Lampela rakentuu

Lampela_maanomistuskartta.jpg

 

Noin 35 hehtaarin kokoinen Lampela rajautuu rautatien, Nelostien ja Prisman väliseen kolmioon. Vanha teollisuus- ja varastoalue sai keväällä 2017 uuden asemakaavan, jonka myötä alueen ilme muuttuu.

Uusi kaava mahdollistaa monipuolista rakentamista: asuntoja, kauppaa ja toimitiloja. Lampelan alueella on sekä yksityisten että kaupungin omistamia tontteja.

Kaupungin omistamista tonteista pääosa on vuokralla, ja vuokrasopimukset kestävät vuoteen 2029 asti. Yksityisten maanomistajien kanssa voi kuitenkin jo neuvotella tontin ostosta, ja myös vuokralaiset voivat luovuttaa maita eteenpäin sopimusten puitteissa.

Kaupunki tukee nopeaa rakentamista alueelle.

”Kiinnostusta tontteihin on ollut, ja kerrostaloja voidaan alkaa rakentaa nopeastikin. Nyt vastuu on maanhaltijoilla”, Rovaniemen kaupunginarkkitehti Tarja Outila toteaa.

Rakentamisintoa varmasti löytyy, koska Lampelan sijainti on erittäin keskeinen sekä asumisen että kaupan kannalta. Alueelle pääsee kätevästi nelostietä pitkin sekä etelästä että pohjoisesta.

”Lampela on vetovoimaisin kaupan alue koko pohjoiskalotin alueella. Rovaniemi on vetovoimainen myös kansainvälisesti”, Outila sanoo.