Ihmisen kokoinen arktinen pääkaupunki esittäytyy jälleen Rovaniemi-viikolla 4.-10.9.2023

Yli pari sataa tapahtumaa käsittävä, ylpeästi rovaniemeläinen kaupunkifestivaali tarjoaa kulttuuri- ja taide-elämyksiä laidasta laitaan koko viikon 4.9.-10.9.2023. Vanhojen tuttujen suosikkitapahtumien lisäksi tarjolla on myös aivan uusia elämyksiä, jotka muuttavat koko kaupungin yhteiseksi ihmisten, taiteen ja kulttuurin olohuoneeksi.  

Rovaniemi-viikon ohjelmassa on konsertteja eri puolilla kaupunkia ja kyliä, luovia työpajoja, opastettuja kävelykierroksia ja retkiä sekä elokuvanäytöksiä. Viikon musiikki- ja tanssitarjonta on monipuolinen, ja sitä täydentää kansanmusiikin ja -tanssin festivaalin Jutajaiset. 

Myös liikuntaa ja hyvinvointia edistäviä aktiviteetteja, kaupunkilaisia puhutteleviin teemoihin painottuvia keskusteluja, messuja ja innostavaa toimintaa on tarjolla koko perheelle. 

Kestosuosikit Pöykkölän kotiseutumuseon pihapiirin täyttävät Sadonkorjuumarkkinat sekä koko perheen Sahanperän Savotta ilahduttavat tänäkin vuonna tapahtumavieraita.

Tänä vuonna Sahanperän Savotta järjestetään uudella, idyllisellä paikalla Lapin metsämuseolla Pöykkölässä. Uusi sijainti mahdollistaa mukavasti vierailun sekä Sahanperän Savotassa ja Sadonkorjuumarkkinoilla samalla reissulla. Kaupunki järjestää maksuttoman kuljetuksen kaupungin keskustasta Pöykkölään.

Suosittu perhetapahtuma Sahanperän Savotta on Lapin suurin metsäalan vuosittainen tapahtuma ja tänä vuonna se juhlistaa 10-vuotista taivaltaan. Tapahtumapaikaksi valikoitui Lapin Metsämuseon alue, jossa nyt vanha ja uusi kohtaavat kiinnostavalla tavalla. 

Taiteiden yö tekee toivotun paluun

Pitkän tauon jälkeen järjestetään osana viikkoa lauantaina 9.9.2023 Rovaniemen oma Taiteiden yö. Kyseessä on jo kaupunkimme seitsemäs Taiteiden yö, joka syntyy Rovaniemen kaupungin sekä paikallisten kulttuuri- ja taidetoimijoiden yhteisponnistuksena. 

Rovaniemi täyttyy koko lauantain ajaksi aisteja hivelevistä esityksistä, työpajoista, avoimista ovista, keikoista, näyttelyistä ja monenlaisista yllätyksistä. Tapahtuman tarkoitus on talkoohengessä tuoda vivahteikas kulttuurin kirjo esille yhden päivän aikana. Taiteiden yön laaja ja värikäs ohjelmakattaus todistaa kuinka eloisa ja energinen pieni, pohjoinen kaupunkimme on. Suurin osa tapahtumista ja esityksistä ovat vieläpä maksuttomia. Tule kokemaan, kun Rovaniemi muuttuu koko kaupungin yhteiseksi ihmisten, taiteen ja kulttuurin olohuoneeksi. 

Taiteiden yön monipuolisesta ohjelmasta voi nostaa esille muun muassa Dj YourBartenderin musiikkilisen cocktailin Rovaniemen musiikkikirjaston kokoelmista sekä Viral Vegans -yhdistyksen järjestämä pohjoinen dokkarinäytös, jossa pureudutaan eläinsuojeluun liittyviin teemoihin. Taiteiden yössä nähdään myös Kulttuuriyhdistys Valsalta uusi aluevaltaus, kun Rovaniemen taidemuseo isännöi yhdistyksen tuottamat iltamat, jotka koostuvat näyttelyistä, työpajoista, työnäytöksistä ja musiikista. 

