Syksyn värikäs kaupunkifestivaali syntyy yhdessä tekemällä


Yhteinen kaupunkifestivaali juhlistaa niitä asioita, jotka tekevät Rovaniemestä mukavan paikan asua ja vierailla. Viikolla koetaan tapahtumia, jotka tuovat esille kaupunkimme vaiheikasta historiaa ja nykypäivää, alueemme kaunista luontoa, monimuotoisia palveluja, eläväistä ja värikästä kulttuurielämää sekä laajalle ulottuvan kaupunkimme eri alueiden - keskustan, kaupunginosien ja kylien ainutlaatuisia ominaispiirteitä.

Rovaniemi-viikko syntyy useiden eri toimijoiden luovuudesta ja yhteisestä tekemisestä eläväiseksi tapahtumakokonaisuudeksi, jonka monipuolisesta tarjonnasta löytyy mukavaa koettavaa jokaiselle. Kaikki kuntalaiset ovat tervetulleita luomaan yhteistä tapahtumaviikkoa. Tapahtumien takana ovat kaupungin eri yksiköt, kuntalaiset, järjestöt, yhdistykset, yhteisöt ja yritykset.

Inspiroidutaan rohkeasti uusista tavoista tehdä & kokea

Tulevan syksyn Rovaniemi-viikko on vastuullisesti järjestettyjä, pienimuotoisia ja yhteisöllisiä tekoja ja tapahtumia. Mukaan toivotaan erityisesti ulkotiloissa, etänä ja verkossa järjestettävää toimintaa.

Tapahtumia voivat olla esimerkiksi pihajuhlat ja pienet esittävän taiteen tapahtumat, etäluennot ja opastukset, yhteiset luontoretket, työpajat tai keskustelutilaisuudet. 
Hae mukaan ohjelmaan!
Ihmiset piirtävät katuliiduilla maahan.

Tule tekemään Rovaniemi-viikkoa!

Mukaan toivotaan matalan kynnyksen tapahtumia, jotka ovat pääsääntöisesti maksuttomia ja kaikille avoimia.

Rovaniemi-viikon ohjelmaan haetaan mukaan Rovaniemen kaupungin uuden tapahtumakalenterin kautta.

Luo käyttäjätili, syötä tapahtumatiedot ja valitse kategoriaksi "Haen mukaan Rovaniemi-viikon ohjelmaan 7.-13.2020”. Saat sähköpostitse ilmoituksen, kun tapahtumasi on käsitelty ja hyväksytty osaksi ohjelmaa.

Painettuun ohjelmaan ehtivät mukaan 3.8. mennessä ilmoitetut tapahtumat. Kukin tapahtumajärjestäjä huolehtii itse tilaisuutensa kustannuksista. Rovaniemen kaupunki vastaa tapahtumakokonaisuuden koordinoinnista sekä viestinnästä ja markkinoinnista.

Hae mukaan!
Tulitaiteilija pitää esitystään ulkona.

Elämyksiä ja koettavaa turvallisuus huomioiden

Vastuullisesti järjestetyissä tapahtumissa on turvallista nauttia ja kokea uusia elämyksiä.

Jokainen Rovaniemi-viikon tapahtumajärjestäjä vastaa tapahtumiensa turvallisuudesta ja sitoutuu noudattamaan koronapandemiatilanteen vuoksi annettuja, ajankohtaisia valtioneuvoston turvallisuusohjeita tapahtumien järjestämisessä. Tapahtumia voidaan tehdä verkkolähetyksinä livestriimeinä tai etukäteisnauhoituksina.

Tapahtumien turvallisuus huomioidaan ennakoivalla otteella ja mahdollisiin muutoksiin reagoidaan tarvittaessa nopeastikin. Myös tapahtumien osallistujat sitoutuvat kunnioittamaan muita muistamalla käsihygienian ja turvaetäisyydet. Huolehditaan yhdessä toinen toisistamme!

Lue ohjeet yleisötilaisuuksien järjestämisestä
170tapahtumaa (2019)
yli 40 000tapahtumakävijää (2019)
Varhaisin maininta Rovaniemestä löytyy 7.9.1453 päivätystä kauppakirjasta 567 vuoden takaa. Rovaniemi-päivänä tunnettu, alun perin päivän mittainen tapahtuma on laajentunut kokonaiseksi viikoksi. Tänä vuonna Rovaniemi-viikkoa vietetään jo 40. kerran. Rovaniemi-viikon ajankohta määräytyy vuosittain Rovaniemi-päivää 7.9. ympäröivälle viikolle.

Ota yhteyttä:

Roosa Nevala (Rovaniemi-viikon koordinaattori)
rovaniemiviikko@rovaniemi.fi
0400518235

Tiedot täydennetään pian.
Rovaniemi-viikon viestintäohjeet


1. Rovaniemi-viikon ohjelma lukitaan 3. elokuuta. Tapahtumajärjestäjä hakee mukaan ohjelmaan hyvissä ajoin täyttämällä tapahtuman tiedot Rovaniemen tapahtumakalenterin kautta. Luo käyttäjätili, syötä tapahtumatiedot ja valitse kategoriaksi "Haen mukaan Rovaniemi-viikon ohjelmaan 7.-13.2020”.

Tapahtumajärjestäjät saavat sähköpostilla ilmoituksen kun tapahtuma on hyväksytty osaksi ohjelmaa. Jokainen tapahtumajärjestäjä vastaa että tapahtumakalenteriin täytetyt tiedot ovat oikeelliset määräaikaan 3.8. mennessä, jonka jälkeen tiedot toimitetaan painoon ohjelmalehtistä varten.

2. Rovaniemi-viikon oikea kirjoitusasu on Rovaniemi-viikko (ei esim. Rovaniemipäivät).

3. Kaikessa markkinoinnissa ja viestinnässä (verkkosivut, julisteet, lehdistötiedotteet, infokirjeet, ilmoitukset, käsiohjelmat, bannerit, someviestintä jne.) on tuotava selkeästi ilmi, että tapahtuma on osa Rovaniemi-viikon ohjelmaa. Rovaniemi-viikon tunnus sisällytetään painomateriaaleihin ja verkkosivuilta ja somekanavista linkitetään Rovaniemi-viikon sivuille. Tapahtumajärjestäjille toimitetaan Rovaniemi-viikon logo, banneri ja julistepohja käyttöön.

4. Kaikkeen sosiaalisen median viestintään sisällytetään tapahtuman omien tunnusten lisäksi #rovaniemiviikko.

5. Tapahtumajärjestäjät toimittavat osoitteeseen rovaniemiviikko@rovaniemi.fi tiedotusmateriaalia tapahtumasta (kuvia, tiedotteita, muuta graafista materiaalia), joita voidaan hyödyntää edelleen tapahtumaviikon markkinoinnissa.

6. Tapahtumajärjestäjä huolehtii, että tapahtumassa näkyy, että tapahtuma on osa Rovaniemi-viikkoa. Tämä voi tapahtua esimerkiksi mainintana juonnoissa, julisteissa tai jakamalla paikan päällä Rovaniemi-viikon painettua ohjelmaa.

Aiheeseen liittyviä uutisia