Rovaniemi - Arktisen osaamisen koti

Pohjoinen kaupunkikeskus, Rovaniemi, on kasvava arktisen osaamisen ja osaajien toimintaympäristö, arktinen ekosysteemi, joka toimii innovatiivisena ja kansainvälisenä liiketoimintaympäristönä tuhansille yrityksille ja innostavana oppimisympäristönä tuhansille opiskelijoille. 

Lapin hallinnollisen pääkaupungin elinkeinorakenne on vahvasti palvelupainotteinen.  Palvelusektori on merkittävässä roolissa alueen työllisyyskehityksen kannalta. Viennistä vahvasti elävä elämysteollisuus, kauppa- ja julkiset palvelut, luovat alat sekä teollisuussektori muodostavat dynaamisen, saavutettavuudeltaan hyvän ja monipuolisen elinkeinoympäristön.

Business Rovaniemi tarjoaa kaupungin yritys- ja elinkeinopalvelut yrittäjälähtöisesti Rovaniemen alueella. Työllisyyspalvelut tarjoavat työnhakijoille, työnantajille ja toimijoille yhteisen alustan työllistymisen ratkaisujen toteuttamiseen sekä koordinoivat kaupungin yksiköissä tapahtuvia kuntatyöllistämistä, työkokeilua ja nuorten kesätöitä.

Havainnekuvaa Valionrannasta.
Artikkeli

Valionrannasta halutaan kehittää arktisen pääkaupungin viihtyisä asuin- ja kongressihotellialue kylpylöineen ja venesatamineen

Rovaniemen kaupunki haluaa kehittää Valionrantaa. Nyt alueen kaava on edennyt ehdotusvaiheen kuulemiseen. Kuntalaisilla on 18.11.-17.12.2021 välisenä aikana mahdollisuus antaa mielipiteitä, kun Valionrannan asemakaavan muutosehdotus tulee julkisesti nähtäville. Kaavamuutos on ollut julkisesti nähtävillä viimeksi huhtikuussa 2021.

Lue lisää
Mukaan matkailun kasvutarinaan

Uniikki liiketontti Ounasvaaralla

Nyt Rovaniemelllä on harvinainen mahdollisuus matkailuyrityksille ja sijoittajille: Ounasvaaran rinteessä uusi liikepaikka!

Ounasvaaran 18-reikäisen Golfpuiston välittömässä läheisyydessä sijaitsevaa tonttikokonaisuutta ympäröi erämainen metsäalue, ja sen tuntumassa on monipuolisesti matkailua tukevia palveluita. Kohde sopii erityisesti ympärivuotisen, resort-tyyppisen palvelukokonaisuuden kehittämiseen aktiivisesta lomailusta kiinnostuneille asiakkaille.

Kohde luovutetaan myymällä yleisen, avoimen luovutuskilpailun voittajalle. Luovutuskilpailuun voi osallistua 30.11.2021 asti. Arvioitu valintapäätös julkistetaan tammikuussa 2022.

Perehdy lisää ja osallistu tontinhakukilpailuun
Ota yhteyttä

Business Rovaniemi

Yrityskehittäjämme palvelevat kaupungin ydinkeskustassa.

Ainonkatu 1, 96200 ROVANIEMI,
2. kerros

Aukioloajat

Ma - Pe: 08:00 - 16:00

Kaikki tiedot