Tule mukaan tekemään kulttuuriohjelmasta totta!

Kulttuuriohjelma koskettaa jokaista rovaniemeläistä. Se on suunnattu kaikille kulttuurin tekijöille ja kokijoille kulttuurin ammattilaisista ja harrastajista kulttuurin kuluttajiin. Tavoitteena on luoda entistä paremmat mahdollisuuden kulttuurin tekemiseen ja kokemiseen. Yhteisten tavoitteiden ja tekemisen kautta syntyy Suomen toimivin kulttuuriekosysteemi, jossa jokaisella toimijalla on tärkeä rooli.

 

Miten voin osallistua?

Pääset mukaan kulttuuriohjelman toteuttamiseen monin eri tavoin. Tärkeintä on, että osallistut. Voit ehdottaa toteutettavaa kulttuuritekoa, antaa palautetta nykyisistä kulttuuripalveluista tai esimerkiksi osallistua kulttuuritoimijoiden ajankohtaiskahveille.

Seuraamalla uutisointiamme aiheesta tiedät milloin ja miten voit osallistua kulttuuriohjelman toteuttamiseen. Kulttuuriohjelman toimeenpanoa koskevat uutiset on koottu tälle sivulle.

Kultturiohjelma toteutuu yhteisten tekojen kautta

Kulttuuriohjelmaa tehtäessä tunnistettiin rovaniemeläisille tärkeitä asioita. Niiden pohjalta muodostettiin viisi ydinteemaa. Teemat ovat kulttuuriohjelman painopisteistä, jotka luovat suunnan tulevaisuuden kulttuuritoiminnalle ja -teoille. 

Ydinteemojen ympärille syntyivät Rovaniemen lupaukset kulttuurille. Lupaukset tekevät ohjelmasta konkretiaa, koska lupausten pohjalta tehdään oikeita tekoja. Voit tutustua kulttuuriohjelman ydinteemoihin ja Rovaniemen kulttuurilupauksiin lukemalla artikkelin Suomen toimivimmassa kulttuuriekosysteemissä jokainen tukee toistaan ja kaikenlainen kulttuuri on arvokasta.

 

Kulttuuriohjelman mukaiset teot vuonna 2021

Ensimmäisenä vuonna kehittämistyö keskittyy kulttuuripalveluiden saavutettavuuden ja esteettömyyden parantamiseen. Näihin teemoihin liittyen saatiin paljon palautetta ohjelman valmistelun yhteydessä ja siksi niihin on haluttu ensimmäisenä tarttua. 

 

Kulttuuripalveluiden saavutettavuutta ja esteettömyyttä kehitetään vuonna 2021 näin:

 1. Järjestetään koulutusta rovaniemeläisille kulttuuritoimijoille
 2. Kerätään palautetta kulttuuripalveluiden ja -tilojen esteettömyydestä ja saavutettavuudesta
 3. Selvitetään keskeisimmät esteettömyyteen liittyvät tarpeet kaupungin kulttuuritiloissa ja valmistellaan budjettiesitykset niiden toteuttamiseksi.  

 

Muut kulttuuriohjelman toteuttamiseen liittyvät teot:

 1. Järjestetään avoin ideahaku yhteistyössä toteutettavista kulttuuriteoista, haun perusteella valitut teot:
  • Suomen pisin taidenäyttely Ounasvaaran luontopolulle (tiedote ja ilmoittautumislinkki)
  • Montell-Saanio raanut ja kuvat -näyttely 
  • Kaupunkipulkat
  • Anna kaikkien kukkien kukkia -kampanja

 2. Kutsutaan kulttuuritoimijat yhteen ja edistetään toimijoiden välistä verkostoitumista (ensimmäiset kulttuurikahvit 19.5.)

 

Tekolistat päivittyvät koko ohjelmakauden ajan. Seuraa aktiivisesti uutisointiamme aiheesta ja tule mukaan tekemään kulttuuriohjelmasta totta!

Osallistu

Anna kaikkien kukkien kukkia -tempaus 23.-27.8.

Anna kaikkien kukkien kukkia -tempaus haastaa kaikki rovaniemeläiset valmistamaan luonnonmateriaaleja käyttäen omia kukkiaan 23.- 27.8.2021 välisenä aikana. Viikon kestävän tempauksen aikana kaupunkilaiset voivat yksin tai yhdessä rakentaa kukkia eri puolille Rovaniemeä.

Lue lisää kukkatempauksesta
Rovaniemen kulttuuriohjelma 2021-2025

Rovaniemellä tavoitellaan Suomen toimivinta kulttuuriekosysteemiä kaikkien toimijoiden yhteistyöllä

Uusi kulttuuriohjelma antaa yhteisen suunnan sille, miten Rovaniemi esittäytyy kulttuurikaupunkina ja miten kulttuuria tuotetaan tulevaisuudessa. Ohjelma koskettaa jokaista rovaniemeläistä. Yhteisten tavoitteiden ja tekemisen kautta syntyy Suomen toimivin kulttuuriekosysteemi.

Tutustu kulttuuriohjelmaan