Rovaniemen oma kaupunkifestivaali valloittaa Rovaniemellä 5.-11.9.2022

Rovaniemi-viikko kokoaa laajan valikoiman tapahtumia, jotka levittäytyvät laajalle kaupunkialueelle. Monimuotoisen tapahtumaviikon aikana pohjoisen taian koti hehkuu eläväistä kulttuuria, yhteisöllisiä kohtaamisia ja iloa ympäröivästä luonnosta. Tapahtumat tuovat esille kaupungin historiaa ja nykypäivää ja juhlistavat kaikkia niitä asioita, jotka tekevät kotikaupungista merkityksellisen paikan elää ja vierailla.

Ohjelmiston pääosassa on rakas kotikaupunkimme, sen sykkivä rytmi, historia, taide, kulttuuriperinteet ja tietenkin idearikkaat juuristaan ylpeät asukkaat. Tänä vuonna ohjelmistoa täydentää Valtakunnallisten kotiseutupäivien runsas kulttuuritarjonta, josta löytyy 9.-11.9. elämyksiä moneen makuun - kulttuuriretkistä ja keskustelutilaisuuksista juhlagaalaan. 

Viikon ohjelmassa on mm. liikunta- ja kulttuuritapahtumia, tori- ja korttelijuhlia, yhteisöllisiä taidetyöpajoja, kävelykierroksia, paikallisiin palveluihin tutustumista, näyttelyitä ja lapsiperheille suunnattua ohjelmaa. Rovaniemi-viikon sunnuntai on vakiintunut useiden eri kulttuurikäyntikohteiden avoimien ovien päiväksi.

#rovaniemiviikko #rovaniemijuhlii

Hae mukaan Rovaniemi-viikko ohjelmaan 1.8. asti

Rovaniemi-viikon ohjelma lukitaan 1. elokuuta. Mikäli olet halukas ilmoittamaan tapahtumaasi Rovaniemi-viikon ohjelmistoon, hae mukaan ohjelmaan hyvissä ajoin täyttämällä tapahtuman tiedot Rovaniemen tapahtumakalenterin kautta. Luo käyttäjätili, syötä tapahtumatiedot ja valitse kategoriaksi "Haen mukaan Rovaniemi-viikon ohjelmaan 5.-11.9.2022”.

Kuka voi hakea ja mitä tapahtumia Rovaniemi-viikolle toivotaan? 

Tapahtumaviikko toimii sateenvarjona lukuisten eri toimijoiden järjestämille tapahtumille kuten kotikonserteille, katujuhlille, puistopiknikeille, musiikki- ja teatteriesityksille, historiakierroksille, tarinatuokioille tai yhteisille talkoille. Kyseeseen voi tulla keskustelutilaisuus alueen päivänpolttavista asioista, varastontyhjennys- ja kirpputoripäivät, yritysten avoimet ovet tai vaikka alueen asukkaiden yhdessä toteuttama yhteisötaideteos. 


Rovaniemi-viikon ohjelma rakentuu yhdessä tehden ja toisia arvostaen. Kuka tahansa on tervetullut mukaan tekemään yhteistä kaupunkifestivaalia. Viikon tapahtumat ovat tavoittaneet vuosittain yli 40 000 kävijää.

Mukaan toivotaan tapahtumia, jotka tuovat esille kotikaupunkimme erityispiirteitä; kaupunkikuvaa, luontoa, historiaa, palveluja ja kulttuurielämää. Järjestettävien tapahtumien ei tarvitse olla kooltaan suuria, vaan tapahtumien ytimessä on yhteisöllisyys; yhdessä tekeminen ja kokeminen.

Kukin tapahtumajärjestäjä huolehtii lähtökohtaisesti itse tilaisuutensa kustannuksista. Ohjelmaan toivotaan mukaan matalan kynnyksen tapahtumia, jotka ovat pääsääntöisesti maksuttomia tai edullisia ja syrjinnästä vapaita. Rovaniemen kaupunki huolehtii tapahtumakokonaisuuden koordinoinnista sekä viestinnästä ja markkinoinnista.

