Kohti Rovaseudun työllisyysaluetta

Ensi vuoden alusta lähtien TE-palvelut siirtyvät kuntien tehtäväksi ja valtion työ- ja elinkeinotoimistot eli TE-toimistot lakkautetaan. Työllisyyspalvelut ovat jatkossa yksi kunnan peruspalveluista siinä missä varhaiskasvatus, peruskoulut ja kirjastot. Tammikuusta lähtien Rovaniemi ja Ranua muodostavat yhdessä Rovaseudun työllisyysalueen. 

Löydä itsellesi sopiva palvelu

Aloita tästä

Jos jäät työttömäksi, ilmoittaudu työnhakijaksi viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänä Työmarkkinatorin Asiointi-palvelun kautta. Oma asioinnissa täytät työnhakijaksi ilmoittautumislomakkeen. Ilmoittautumisesi jälkeen sinuun otetaan yhteyttä TE-toimistosta tai kuntakokeilusta. 

Työttömyysetuuden hakeminen

Voit hakea työttömyysetuutta silloin, kun sinulla on työttömyysturvaoikeus. Haet etuutta joko Kelasta, tai omasta työttömyyskassasta, mikäli olet ollut kassan jäsen riittävän kauan ja työssäoloehto täyttyy. Työttömyysetuuden myöntämisestä päättää taho keneltä etuutta haetaan. 

Kartoita osaamistasi ja tutustu valmiiksi

Asiakasvastaava ottaa sinuun yhteyttä, kun olet ilmoittautunut työnhakijaksi. Ennen yhteydenottoa voit luoda itsellesi työnhakuprofiilin Työmarkkinatorilla Oma työpolku-osiossa. ForeAmmatin ilmaisversio tarjoaa sinulle suppeat työmarkkinatiedot ja mahdollisuuden Kykyviisari-itsearviointikyselyyn. Voit tutustua myös työnhaun alkuvaiheen Stop and Go -valmennukseen.

Näiden jälkeen siirry allaolevasta valikosta tilannettasi kuvaavaan kohtaan.

Katso löytyisikö näistä jo sinulle sopiva työpaikka

Alla olevien kuvakkeiden kautta löydät esimerkiksi avoimia työpaikkoja, joista voit kartoittaa jo sinua kiinnostavimmat. Avoimia työpaikkoja löytyy laajasti myös Rovaniemen kaupungin työllisyyspalveluiden järjestämistä rekrytointitapahtumista. 

Sparrausta työnhakuun juuri sinulle

Työhönvalmennus toimii tukenasi työnhaussa ja auttaa sinua nostamaan oman osaamisesi ja vahvuutesi parhaiten esiin. Osaamis- ja ammattikartoituksessa sinun osaamisesi ja ammattitaitosi kartoitetaan ja tehdään näkyväksi. Kartoituksen tuloksena työ- tai opiskelupaikan tai muun soveltuvan ratkaisun haku helpottuu.

 

Ryhmäohjausta ja vertaistukea osaamisen kartoittamiseen ja työnhakuun

Ryhmäohjauksessa saat asiantuntijan ohjauksen lisäksi myös ryhmäläisten tuen. 

Polkuja työllistymiseen

Työkokeilussa sinun on mahdollista selvittää ammatinvalinta- tai uravaihtoehtojasi. Työkokeiluun voit päästä esimerkiksi tilanteissa, kun sinulta puuttuu ammatillinen koulutus, olet ollut poissa työmarkkinoilta joko pitkittyneen työttömyyden tai esimerkiksi perhevapaiden vuoksi. Palkkatuki on taloudellinen tuki, jota TE-toimisto tai kuntakokeilu voi myöntää työnantajalle työttömän työnhakijan palkkauskustannuksiin. Kysy omalta asiantuntijaltasi lisätietoja erilaisista poluista työllistyä.

Kuvakkeiden kautta pääset lukemaan lisää aiheista.

Tutustu omatoimisesti 

Oletko miettimässä yrityksen perustamista tai haluaisitko työllistää itsesi? Sinulle on tarjolla paljon tietoa ja palveluita, tässä muutamia joista voit itsenäisesti lähteä liikkeelle. 

Henkilökohtaista neuvontaa

Täältä löydät henkilökohtaisia maksuttomia palveluita, jotka auttavat sinua yrittäjyyden pohdinnassa ja sen alkutaipaleella. 

