Ihmisen kokoinen arktinen pääkaupunki esittäytyy jälleen Rovaniemi-viikolla 4.-10.9.2023

Rovaniemi-viikko kokoaa laajan valikoiman tapahtumia, jotka levittäytyvät laajalle kaupunkialueelle. Monimuotoisen tapahtumaviikon aikana pohjoisen taian koti hehkuu eläväistä kulttuuria, yhteisöllisiä kohtaamisia ja iloa ympäröivästä luonnosta. Tapahtumat tuovat esille kaupungin historiaa ja nykypäivää ja juhlistavat kaikkia niitä asioita, jotka tekevät kotikaupungista merkityksellisen paikan elää ja vierailla.

Ohjelmiston pääosassa on rakas kotikaupunkimme, sen sykkivä rytmi, historia, taide, kulttuuriperinteet ja tietenkin idearikkaat juuristaan ylpeät asukkaat.

Viikon ohjelmassa on mm. liikunta- ja kulttuuritapahtumia, tori- ja korttelijuhlia, yhteisöllisiä taidetyöpajoja, kävelykierroksia, paikallisiin palveluihin tutustumista, näyttelyitä ja lapsiperheille suunnattua ohjelmaa. Rovaniemi-viikon sunnuntai on vakiintunut useiden eri kulttuurikäyntikohteiden avoimien ovien päiväksi.

 

#rovaniemiviikko #rovaniemijuhlii

 

TARJOA TAPAHTUMAA SYYSKUUN ROVANIEMI-VIIKOLLE
Haku avoinna 1.8. asti

Rovaniemi-viikon ohjelmaan kutsutaan nyt mukaan Rovaniemen eri puolia esiin tuovia tapahtumia. Tapahtumia voivat olla esimerkiksi luennot ja konsertit, markkinat ja myyjäiset, opastetut kierrokset, yhteiset luontoretket, työpajat sekä esittely- ja  keskustelutilaisuudet, esittävän taiteen tapahtumat tai asuinyhteisön pihajuhlat.

Rovaniemeläisten yhteinen kaupunkifestivaali juhlistaa jälleen niitä asioita, joiden ansiosta Rovaniemelle halutaan jäädä ja palata. Viikolla tuodaan esille Rovaniemen historiaa ja nykypäivää, kaunista luontoa ja urbaaneja ympäristöjä, monimuotoisia palveluja, eläväistä kulttuurielämää sekä vahvaa ja innovatiivista toimijuutta. Rovaniemi-viikon ohjelmaan voi hakea mukaan 1. elokuuta mennessä. Kaikki kuntalaiset,  järjestöt, yhdistykset, yhteisöt ja yritykset ovat tervetulleita luomaan tapahtumaviikkoa.

HALUATKO ILMOITTAA TAPAHTUMASI MUKAAN?                               

Ilmoittaudu mukaan Rovaniemen kaupungin tapahtumakalenterin kautta: Rovaniemen kaupungin tapahtumakalenteri

Painettuun ohjelmaan ehtivät mukaan 1.8. mennessä ilmoitetut tapahtumat.

Tapahtumajärjestäjät huolehtivat itse tilaisuutensa kustannuksista ja varmistavat tapahtumatietojen oikeellisuuden tapahtumakalenterissa määräaikaan mennessä. Rovaniemen kaupunki vastaa tapahtumakokonaisuuden koordinoinnista sekä viestinnästä ja markkinoinnista.

YHTEISET SUUNNITTELUTILAISUUDET 

Yhteiset Rovaniemi-viikon suunnittelutilaisuudet järjestetään kulttuuritalo Korundin taidekirjastossa tiistaina 25.4. klo 14-16, tiistaina 9.5. klo 10-12 ja tiistaina 23.5. klo 14-16. Tapaamisissa saa apua Rovaniemi-viikon hakuprosessiin ja ilmoittautumiseen. Lisäksi on mahdollista ideoida yhdessä uudenlaisia tapahtumia ja keskustella erilaisista vaihtoehdoista järjestää tapahtumia. Mukana on Rovaniemi-viikon koordinaattori Katja Rakkolainen.

