, kerää ja jakaa tietoa välineistä ja niiden hankinnasta, sekä antaa koulutusta ja kehittää välineitä yhteistyössä niiden tekijöiden kanssa. Välineitä varataan ja vuokrataan koko maahan alueellisista toimintayksiköistä Helsingistä, Maskusta ja Rovaniemeltä.

Rovaniemellä SOLIA:n välinevuokraamo toimii:

Lapin Urheiluopisto
Hiihtomajantie 2
96400 ROVANIEMI

 Niina Pöllänen
p. 040 5862128
sähköposti: etunimi.sukunimi@santasport.fi

MALIKE toimintavälinevuokraamo erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille

 Haluatko testata polkupyörää tai polkupyörän peräkärryä?

 Tarvitsetteko istuinratkaisua kanoottiin?

 Haluisitko kokeilla jotain uutta ja jännittävää?

 Toimintavälinevuokraamosta voit kätevästi vuokrat välineitä 1-2 viikoksi mm.

  •  kokeiltavaksi ja testattavaksi esim. ennen hankintapäätöstä kotiympäristöihin
  •  perheen talvi- tai kesälomamatkalle
  •  päiväkotien ja koulujen ulkoilu- tai retkitapahtumiin
  •  järjestöjen ja yhteisöjen tapahtumiin sekä kursseille

Rovaniemen Malike-vuokraamon yhteistiedot: 

Kolpeneen palvelukeskus, Myllärintie 35, 96400 Rovaniemi Riku Ollikainen puh. 040 3560941

Merkkiniemi Katriina
Liikuntakoordinaattori (soveltava liikunta)
phone0163228594
phone0405625337
Soveltava liikunta