 

Mie välitän -kampanja                             

Tänä syksynä Rovaniemi-viikolla vahvistetaan myös välittämisen kulttuuria. Rovaniemeläisten inhimillistä lämpöä esiin tuovan Mie välitän -kampanjan puitteissa kerätään leluja SPR:n vastaanottokeskuksen lapsille. Hyväkuntoisia, ehjiä leluja voi tuoda Rovaniemen pääkirjastoon ja lähikirjastoihin Ounasrinteelle, Korkalovaaraan, Saarenkylään, Sinettään ja Muurolaan 28.8-10.9.2023. Kampanjaa jatketaan ensi vuonna uudella keräyskohteella.

Ohjelma

Katso kaikki Rovaniemi-viikon tapahtumat tapahtumakalenterista:Rovaniemen kaupungin tapahtumakalenteri

Lataa ohjelma: 

Rovaniemi-viikko_2023_web-ohjelma.pdf

 

Lataa suomenkielinen esite:

Rovaniemi_Rovaniemi-viikko_2023_esite.pdf

 

Download flyer in English:

Rovaniemi_Week_flyer_ENG.pdf

 

Lataa Rovaniemi-viikon ohjelma lapsiperheille:

Rovaniemi-viikko_2023_lapsiperheiden-ohjelma.pdf

 

Muutokset mahdollisia.

Lisätiedot ja yhteydenotot: rovaniemiviikko@rovaniemi.fi

Ajankohtaista
Lisää uutisia

SYKSYN VÄRIKÄS KAUPUNKIFESTIVAALI SYNTYY YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ

Rovaniemi-viikko on yleisluontoinen festivaali ja sateenvarjotapahtuma, jonka ohjelman luovat kaupunkilaiset.

Ohjelmisto on aina asukkaidensa näköinen ja ylpeästi rovaniemeläinen. Tapahtumia järjestävät perinteisesti niin julkisen sektorin toimijat, yritykset ja yhteisöt kuin yksityishenkilötkin. Kokonaisuutta koordinoi Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimisto.

Ota yhteyttä:

Katja Rakkolainen (Rovaniemi-viikon koordinaattori)
rovaniemiviikko@rovaniemi.fi
0400518235


1. Rovaniemi-viikon ohjelma lukitaan 1. elokuuta. Tapahtumajärjestäjä hakee mukaan ohjelmaan hyvissä ajoin täyttämällä tapahtuman tiedot Rovaniemen tapahtumakalenterin kautta. Luo käyttäjätili, syötä tapahtumatiedot ja valitse kategoriaksi "Haen mukaan Rovaniemi-viikon ohjelmaan 4.-10.9.2023”.

Tapahtumajärjestäjät saavat sähköpostilla ilmoituksen kun tapahtuma on hyväksytty osaksi ohjelmaa. Jokainen tapahtumajärjestäjä vastaa että tapahtumakalenteriin täytetyt tiedot ovat oikeelliset määräaikaan 1.8. mennessä, jonka jälkeen tiedot toimitetaan painoon ohjelmalehtistä varten.

2. Rovaniemi-viikon oikea kirjoitusasu on Rovaniemi-viikko (ei esim. Rovaniemipäivät).

3. Kaikessa markkinoinnissa ja viestinnässä (verkkosivut, julisteet, lehdistötiedotteet, infokirjeet, ilmoitukset, käsiohjelmat, bannerit, someviestintä jne.) on tuotava selkeästi ilmi, että tapahtuma on osa Rovaniemi-viikon ohjelmaa. Rovaniemi-viikon tunnus sisällytetään painomateriaaleihin ja verkkosivuilta ja somekanavista linkitetään Rovaniemi-viikon sivuille. Tapahtumajärjestäjille toimitetaan Rovaniemi-viikon logo, banneri ja julistepohja käyttöön.

4. Kaikkeen sosiaalisen median viestintään sisällytetään tapahtuman omien tunnusten lisäksi #rovaniemiviikko.

5. Tapahtumajärjestäjät toimittavat osoitteeseen rovaniemiviikko@rovaniemi.fi tiedotusmateriaalia tapahtumasta (kuvia, tiedotteita, muuta graafista materiaalia), joita voidaan hyödyntää edelleen tapahtumaviikon markkinoinnissa.

6. Tapahtumajärjestäjä huolehtii, että tapahtumassa näkyy, että tapahtuma on osa Rovaniemi-viikkoa. Tämä voi tapahtua esimerkiksi mainintana juonnoissa, julisteissa tai jakamalla paikan päällä Rovaniemi-viikon painettua ohjelmaa.