Tietoa Leirikeskuksesta

Rovaniemen kaupungin nuorisopalvelut ylläpitää ja vuokraa leirikeskus Leirikaria. Leirikeskus sijaitsee Kemijoen rannalla, Kuusamontien varressa 37 km Rovaniemeltä. Leirikeskuksesta löytyy laajat ulkoilualueet, retkeilymaastot, uimaranta ja kalastusmahdollisuudet. Piha-alueella on 5-korinen frisbeegolfrata, kaksi ulkotulipaikkaa sekä iso nurmikenttä. 

Leirikeskuksessa voi majoittua ympäri vuoden, ja siellä majoittuminen on edullinen tapa leireillä, retkeillä ja majoittua. Myös erilaisten juhlien järjestäminen on mahdollista. Ylätalossa on kerrossängyissä nukkumapaikat 55 henkilölle ja alatalossa 13 henkilölle. Ylätalon alakerrassa on kolme isoa makuuhuonetta, joissa on 9-10 vuodetta, yläkerrassa puolestaan on neljä pienempää makuuhuonetta, joissa on 6-8 vuodetta. Alatalossa on kaksi tilavaa makuuhuonetta, joista yhdessä on kuusi ja toisessa seitsemän vuodetta kerrossängyissä. 

Ylätalossa on useita yksittäisiä vessoja ja suihkuja, alatalossa on yksi vessa. Keittiössä on varusteina jääkaappi ja pakastin, tiskikone, kahvin- ja vedenkeitin, mikro ja hella. Ylätalon ja alatalon voi vuokrata erikseen tai yhtä aikaa. Alataloon saa viedä lemmikkieläimiä, ylätaloon ei. Ylätalon alakerrassa voivat majoittua pyörätuolia käyttävät henkilöt avustajan kanssa, sillä sisäänkäynnin yhteydessä on ramppi, mutta talossa on matalia kynnyksiä.

Leirikarin saunarakennus on saneerattu ajanmukaiseksi vuonna 2016. Saunasta löytyvät kahdet suihkutilat sekä takkahuone. Saunan vuokrauksessa on sauna-ajat sekä ylätalolle että alatalolle. Ylätalon saunavaraus on klo 17-21, alatalon varaus on klo 21-23. Käyttäjien on otettava mukaan omat pefletit tai laudeliinat.

Leirikarin kummassakin majoitusrakennuksessa on infokansio, josta löytyvät leirikeskuksen säännöt ja muuta tarpeellista tietoa. Lisätietoja voi kysyä myös Leirikarin kiinteistönhoitajalta puhelinnumerosta 040 504 3189.

Vuokraaja vastaa tapahtumanaikaisesta järjestyksestä ja turvallisuudesta sekä tilaisuuden edellyttämien lupien hankkimisesta. Käytön jälkeen vuokraajan tulee luovuttaa tilat samassa kunnossa, missä ne on hänelle luovutettu. Epäsiisteiksi jätettyjen tilojen siivous laskutetaan vuokraajalta kaupungin siivouspalveluiden voimassa olevan työhinnaston mukaisesti. 

Varauksen vuokra-ajaksi lasketaan varauksen kaikki tunnit. Vuokra sisältää arvonlisäveron, ja se laskutetaan jälkikäteen. Käyttäjällä on oikeus perua varaus kirjallisesti ilmoittamalla perumisesta vähintään seitsemän vuorokautta etukäteen. Määräaikaan mennessä perutuista varauksista ei peritä maksua. Myöhässä perutuista varauksesta peritään hinnaston mukainen maksu. Rovaniemen kaupungin nuorisopalveluilla on oikeus perua varaus oman toimintansa tai muun erityisen syyn vuoksi. Leirikeskuksen varauksen peruminen ilmoitetaan varaajalle viimeistään 30 vuorokautta ennen varauksen alkamista. 

Leirikeskuksen käyttö on maksutonta paikallisille koululais- ja päiväkotiryhmille maanantaista torstaihin, lukuun ottamatta loma-, kesä- (1.6–15.8) ja pyhäaikoja.

Vuokrahinnasto:
Ylätalo, 134€/vuorokausi (Rovaniemeläinen nuorisotoiminta ja -toimijat), 310€/vuorokausi (muut, ei rovaniemeläiset, nuorten ryhmät, nuorisojärjestöt- ja yhdistykset sekä muu ei-rovaniemeläisille nuorille suunnattu toiminta). Aikuisryhmät (yli 29 vuotiaille suunnattu toiminta) ja yksityiset henkilöt, 600€/vuorokausi (yritykset ja maksulliset tilaisuudet)
Alatalo, 82€/vuorokausi (Rovaniemeläinen nuorisotoiminta ja -toimijat), 185€/vuorokausi (muut, ei rovaniemeläiset, nuorten ryhmät, nuorisojärjestöt- ja yhdistykset sekä muu ei-rovaniemeläisille nuorille suunnattu toiminta). Aikuisryhmät (yli 29 vuotiaille suunnattu toiminta) ja yksityiset henkilöt, 360€/vuorokausi (yritykset ja maksulliset tilaisuudet.


Hinnasto on tarkistettu vuonna 2024

Leirikeskus Leirikarin varaukset: info.osviitta@rovaniemi.fi ja p. 016 322 6800 (arkisin 9-16). 

Kuvia Leirikarista

Leirikeskus Leirikari

Rovaniemen kaupungin nuorisopalvelut ylläpitää ja vuokraa leirikeskus Leirikaria.