Kaupunkikeskusta laajenee Lampelaan

Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen katsoo Lampela-karttaa

Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen toivoo, että mahdollisimman moni tulisi rakentamaan uutta Lampelaa.

Lampela on uniikki ja monimuotoinen kaupunginosa Rovaniemellä. Lampela sitoo yhteen keskustan hotelli- ja asuinkeskittymän sekä Eteläkeskuksen kaupallisen ja pienyritysten alueen.

Lampelan monimuotoisuus tarkoittaa sitä, että kaava mahdollistaa hyvin monenlaisten rakennusten ja toimintojen sijoittumisen alueelle. Alueelle tulee mm. asumista, pienteollisuutta ja hypermarketti.

Lampela kytkeytyy merkittävästi Rovaniemen nykyiseen ja tulevaan kasvuun. Sen vuoksi toivon, että mahdollisimman moni tulisi rakentamaan aluetta uudeksi, moderniksi osaksi Rovaniemen kaupunkia.

- Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen

Lampelasta muodostuu yksi suurimmista arktisen alueen kaupan keskittymistä, sillä sen logistinen sijainti on loistava. Alue sijoittuu nelostien varrelle, lyhyen matkan päähän lentokentästä, rautatieasemasta ja keskustasta. Lampelan kaava on tehty yhdessä yrittäjien ja muiden toimijoiden kanssa.

"Lampela kytkeytyy merkittävästi Rovaniemen nykyiseen ja tulevaan kasvuun. Sen vuoksi toivon, että mahdollisimman moni tulisi rakentamaan aluetta uudeksi, moderniksi osaksi Rovaniemen kaupunkia", kaupunginjohtaja Esko Lotvonen kertoo.

Lähde Lampela-kierrokselle kaupunginjohtajan kanssa! Videoon pääset tästä.