Syksyn Rovaniemi-viikolla juhlitaan yhdessä arktista kotikaupunkia 6.-12.9.2021

Yhteisen tapahtumaviikon aikana juhlistetaan kotikulmia ja toivotetaan vieraita tervetulleeksi. Syksyn 2021 ohjelmahaku on nyt avattu. Mukaan voi hakea 8.8. mennessä Rovaniemen kaupungin tapahtumakalenterin kautta. 

Rovaniemi-viikolla koetaan toista sataa tapahtumaa, jotka levittäytyvät laajalle kaupunkialueelle. Monimuotoisen tapahtumaviikon aikana pohjoisen taian koti hehkuu eläväistä kulttuuria, yhteisöllisiä kohtaamisia ja iloa ympäröivästä luonnosta. Tapahtumat tuovat esille kaupungin historiaa ja nykypäivää ja juhlistavat kaikkia niitä asioita, jotka tekevät kotikaupungista merkityksellisen paikan elää ja vierailla.

Viikon ohjelmassa on koettu mm. liikunta- ja kulttuuritapahtumia, tori- ja korttelijuhlia, yhteisöllisiä taidetyöpajoja, kävelykierroksia, paikallisiin palveluihin tutustumista, näyttelyitä ja lapsiperheille suunnattua ohjelmaa. Lauantaina on nautittu erityisesti taiteen ja kulttuurin tapahtumista ja sunnuntai on vakiintunut kulttuurikohteiden avoimien ovien päiväksi. #rovaniemiviikko #rovaniemijuhlii

Rovaniemi-viikon tiedotteet
  • 29.6.2021

    Tule tekemään Rovaniemi-viikkoa - Ohjelmahaku on käynnissä

    Rovaniemi-viikkoa vietetään 6.-12.9.2021 – tänä vuonna jo 41. kerran. Yhteisen tapahtumaviikon aikana juhlistetaan kotikulmia ja toivotetaan vieraita tervetulleeksi. Syksyn 2021 ohjelmahakuun voi hakea 8.8. mennessä Rovaniemen kaupungin tapahtumakalenterin kautta.

Syksyn värikäs kaupunkifestivaali syntyy yhdessä tekemällä

Rovaniemi-viikko on yleisluontoinen festivaali ja sateenvarjotapahtuma, joka kutsuu kaikki kaupunkilaiset mukaan luomaan yhteistä ohjelmaa.

Ohjelmisto on aina asukkaidensa näköinen ja ylpeästi rovaniemeläinen. Tapahtumia järjestävät perinteisesti niin julkisen sektorin toimijat, yritykset ja yhteisöt kuin yksityishenkilötkin. Kokonaisuutta koordinoi Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimisto.

Viikon ohjelmassa on koettu mm. liikunta- ja kulttuuritapahtumia, tori- ja korttelijuhlia, yhteisöllisiä taidetyöpajoja, kävelykierroksia, paikallisiin palveluihin tutustumista, näyttelyitä ja lapsiperheille suunnattua ohjelmaa. Lauantaina on nautittu erityisesti taiteen ja kulttuurin tapahtumista ja sunnuntai on vakiintunut kulttuurikohteiden avoimien ovien päiväksi. 

Viikolle toivotaan erityisesti matalan kynnyksen ohjelmaa, joka on maksutonta ja kaikille avointa. Tapahtumat ovat uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumattomia. Mukaan voi ilmoittaa myös verkkotapahtumia.

Hae mukaan ohjelmaan

Rovaniemi-viikon ohjelmaan haetaan mukaan Rovaniemen kaupungin tapahtumakalenterin kautta 8.8. mennessä. Ilmoittautumisia ei vastaanoteta sähköpostitse.

1. Luo käyttäjätili (valitse oikeasta yläkulmasta KIRJAUDU -> LUO TILI)
2. Syötä tapahtumasi tiedot (Klikkaa oikean yläkulman profiilikuvaketta  ja valitse "Luo tapahtuma" ja valitse tietoja täyttäessä kategoriaksi "Haen mukaan Rovaniemi-viikon ohjelmaan  6.-12.9.2021”. 
3. Saat sähköpostitse ilmoituksen, kun tapahtumasi on käsitelty ja hyväksytty osaksi ohjelmaa. Huom, ilmoittautumisten käsittelyssä voi olla viivettä. Jos kuittausta ei kuulu, olethan yhteydessä rovaniemiviikko@rovaniemi.fi. Painettuun ohjelmaan ehtivät mukaan 8.8. mennessä ilmoitetut tapahtumat. Tapahtumajärjestäjät varmistavat tapahtumatietojen oikeellisuuden tapahtumakalenterissa määräaikaan mennessä. 
4. Toimita tiedote- ja kuvamateriaalia tapahtumastasi rovaniemiviikko@rovaniemi.fi.
5. Kohtasitko ongelmia? Ei hätää! Kulttuuritoimistosta saat apua. Olethan yhteydessä rovaniemiviikko@rovaniemi.fi niin ratkaisemme asian yhdessä!
 