Koulutukset apuna

Voit saada yrittäjyyden pohdintaan ja aloittamiseen apua myös valmennuksien ja koulutuksien kautta.

Suunnitteletko kouluttautumista ensimmäiseen ammattiin, alan vaihtamista tai osaamisesi täydentämistä? Tilanteestasi riippumatta sinulla on laajasti mahdollisuuksia oman osaamisesi kehittämiseksi. Tässä osiossa voit tutustua eri oppilaitoksiin ja heidän tarjoamiin opiskelumahdollisuuksiin. Tämän osion lopusta löydät erilaisia opintojen rahoitusmahdollisuuksia.
Lapin koulutuskeskus REDU
Lapin ammattikorkeakoulu
Lapin yliopisto

Vaihtoehtoisia koulutusmahdollisuuksia 

Oppilaitosten lisäksi kouluttautumiselle on muitakin mahdollisuuksia. Rovala-opisto tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia oman osaamisesi kehittämiseen, kun taas Koulutus Nord tarjoaa monia ammatillisia koulutuksia työnhakijoille ja yrityksille kaikissa Pohjoismaissa. Ammattiopisto Lappia ja Lappia-Koulutus Oy tarjoavat käytännönläheistä koulutusta nuorille, aikuisille ja työelämälle Lapissa. Ammattiopisto Luovi on ammatillinen erityisoppilaitos. He järjestävät koulutusta vaativaa erityistä tukea opinnoissaan tarvitseville. 

Erilaisia opintojen rahoitusmahdollisuuksia

Opintojen rahoittaminen tulee väistämättä mieleen jossain vaiheessa elämää. Alla olevien kuvakkeiden kautta voit lukea erilaisista opintojen rahoitusmahdollisuuksista. Työvoimakoulutus tarjoaa ammatillisia valmiuksiasi ja työllistymistäsi edistävää koulutusta. Omaehtoisissa opinnoissa työttömyyskassa tai Kela maksaa sinulle opiskelun ajalta työttömyysturvaa TE-toimiston tai kuntakokeilun antaman lausunnon perusteella, mikäli työttömyysturvalain mukaiset edellytykset täyttyvät. Tilateesi vaatiessa kuntoutusta, on Kelasta mahdollista hakea tukea sellaiseen koulutukseen, joka mahdollistaa osallistumisesi työelämään huolimatta sairaudesta tai vammasta. Lisää tietoa kuntoutumisesta löydät otsikon Tarvitsen tukea työllistymiseen, työkyvyn selvittelyyn tai työhön kuntoutumiseen -osiosta. 

Tukea työllistymiseen

Työllistymisen tueksi on tarjolla useita mahdollisuuksia. Palveluiden avulla saat henkilökohtaista tukea muun muassa työpaikan tai työkokeilupaikan löytämisessä. 

Työkyvyn selvittely

Koetko, että työkykysi ei ole paras mahdollinen? Työkyvyn selvittelyyn tarkoitetut palvelut auttavat sinua selvittämään työkykyäsi ja etenemään tilanteessasi. Terveystarkastuksessa kiinnitetään huomiota seikkoihin, jotka voivat vaikuttaa työkykyyn. Tarvittaessa tarkastuksesta ohjataan lääkärin tai muun asiantuntijan (esim. ravitsemus- tai fysioterapeutti) vastaanotolle. Työkokeilu on mahdollisuus selvittää millaiseen työhön sinun tilanteessasi voi työllistyä. 

Työhön kuntoutuminen 

Kuntoutus auttaa sinua elämään sairauden kanssa tai jatkamaan opiskelua tai työtä siitä huolimatta. Kuntoutuksen tavoitteina voi olla esimerkiksi fyysisen toimintakyvyn ylläpitäminen, työelämässä jatkaminen, työelämään pääseminen tai sairauden kanssa elämään sopeutuminen. Mikäli huomaat työkyvyssäsi heikkenemistä, voit ottaa yhteyttä joko julkisiin Lapin hyvinvointialueen terveyspalveluihin tai töissä ollessasi työterveyshuoltoosi. 

Tutustu laajemmin tarjolla oleviin palveluihin

Eduron Kaiku-hanke on luonut kuntoutushaku-sivuston, josta sinun on helppo löytää tilanteeseesi sopivimmat palvelut. Alla olevan kuvakkeen kautta pääset kartoittamaan tilanteesi ja tutustumaan erilaisiin palveluihin. 