Aikataulu

Tapahtuman ohjelmisto lukitaan 1.8., johon mennessä tietoja on mahdollista täydentää. Tämän jälkeen ohjelma julkaistaan ja toimitetaan painoon. Voit myös vinkata tapahtumaideoita, esiintyjiä tai tapahtumapaikkoja.

Ideoidaan yhdessä

Tervetuloa myös ideoimaan tapahtumia yhteisiin suunnittelutilaisuuksiin ma 16.5. klo 9.30 - 11.30 ja ma 6.6. klo 13-15  Rovaniemen taidemuseon kirjastoon, Kulttuuritalo Korundiin. Ennakkoilmoittautuminen ke 11.5. mennessä: katja.rakkolainen@rovaniemi.fi

Lisätiedot ja yhteydenotot: rovaniemiviikko@rovaniemi.fi
 

Rovaniemi-viikko_facebook-tapahtumakuva_2_1920x1080px_23082021.jpg

Lisää uutisia

SYKSYN VÄRIKÄS KAUPUNKIFESTIVAALI SYNTYY YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ

Rovaniemi-viikko on yleisluontoinen festivaali ja sateenvarjotapahtuma, jonka ohjelman luovat kaupunkilaiset.

Ohjelmisto on aina asukkaidensa näköinen ja ylpeästi rovaniemeläinen. Tapahtumia järjestävät perinteisesti niin julkisen sektorin toimijat, yritykset ja yhteisöt kuin yksityishenkilötkin. Kokonaisuutta koordinoi Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimisto.

Ota yhteyttä:

Katja Rakkolainen (Rovaniemi-viikon koordinaattori)
rovaniemiviikko@rovaniemi.fi
0400518235


1. Rovaniemi-viikon ohjelma lukitaan 1. elokuuta. Tapahtumajärjestäjä hakee mukaan ohjelmaan hyvissä ajoin täyttämällä tapahtuman tiedot Rovaniemen tapahtumakalenterin kautta. Luo käyttäjätili, syötä tapahtumatiedot ja valitse kategoriaksi "Haen mukaan Rovaniemi-viikon ohjelmaan 5.-11.9.2022”.

Tapahtumajärjestäjät saavat sähköpostilla ilmoituksen kun tapahtuma on hyväksytty osaksi ohjelmaa. Jokainen tapahtumajärjestäjä vastaa että tapahtumakalenteriin täytetyt tiedot ovat oikeelliset määräaikaan 1.8. mennessä, jonka jälkeen tiedot toimitetaan painoon ohjelmalehtistä varten.

2. Rovaniemi-viikon oikea kirjoitusasu on Rovaniemi-viikko (ei esim. Rovaniemipäivät).

3. Kaikessa markkinoinnissa ja viestinnässä (verkkosivut, julisteet, lehdistötiedotteet, infokirjeet, ilmoitukset, käsiohjelmat, bannerit, someviestintä jne.) on tuotava selkeästi ilmi, että tapahtuma on osa Rovaniemi-viikon ohjelmaa. Rovaniemi-viikon tunnus sisällytetään painomateriaaleihin ja verkkosivuilta ja somekanavista linkitetään Rovaniemi-viikon sivuille. Tapahtumajärjestäjille toimitetaan Rovaniemi-viikon logo, banneri ja julistepohja käyttöön.

4. Kaikkeen sosiaalisen median viestintään sisällytetään tapahtuman omien tunnusten lisäksi #rovaniemiviikko.

5. Tapahtumajärjestäjät toimittavat osoitteeseen rovaniemiviikko@rovaniemi.fi tiedotusmateriaalia tapahtumasta (kuvia, tiedotteita, muuta graafista materiaalia), joita voidaan hyödyntää edelleen tapahtumaviikon markkinoinnissa.

6. Tapahtumajärjestäjä huolehtii, että tapahtumassa näkyy, että tapahtuma on osa Rovaniemi-viikkoa. Tämä voi tapahtua esimerkiksi mainintana juonnoissa, julisteissa tai jakamalla paikan päällä Rovaniemi-viikon painettua ohjelmaa.