Hae mukaan
Tulitaiteilija pitää esitystään ulkona.

Elämyksiä ja koettavaa turvallisuus huomioiden

Vastuullisesti järjestetyissä tapahtumissa on turvallista nauttia ja kokea uusia elämyksiä.

Jokainen Rovaniemi-viikon tapahtumajärjestäjä vastaa tapahtumiensa turvallisuudesta ja sitoutuu noudattamaan koronapandemiatilanteen vuoksi annettuja, ajankohtaisia valtioneuvoston turvallisuusohjeita tapahtumien järjestämisessä. Tapahtumia voidaan tehdä verkkolähetyksinä livestriimeinä tai etukäteisnauhoituksina.

Tapahtumien turvallisuus huomioidaan ennakoivalla otteella ja mahdollisiin muutoksiin reagoidaan tarvittaessa nopeastikin. Myös tapahtumien osallistujat sitoutuvat kunnioittamaan muita muistamalla käsihygienian ja turvaetäisyydet. Huolehditaan yhdessä toinen toisistamme!

Lue ohjeet yleisötilaisuuksien järjestämisestä
170tapahtumaa (2019)
yli 40 000tapahtumakävijää (2019)
Varhaisin maininta Rovaniemestä löytyy 7.9.1453 päivätystä kauppakirjasta 567 vuoden takaa. Rovaniemi-päivänä tunnettu, alun perin päivän mittainen tapahtuma on laajentunut kokonaiseksi viikoksi. Tänä vuonna Rovaniemi-viikkoa vietetään jo 40. kerran. Rovaniemi-viikon ajankohta määräytyy vuosittain Rovaniemi-päivää 7.9. ympäröivälle viikolle.

Ota yhteyttä:

Roosa Nevala (Rovaniemi-viikon koordinaattori)
rovaniemiviikko@rovaniemi.fi
0400518235

Tiedot täydennetään pian.
Rovaniemi-viikon viestintäohjeet


1. Rovaniemi-viikon ohjelma lukitaan 3. elokuuta. Tapahtumajärjestäjä hakee mukaan ohjelmaan hyvissä ajoin täyttämällä tapahtuman tiedot Rovaniemen tapahtumakalenterin kautta. Luo käyttäjätili, syötä tapahtumatiedot ja valitse kategoriaksi "Haen mukaan Rovaniemi-viikon ohjelmaan 7.-13.2020”.

Tapahtumajärjestäjät saavat sähköpostilla ilmoituksen kun tapahtuma on hyväksytty osaksi ohjelmaa. Jokainen tapahtumajärjestäjä vastaa että tapahtumakalenteriin täytetyt tiedot ovat oikeelliset määräaikaan 3.8. mennessä, jonka jälkeen tiedot toimitetaan painoon ohjelmalehtistä varten.

2. Rovaniemi-viikon oikea kirjoitusasu on Rovaniemi-viikko (ei esim. Rovaniemipäivät).

3. Kaikessa markkinoinnissa ja viestinnässä (verkkosivut, julisteet, lehdistötiedotteet, infokirjeet, ilmoitukset, käsiohjelmat, bannerit, someviestintä jne.) on tuotava selkeästi ilmi, että tapahtuma on osa Rovaniemi-viikon ohjelmaa. Rovaniemi-viikon tunnus sisällytetään painomateriaaleihin ja verkkosivuilta ja somekanavista linkitetään Rovaniemi-viikon sivuille. Tapahtumajärjestäjille toimitetaan Rovaniemi-viikon logo, banneri ja julistepohja käyttöön.

4. Kaikkeen sosiaalisen median viestintään sisällytetään tapahtuman omien tunnusten lisäksi #rovaniemiviikko.

5. Tapahtumajärjestäjät toimittavat osoitteeseen rovaniemiviikko@rovaniemi.fi tiedotusmateriaalia tapahtumasta (kuvia, tiedotteita, muuta graafista materiaalia), joita voidaan hyödyntää edelleen tapahtumaviikon markkinoinnissa.

6. Tapahtumajärjestäjä huolehtii, että tapahtumassa näkyy, että tapahtuma on osa Rovaniemi-viikkoa. Tämä voi tapahtua esimerkiksi mainintana juonnoissa, julisteissa tai jakamalla paikan päällä Rovaniemi-viikon painettua ohjelmaa.