Syksyn värikäs kaupunkifestivaali syntyy yhdessä tekemällä

Vuoden 2020 Rovaniemi-viikko on päättynyt! Seitsemän päivän aikana koettiin yli 140 tapahtumaa ympäri Rovaniemeä, sekä lisäksi useita virtuaalitapahtumia. Suuret kiitokset kaikille tapahtumavieraille ja suurelle joukolle tapahtumajärjestäjiä monipuolisesta ja värikkäästä tapahtumaviikosta.  Seuraavaa Rovaniemi-viikkoa vietetään 6.-12.9.2021. #rovaniemiviikko

Rovaniemi-viikko on yhteinen kaupunkifestivaali, joka juhlistaa niitä asioita, jotka tekevät Rovaniemestä mukavan paikan asua ja vierailla. Viikolla koetaan tapahtumia, jotka tuovat esille kaupunkimme vaiheikasta historiaa ja nykypäivää, alueemme kaunista luontoa, monimuotoisia palveluja, eläväistä ja värikästä kulttuurielämää sekä laajalle ulottuvan kaupunkimme eri alueiden - keskustan, kaupunginosien ja kylien ainutlaatuisia ominaispiirteitä.

Rovaniemi-viikko syntyy useiden eri toimijoiden luovuudesta ja yhteisestä tekemisestä eläväiseksi tapahtumakokonaisuudeksi, jonka monipuolisesta tarjonnasta löytyy mukavaa koettavaa jokaiselle. Kaikki kuntalaiset ovat tervetulleita luomaan yhteistä tapahtumaviikkoa. Tapahtumien takana ovat kaupungin eri yksiköt, kuntalaiset, järjestöt, yhdistykset, yhteisöt ja yritykset.

Rovaniemi-viikon tiedotteet
  • 11.9.2020

    Rovaniemi-viikolla kromi kiiltää: Mobilistiharrastus innostaa ja yhdistää

    Lappilaiset museoajoneuvojen harrastajat täyttävät Rovaniemen Kauppatorin Rovaniemi-viikon lauantaina 12. syyskuuta kello 10-15. Paikalle Lapin Mobilistien järjestämään tapahtumaan on tulossa huolella entisöityjä ja alkuperäisessä kunnossa olevia, menneiden vuosikymmenien menopelejä. Uljaiden vanhojen autojen ja moottoripyörien lisäksi näytille saadaan myös vanha maamoottori.

Inspiroidutaan rohkeasti uusista tavoista tehdä & kokea

Tulevan syksyn Rovaniemi-viikko on vastuullisesti järjestettyjä, pienimuotoisia ja yhteisöllisiä tekoja ja tapahtumia. Ohjelmassa on mukana on runsaasti ulkona järjestettyä toimintaa sekä myös verkkotapahtumia.

Tulitaiteilija pitää esitystään ulkona.

Elämyksiä ja koettavaa turvallisuus huomioiden

Vastuullisesti järjestetyissä tapahtumissa on turvallista nauttia ja kokea uusia elämyksiä.

Jokainen Rovaniemi-viikon tapahtumajärjestäjä vastaa tapahtumiensa turvallisuudesta ja sitoutuu noudattamaan koronapandemiatilanteen vuoksi annettuja, ajankohtaisia valtioneuvoston turvallisuusohjeita tapahtumien järjestämisessä. Tapahtumia voidaan tehdä verkkolähetyksinä livestriimeinä tai etukäteisnauhoituksina.

Tapahtumien turvallisuus huomioidaan ennakoivalla otteella ja mahdollisiin muutoksiin reagoidaan tarvittaessa nopeastikin. Myös tapahtumien osallistujat sitoutuvat kunnioittamaan muita muistamalla käsihygienian ja turvaetäisyydet. Huolehditaan yhdessä toinen toisistamme!

Lue ohjeet yleisötilaisuuksien järjestämisestä
170tapahtumaa (2019)
yli 40 000tapahtumakävijää (2019)
Varhaisin maininta Rovaniemestä löytyy 7.9.1453 päivätystä kauppakirjasta 567 vuoden takaa. Rovaniemi-päivänä tunnettu, alun perin päivän mittainen tapahtuma on laajentunut kokonaiseksi viikoksi. Tänä vuonna Rovaniemi-viikkoa vietetään jo 40. kerran. Rovaniemi-viikon ajankohta määräytyy vuosittain Rovaniemi-päivää 7.9. ympäröivälle viikolle.

Ota yhteyttä:

Roosa Nevala (Rovaniemi-viikon koordinaattori)
rovaniemiviikko@rovaniemi.fi
0400518235

Tiedot täydennetään pian.
Rovaniemi-viikon viestintäohjeet


1. Rovaniemi-viikon ohjelma lukitaan 3. elokuuta. Tapahtumajärjestäjä hakee mukaan ohjelmaan hyvissä ajoin täyttämällä tapahtuman tiedot Rovaniemen tapahtumakalenterin kautta. Luo käyttäjätili, syötä tapahtumatiedot ja valitse kategoriaksi "Haen mukaan Rovaniemi-viikon ohjelmaan 7.-13.2020”.

Tapahtumajärjestäjät saavat sähköpostilla ilmoituksen kun tapahtuma on hyväksytty osaksi ohjelmaa. Jokainen tapahtumajärjestäjä vastaa että tapahtumakalenteriin täytetyt tiedot ovat oikeelliset määräaikaan 3.8. mennessä, jonka jälkeen tiedot toimitetaan painoon ohjelmalehtistä varten.

2. Rovaniemi-viikon oikea kirjoitusasu on Rovaniemi-viikko (ei esim. Rovaniemipäivät).

3. Kaikessa markkinoinnissa ja viestinnässä (verkkosivut, julisteet, lehdistötiedotteet, infokirjeet, ilmoitukset, käsiohjelmat, bannerit, someviestintä jne.) on tuotava selkeästi ilmi, että tapahtuma on osa Rovaniemi-viikon ohjelmaa. Rovaniemi-viikon tunnus sisällytetään painomateriaaleihin ja verkkosivuilta ja somekanavista linkitetään Rovaniemi-viikon sivuille. Tapahtumajärjestäjille toimitetaan Rovaniemi-viikon logo, banneri ja julistepohja käyttöön.

4. Kaikkeen sosiaalisen median viestintään sisällytetään tapahtuman omien tunnusten lisäksi #rovaniemiviikko.

5. Tapahtumajärjestäjät toimittavat osoitteeseen rovaniemiviikko@rovaniemi.fi tiedotusmateriaalia tapahtumasta (kuvia, tiedotteita, muuta graafista materiaalia), joita voidaan hyödyntää edelleen tapahtumaviikon markkinoinnissa.

6. Tapahtumajärjestäjä huolehtii, että tapahtumassa näkyy, että tapahtuma on osa Rovaniemi-viikkoa. Tämä voi tapahtua esimerkiksi mainintana juonnoissa, julisteissa tai jakamalla paikan päällä Rovaniemi-viikon painettua ohjelmaa.