Maahanmuuttoon ja kotoutumiseen liittyvää neuvontaa ja ohjausta voit saada eri viranomaisilta ja toimijoilta. Kuvakkeiden kautta löydät tietoa muun muassa Suomessa työskentelyyn vaadittavista asioista sekä mistä saat ohjausta tilanteessasi.  

Rovaniemen kaupungin tarjoamat kotoutumispalvelut 

Rovaniemen kaupungin kotoutumispalvelut tarjoavat ohjausta ja neuvontaa alkuvaiheen kotoutumista koskevissa asioissa. Ensisijaisesti palvelut on tarkoitettu kansainvälisen suojeluaseman saaneille henkilöille ja Ukrainan sotaa paenneiden tilapäisen suojeluaseman saaneille henkilöille, joiden kotikunta on Rovaniemi. Kotoutumispalveluissa voivat asioida myös muut maahanmuuttajat, jos heillä on tilapäisen neuvonnan ja ohjauksen tarve kotoutumiseen liittyvissä erityiskysymyksissä.

Osoite: Ainonkatu 1 (3. kerros)

Aukioloajat:
ma - to klo 9 - 11 ja 12 - 15:30
pe klo 9 - 11 ja 12 - 14:00 

Neuvonta on suljettuna torstaina 27.6.2024

Toimiston neuvonta palvelee tiistaisin ja torstaisin klo 12-15.30. Muulloin ajanvarauksella.

Henkilöstön rekrytointi

Mietitkö ensimmäisen työntekijän palkkaamista? Etsitkö osaavaa työvoimaa? Tarvitsetko tietoa erilaisista mahdollisuuksista rekrytointiin liittyen? Meillä on Rovaniemellä laaja tarjonta palveluita ja asiantuntijoita, jotka voivat auttaa sinua. 

Vinkkejä työpaikkailmoituksen laadintaan ja markkinointiin

Täältä löydät neuvoja laadukkaan työpaikkailmoituksen tekoon. Julkaistuasi ilmoituksen voit hyödyntää TE-palveluiden markkinointikanavia.  

Rekrytointi mahdollisuudet

Henkilöstön rekrytointiin on olemassa paljon erilaisia mahdollisuuksia. Voit hyödyntää esimerkiksi Palvelupiste Osaamon järjestämiä rekrytointitapahtumia tai jos yrityksellänne on tarve kouluttaa työntekijöitä, vaihtoehtoinanne voi olla työntekijän koulututtaminen oppisopimuksella, Rekrykoulutus tai TäsmäKoulutus. Erilaiset hankkeet tarjoavat myös erilaisia palveluita henkilöstön rekrytoinnin avuksi. 

Osaamista työpaikalle suoraan oppilaitoksesta

Työnantajana voit tarjota opiskelijoille erilaisia mahdollisuuksia esimerkiksi harjoitteluiden, näyttöjen tai kesätöiden muodossa. Mikäli haluat tarjota opiskelijoille mahdollisuuden päästä tutustumaan työelämään yrityksessänne, voit olla yhteydessä oppilaitosten yhteyshenkilöihin. Lisätietoja aiheesta löydät kuvakkeiden kautta.

Koulutukset yrittäjälle

Haluatko kehittää osaamistasi yrittäjyyden parissa? Se on mahdollista erilaisten koulutusten ja palveluiden avulla. Näiden avulla syvennät ja vahvistat osaamistasi yrittäjänä sekä saat tukea esimerkiksi rekrytointiin. Osassa koulutuksista ja palveluista voi olla rajoitteita kohderyhmän osalta. Tutustu sisältöihin ja kohderyhmiin alla olevien kuvakkeiden kautta. 

Vaihtoehtoisia työllistämismahdollisuuksia 

Työnantajana sinulla on mahdollisuus rekrytoida henkilöstöä esimerkiksi palkkatuen tai työkokeilun kautta. Palkkatuki on taloudellinen tuki, jota TE-toimisto tai kuntakokeilu voi myöntää työnantajalle työttömän työnhakijan palkkauskustannuksiin. Työkokeilupaikkaa tarjotessasi voit auttaa työnhakijaa selvittämään hänen ammatinvalintansa vaihtoehtoja sekä mahdollistaa hyvän polun kohti työelämää. Lisää aiheista pääset lukemaan alla olevien kuvakkeiden kautta. 