Suunnittelutilaisuuksiin tulee ilmoittautua mukaan 14.4. mennessä sähköpostitse: katja.rakkolainen@rovaniemi.fi Ilmoita samalla myös mahdollisesta erityisruokavaliosta.

Yhteiset suunnittelutilaisuudet kulttuuritalo Korundin taidekirjastossa:

ti 25.4. klo 14-16
ti 9.5. klo 10-12
ti 23.5. klo 14-16

Lisätiedot ja yhteydenotot: rovaniemiviikko@rovaniemi.fi

Ajankohtaista
Lisää uutisia

SYKSYN VÄRIKÄS KAUPUNKIFESTIVAALI SYNTYY YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ

Rovaniemi-viikko on yleisluontoinen festivaali ja sateenvarjotapahtuma, jonka ohjelman luovat kaupunkilaiset.

Ohjelmisto on aina asukkaidensa näköinen ja ylpeästi rovaniemeläinen. Tapahtumia järjestävät perinteisesti niin julkisen sektorin toimijat, yritykset ja yhteisöt kuin yksityishenkilötkin. Kokonaisuutta koordinoi Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimisto.

Ota yhteyttä:

Katja Rakkolainen (Rovaniemi-viikon koordinaattori)
rovaniemiviikko@rovaniemi.fi
0400518235


1. Rovaniemi-viikon ohjelma lukitaan 1. elokuuta. Tapahtumajärjestäjä hakee mukaan ohjelmaan hyvissä ajoin täyttämällä tapahtuman tiedot Rovaniemen tapahtumakalenterin kautta. Luo käyttäjätili, syötä tapahtumatiedot ja valitse kategoriaksi "Haen mukaan Rovaniemi-viikon ohjelmaan 4.-10.9.2023”.

Tapahtumajärjestäjät saavat sähköpostilla ilmoituksen kun tapahtuma on hyväksytty osaksi ohjelmaa. Jokainen tapahtumajärjestäjä vastaa että tapahtumakalenteriin täytetyt tiedot ovat oikeelliset määräaikaan 1.8. mennessä, jonka jälkeen tiedot toimitetaan painoon ohjelmalehtistä varten.

2. Rovaniemi-viikon oikea kirjoitusasu on Rovaniemi-viikko (ei esim. Rovaniemipäivät).

3. Kaikessa markkinoinnissa ja viestinnässä (verkkosivut, julisteet, lehdistötiedotteet, infokirjeet, ilmoitukset, käsiohjelmat, bannerit, someviestintä jne.) on tuotava selkeästi ilmi, että tapahtuma on osa Rovaniemi-viikon ohjelmaa. Rovaniemi-viikon tunnus sisällytetään painomateriaaleihin ja verkkosivuilta ja somekanavista linkitetään Rovaniemi-viikon sivuille. Tapahtumajärjestäjille toimitetaan Rovaniemi-viikon logo, banneri ja julistepohja käyttöön.

4. Kaikkeen sosiaalisen median viestintään sisällytetään tapahtuman omien tunnusten lisäksi #rovaniemiviikko.

5. Tapahtumajärjestäjät toimittavat osoitteeseen rovaniemiviikko@rovaniemi.fi tiedotusmateriaalia tapahtumasta (kuvia, tiedotteita, muuta graafista materiaalia), joita voidaan hyödyntää edelleen tapahtumaviikon markkinoinnissa.

6. Tapahtumajärjestäjä huolehtii, että tapahtumassa näkyy, että tapahtuma on osa Rovaniemi-viikkoa. Tämä voi tapahtua esimerkiksi mainintana juonnoissa, julisteissa tai jakamalla paikan päällä Rovaniemi-viikon painettua ohjelmaa.