Ehdota vuoden 2023 palkinnon saajia

Ehdotuksia vuoden 2023 Rovaniemen kaupungin kulttuuri-, liikunta-ja nuorisopalkintojen saajista voi tehdä sähköisillä lomakkeilla, jotka löytyvät tältä sivulta kunkin palkitsemiskategorian alta. Ehdotukset tulee tehdä 11.2.2024 klo 15.00:een mennessä. Hyvinvointilautakunta päättää palkittavat helmikuun kokouksessaan. Palkinnot jaetaan 20.3.2024 kaupunginkirjaston Lapponica-salissa.

 

Kulttuuripalkinnot ja kulttuuritekopalkinnot

Kulttuuripalkinto myönnetään erityisestä kulttuurisaavutuksesta tai pitkäaikaisesta työstä Rovaniemen kulttuurin hyväksi. Palkinto voidaan myöntää joko yksityiselle henkilölle tai ryhmälle, jota ei aiemmin ole palkittu Rovaniemen kulttuuripalkinnolla. Aiemmin palkitut näet tämän sivun lopusta. 

 Kulttuuritekopalkintoja jaetaan kaksi kappaletta ja niiden myöntämisen perusteena on erityinen saavutus kulttuurin alueella vuoden 2023 aikana. Palkinnon voi saada tehdystä tai esiin nousseesta kulttuuriteosta, joka on olemassaolollaan tai toiminnallaan kehittänyt ja rikastuttanut kaupungin kulttuurielämää ja tehnyt Rovaniemen kaupungin kulttuuriohjelmaa 2021–2025 todeksi ja näkyväksi. Kulttuuriohjelmaa pääset katsomaan tästä: Rovaniemen kulttuuriohjelma 2021_2025 web.pdf

Rovaniemen kaupunki on jakanut taide- ja kulttuuripalkintoja vuodesta 1964 lähtien. 

Ehdota kulttuuripalkinnon ja kulttuuriteko -palkintojen saajia tämän lomakkeen kautta

 

Nuorisotekopalkinto

Palkitsemisen tavoitteena on lisätä nuorisotyön ja -toimijoiden näkyvyyttä. Palkinnon saajaksi voi ehdottaa tekoa, joka on edistänyt nuorisotyötä Rovaniemellä. Palkinto voidaan myöntää yksityiselle henkilölle, ryhmälle tai järjestölle, jota ei ole aiemmin palkittu. Aiemmin palkitut näet tämän sivun lopusta. 

Vuoden nuorisoteko on palkittu Rovaniemellä vuodesta 2012 alkaen. Palkintona on rahaa. 

Ehdota nuorisotekopalkinnon saajaa tämän lomakkeen kautta

Aiemmin nuorisotekopalkionnon saaneet

Liikunnan ja urheilun palkinnot

Liikunnan ja urheilun saralta palkitaan Vuoden liikuntateko tai -tapahtuma, Vuoden seuratoimitsija ja Vuoden urheilija. Lisäksi palkitaan kansainvälisesti menestyneet urheilijat saavutettujen arvokisamitalien perusteella.

Vuoden liikuntateko tai -tapahtuma -palkinto voidaan myöntää vuonna 2023 toteutuneelle teolle tai tapahtumalle, joka on edistänyt liikuntamuodon tai -ryhmän toimintaa Rovaniemellä. Myös yksittäisen henkilön merkittävää tekoa liikunnan edistämiseksi voi ehdottaa palkinnon saajaksi. Valituksi tullut palkitaan muistolahjalla. 

Vuoden seuratoimitsijan palkinnon voi saada yksittäinen henkilö, joka merkittävästi vaikuttaa pyytettömällä työllään rovaniemeläisessä urheiluseurassa tai liikuntayhdistyksessä. Palkintona on muistolahja. 

Vuoden urheilijaksi voi esittää Rovaniemellä kirjoilla olevaa urheilijaa, jolla on palkintoon oikeuttava tulos saavutettuna virallisissa olympia-, EM-, MM-, SM -kisoissa tai maailman cupin kokonais- tai osakilpailussa. Palkintona on rahaa. 

Ehdota liikunnan ja urheilun palkintojen saajia tämän lomakkeen kautta