Kansainvälinen rekrytointi

Työvoimaa voi etsiä myös ulkomailta, alta löydät työnantajalle hyödyllisiä väyliä työvoiman kansainväliseen rekrytointiin. Työntekijän palkkaaminen ulkomailta saattaa vaatia luvan, mutta työehdot ja työturvallisuusvaatimukset ovat samat sekä ulkomaalaisille, että suomalaisille työntekijöille. 

Rovaniemen kaupunki tukee vuosittain nuorten kesätyöllistymistä kesätyötuen avulla. Halutessasi pääset lukemaan lisätietoja aiheesta alla olevan kuvakkeen kautta. Sivuilta löytyy myös tärkeää tietoa työnantajalle esimerkiksi kesätyöseteliin liittyen. 
Ajanvaraus

Tästä pääset helposti varaamaan ajan sinulle sopivaan palveluun! Tällä hetkellä palveluita tarjoavat: 

Onnityö, joka tarjoaa palvelua 18-29 -vuotiaille jotka tarvitsevat matalan kynnyksen keskustelutukea elämän kaikilla osa-alueilla, HOT-valmennusta sekä valtakunnallista ryhmätoimintaa.

 

REDU:n asiakasvastaava joka tarjoaa 15-29 -vuotiaille koulutus- ja uraohjausta sekä työllistymistä tukevaa ohjausta.

 

Vauhtia ammattisiirtymiin -hankkeen uraohjaus tarjoaa uraohjausta henkilöille, jotka pohtivat alanvaihtoa tai siirtymistä nykyisen alansa sisällä. Iällä, koulutus- tai työhistoriallasi ei ole merkitystä!

Harjoitteluun kaupungille?
Oletko opiskelija ja pohdit harjoittelupaikkaa? Tervetuloa Rovaniemen kaupungille! Harjoittelu kaupungilla -sivulta löydät tietoja siitä, millaisten aiheiden parissa kaupungilla on mahdollista työskennellä. Sivulta näet myös yhteyshenkilön, keneen voit olla yhteydessä harjoitteluun liittyen. 
Työllisyyspalveluiden hankkeet

Rovaniemi-logo-musta-vaaka (3).png   eduron logo.png    EU rahoittama logo (1).pngELY_LA01_Logo___FI_B3___RGB(1) (2).png    

”INEEN – ohjaus palveluihin” on Euroopan unionin osarahoittama hanke, jonka tavoitteena on tiivistää palvelujärjestelmässä toimivien viranomaisten ja palveluntuottajien välistä yhteistyötä siten, että pitkään työttömänä olleiden henkilöiden palvelutarpeet voidaan tunnistaa ja kohdata paremmin. Hanke toteutetaan Eduro-säätiön ja Rovaniemen kaupungin työllisyyspalveluiden yhteistyönä.

Asiakkaiden palvelupolkujen rakentumiseksi hankkeessa kehitetään pitkään työttömänä olleiden henkilöiden palveluohjauksen toimintamalli, joka on hyödynnettävissä työllisyyspalveluiden yhdyspinnassa työskentelevien tahojen asiakasohjauksen tehostamiseksi. Asiakastasolla tiivistyvä yhteistyö ja yhteinen kehittäminen tukevat myös sellaisen ekosysteemin rakentumista, jossa monialaisessa verkostossa toimivat tahot tuntevat oman roolinsa ja vastuunsa osana yhteiselle asiakaskohderyhmälle tuotettavaa arvoketjua. Se helpottaa sekä palveluihin ohjaamista että niiden toteuttamista.

Yhteistyön rakentumista pilotoidaan työllisyyspalveluiden asiakkaiden ohjaustyössä. Hankkeen tarjoama palveluohjaus kattaa asiakkaiden palvelutarpeiden kokonaisvaltaisen tunnistamisen, palvelupolkujen suunnittelun sekä kehittämistyönä myös monialaisen yhdyspintatyön mallintamisen asiakastarpeiden näkökulmasta. Asiakasprosesseissa palveluohjaajat ovat tukena lisäksi palveluiden hankkimisessa ja yhteensovittamisessa sekä tukevat suunnitelmien etenemistä yhdessä viranomaisten kanssa. Hankkeen aikana koostetaan myös tietoa pitkään työttömänä olleiden henkilöiden palvelutarpeista sekä mallinnetaan tulevaisuuden asiakasohjausta helpottavat asiakassegmentit.

