Tule mukaan!

Rovaniemen kulttuuriohjelma 2021-2025

Kulttuuriohjelma antaa yhteisen suunnan sille, miten Rovaniemi esittäytyy kulttuurikaupunkina ja miten kulttuuria tuotetaan tulevaisuudessa. Yhteisten tavoitteiden ja tekemisen kautta syntyy Suomen toimivin kulttuuriekosysteemi, jossa jokaisella toimijalla on tärkeä rooli. Tule mukaan tekemään kulttuuriohjelmasta totta!

Tutustu kulttuuriohjelmaan

Aiheeseen liittyviä uutisia

 • 23.4.2021

  Kansallista veteraanipäivää 27.4. vietetään juhlallisesti etänä

  Rovaniemen juhlaa voi seurata verkkolähetyksenä Rovaniemen kaupungin Facebookin ja Youtuben kautta 27.4. klo 13. Perinteisiä seppeltenlaskuja ei järjestetä tänä vuonna yleisötilaisuuksina. Rovaniemen kirkon juhlapäivän jumalanpalvelusta voi seurata virtuaalikirkon kautta.

 • 16.4.2021

  Tanssimusiikkia ja Lavis-jumppaa Kunnan Poikien säestyksellä

  Ikäihmisille suunnattu maksuton Lavis-konsertti järjestetään jälleen Monitoritalo Mondella pe 23.4. klo 13.30. Konsertissa kuullaan vanhaa tanssimusiikkia Kunnan Poikien tahdittamana. Musiikin lisäksi konserttiin kuuluu ohjattu Lavis-jumppa, jossa osallistujilla on mahdollisuus tanssia ja liikkua omalla paikallaan ohjatusti tanssimusiikin tahtiin. Jumpan vetää Sannu Keränen, liikunnanohjaaja (AMK).

 • 15.4.2021

  Monden salin vakiovuorojen hakuaika on käynnissä

  Monitoritalo Monden salin vakiovuorohaku kaudelle syksy 2021 – kevät 2022 on käynnissä 15.4.–15.5.2021 välisenä aikana. Monden vakiovuorot on suunnattu nuorten kulttuuritoimijoille, ja niitä haetaan sähköisellä lomakkeella.

Yleisten kulttuuripalveluiden toimintaa ohjaa 1.9. voimaantullut laki kuntien kulttuuritoiminnasta. Tutustu lakiin kokonaisuudessaan: https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2019/20190166#Pidp447834608
Kulttuuripalvelut järjestää taide- ja kulttuuritoimintaa lapsille ympäri vuoden. Toiminnan perustana on lastenkulttuurin tasavertainen saavutettavuus, yhteisöllisyys ja osallistaminen. Suuri osa toiminnasta toteutetaan päiväkodeissa ja osana koulujen perusopetusta. Lapset pääsevät tutustumaan ja osallistumaan monipuolisesta eri taiteen lajeihin. Toimintaa järjestetään koko Rovaniemen laajalla kaupunkialueella sisältäen myös kylät. Lastenkulttuurin vakituiseen toimintaan kuuluvat kaikille avoimet koko perheen Perheklubit ja yhteistyössä Rovaniemen kirjaston kanssa järjestettävät Kulttuurikimarat.
Ikäihmisille tuotettavat esitykset ja konsertit sekä erilaiset tapahtumat ja toimintatuokiot ovat helposti saavutettavia matalan kynnyksen kulttuuripalveluita, jotka tarjoavat elämyksiä ja tukevat ikäihmisten luovuutta osana hyvää elämää. Ne täydentävät ja laajentavat kaupungin olemassa olevaa kulttuuritarjontaa. Palvelua tuotetaan mm. Kulttuuritalo Wiljamiin, eläkeläistila Potkuriin, kylätaloille, kotihoidon päiväkeskuksiin ja ympärivuorokautisen hoivan asumisyksiköihin. Ikäihmisten kulttuuripalveluista vastaa ikäihmisten kulttuurituottaja yhdessä muiden kulttuurituottajien kanssa.
Rovaniemi on useiden kylien kaupunki. Rovaniemen kylien alueelle tuotetaan monipuolisia matalan kynnyksen kulttuuripalveluita ja tapahtumatoimintaa. Alueellinen kulttuurityö luo mahdollisuuksia taiteen- ja kulttuurin kokemiselle asuinpaikasta riippumatta. Laadukkaat kulttuuripalvelut lisäävät hyvinvointia, yhteisöllisyyttä ja viihtyvyyttä alueella. Kulttuuripalvelut tekee yhteistyötä kylätoimijoiden kanssa ja tukee myös kylien omaehtoista kulttuuritoimintaa. Kylien alueella järjestetään mm. konsertteja, yhteisötaidetta, iltamia, kyläpäiviä, ja tansseja. Kylätoimijat voivat ottaa yhteyttä kylätapahtumista vastaavaan kulttuurituottajaan matalalla kynnyksellä tiedotusavusta aina tapahtumien järjestämiseen. Kylien kulttuuripalveluita tukee Rovaniemen kylien kehittämissäätiö.
Kulttuuripalvelut vastaa Rovaniemen kaupungin vuosittaisten virallisten juhlien järjestämisestä. Järjestettäviin tilaisuuksiin kuuluvat mm. Kansallisen veteraanipäivä, Koko perheen juhannusjuhla, Rovaniemi-viikko, Itsenäisyyspäivä ja Uudenvuoden vastaanotto.

Kaupungin virallinen rytmiorkesteri Kunnan Pojat on kaupungin kulttuuripalveluiden tuottama hyvinvointipalvelu. Kunnan pojat on rytmimusiikin ammattilaisista sekä palkkatukityöllistämisen avulla työllistetyistä ammattimuusikoista koottu kokoonpano, joka tuottaa matalan kynnyksen kulttuuripalveluita konsertoimassa kylätaloilla, päiväkodeissa, palvelutaloissa, hoito- ja hoivalaitoksissa, päiväkeskuksissa sekä matalan kynnyksen kohtaamistiloissa.

 Henkilöstö

4 vakinaista kulttuurituottajaa
1 määräaikainen kulttuurituottaja / Kunnan Pojat

Yleinen kulttuurituottaminen lukuina (2019)
Tapahtumat ja tilaisuudet perustoiminta (määrä): 361
Tapahtumat ja tilaisuudet perustoiminta (osallistujat): 22 568

Projektit: 8 kpl
Tapahtumat ja tilaisuudet projektit (määrä): 311
Tapahtumat ja tilaisuudet projektit (osallistujat): 14 446

Kulttuuritoimiston yhteystiedot
Kulttuuritoimisto

Pohjolankatu 4-6, 2.krs (Käynti Pohjolankadun puolelta)
96100 Rovaniemi