INEEN-hankkeen monialaisen yhdyspintatyön kehittäminen on hallitusohjelman kirjausten mukaista palvelujärjestelmän toimivuuden kehittämistä, mikä on osa sosiaali- ja terveydenhuollon palvelureformia sekä TE24-uudistuksen mukaista paikallisten työllisyyspalveluiden kehittämistä.

INEEN - palveluohjaus

INEEN-hanke tarjoaa palveluohjausta työllisyyspalveluiden pitkään työttömänä olleille asiakkaille. Jokaisen asiakaan tilanne suhteessa työllistymiseen kartoitetaan sekä suunnitellaan polkua eteenpäin palvelutarpeet huomioiden. INEEN-hankkeen ohjauksen ensimmäisenä tavoitteena on selvittää, millaisten palveluiden tarpeessa kukin asiakas ensisijaisesti on ja miten palvelutarpeet suhteutuvat työnhakijan velvollisuuksiin.

Työllisyyspalveluiden asiakasvastaava ja INEEN-hankkeen palveluohjaaja laativat yhdessä asiakkaan kanssa suunnitelman, jossa huomioidaan työkyky, elämäntilanne ja tavoitteet työllistymisen suhteen. Palvelun aikana yhteensovitetaan asiakkaan palvelutarve uuden asiakaspalvelumallin mukaiseen prosessiin ja laaditaan realistinen suunnitelma työllistymisen, osaamisen vahvistamisen tai muun palvelutarpeen mukaisten palveluiden järjestämiseen. Asiakkaat saavat konkreettista apua palveluihin hakeutumiseen palveluohjaajilta.

Hankeaika 1.10.2023-30.9.2026
 

 

Sassali Outi
Palvelukoordinaattori
phone0405465347
Logobanneri valk. pohja (Roi).png

“Vauhtia ammattisiirtymiin” on Euroopan unionin osarahoittama hanke, jonka päätavoite on osaavan työvoiman saatavuuden ja ammatillisen liikkuvuuden edistäminen sekä lisäarvon tuottaminen olemassa oleviin palveluihin yhteistä, moniammatillista palvelumallia ja yhteistyörakenteita kehittämällä. Työvoimapula on nopeasti muodostunut yhdeksi keskeisistä yritysten toimintaedellytyksiä ja kasvua heikentävistä tekijöistä. Työvoiman kysyntä muuttuu jatkuvasti, ja erityisesti työvoimapula-alat tarvitsisivat myös muilta aloilta siirtyviä tekijöitä. Useissa tapauksessa ammattisiirtymiä kuitenkin hidastaa epätietoisuus siirtymäpoluista. Tässä hankkeessa näitä polkuja tunnistetaan ja rakennetaan työllisyyspalveluiden, oppilaitosten ja työnantajien välisessä yhteistyössä, luodaan selkeä yhteistyön malli ja polut palvelu- ja sotealoille.

Hankkeen tuloksena syntyy toimialakohtaisesti räätälöityjä ja yksilöllisiä ammattisiirtymien polkuja. Lisäksi työllisyyspalveluiden, oppilaitosten ja työnantajien kumppanuudet tehostuvat ammatillisten siirtymien polkujen ansiosta. Yhteiseen palvelumalliin on rakennettu ja sovittu toimiva verkoston johtamisrakenne, määritelty yhteiset tavoitteet ja toimintatavat. Asiakastyön tasolla rooli- ja vastuukysymykset ovat selkiytyneet ja toimijoiden välille on kehittynyt yhteinen, paikallinen asiakaspalvelumalli.

Hankkeen kesto: 1.9.2023 - 31.8.2026
Hankkeen kokonaiskustannukset: 1 603 669€
EU- ja valtion rahoitusosuus: 1 282 934€
Rahoittava viranomainen: Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Toteuttajat: Päätoteuttaja Rovaniemen kaupunki, osatoteuttajat Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDU ja Lapin yliopisto

Mikäli sinulla on jotain kysyttävää tai olet kiinnostunut joistain hankkeen palveluista, voit ottaa yhteyttä kehen vain hankkeen työntekijään!

Projektipäällikkö Joni Minkkinen (Rovaniemi): joni.minkkinen@rovaniemi.fi
Projektisuunnittelija Maiju Saarreharju (Rovaniemi): maiju.saarreharju@rovaniemi.fi
Toimialakoordinaattori, sote-ala Ilkka Tölli (Rovaniemi): ilkka.tolli@rovaniemi.fi
Toimialakoordinaattori, palveluala Veli-Pekka Perätalo (Rovaniemi): veli-pekka.peratalo@rovaniemi.fi
Hankekoordinaattori/kehittäjäuraohjaaja Milla Vaarala (REDU): milla.vaarala@redu.fi
Kehittäjäuraohjaaja Kaisa Koskimäki (REDU): kaisa.koskimaki@redu.fi
Osatoteutuksen projektipäällikkö Heli Alaräisänen (Lapin yliopisto): heli.alaraisanen@ulapland.fi
Kehittäjäuraohjaaja Karita Arminen (Lapin yliopisto): karita.arminen@ulapland.fi
Kehittäjäuraohjaaja/palvelumuotoilija Mira Arffman (Lapin yliopisto): mira.arffman@ulapland.fi

FI_Co-fundedbytheEU_RGB_POS.pngRovaniemi-logo-musta-vaaka (6).pngELY_LA01_Logo___FI_B3___RGB.png

International Rovaniemi on Euroopan unionin osarahoittama hanke, jossa kehitetään matalan kynnyksen palveluita eri syistä maahan muuttaneille. Hankkeessa rakennetaan vieraskielisille suunnattu tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluiden palvelupiste International House Rovaniemi yhteistyössä keskeisten sidosryhmien kanssa.

Hankkeen tavoitteena on luoda Rovaseudun työllisyysalueesta houkuttelevampi ja saavutettavampi paikka työllistyä, perustaa yrityksiä, kouluttautua ja asettua asumaan. Hankkeella etsitään ratkaisuja työvoimapulan kohtaannon haasteisiin, vastuullisen ja kestävän yritystoiminnan tuen tarpeisiin sekä vieraskielisten työntekijöiden rekrytointiin. International Rovaniemi -hanke vastaa monimuotoistuvan yhteiskunnan kehitystarpeisiin ja kehittää kansainvälisyysosaamista lappilaisessa toimintaympäristössä. 

Hankkeessa kootaan yhteen verkostoa ja palveluita ja parannetaan yhteistyön sujuvuutta paikallisesti. Hankkeessa tunnistetaan asiakaskohderyhmien tarpeita sekä ylläpidetään verkoston yhteisymmärrystä ja selkeytetään vastuunjakoa. Tavoitteena on muodostaa kumppanuudessa asiakaslähtöinen ja monia toimijoita yhtä aikaa hyödyttävä International House -palvelumalli. 

Mitä hankkeessa tehdään?

  • Käynnistetään matalan kynnyksen International House -palvelupiste, josta maahan muuttanut saa tietoa, ohjausta ja neuvontaa työn hakemisesta ja yrittäjyydestä Rovaniemellä. 
  • Kootaan yhteen vieraskielisten työllistymistä ja yrittämistä tukevat palvelut. Asiakkaat saavat tarvittaessa yksilöohjausta työllistymisen edistämiseksi. 
  • Tehdään aktiivisesti yhteistyötä työnantajien kanssa. 
  • Tuodaan yhteen keskeiset viranomaiset, 3. sektorin toimijat, oppilaitokset ja yritykset ja luodaan yhteinen palvelumalli vieraskielisten palveluille yhteistyössä sidosryhmien kanssa. 
  • Palveluja ja toimintaa kehitetään asiakkaita kohdaten ja osallistaen. Palveluita kehitettäessä huomioidaan asiakkaiden tarpeet. 

Hankkeen kesto 1.9.2024 – 31.7.2027
Hankkeen kokonaiskustannukset: 807 951€ 
EU- ja valtion rahoitusosuus: 646 360€ 
Rahoittava viranomainen: Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Toteuttaja: Rovaniemen kaupunki

 
Yhteystiedot
Suopajärvi Tiina
Projektipäällikkö
phone0163226709
phone0503151285
ma-pe 8-16
Kallio Vilma
Projektisuunnittelija
phone0406202194
Työllisyyden kuntakokeilu

Työllisyyden kuntakokeilu

Työllisyyden kuntakokeilujen tavoitteena on nykyistä tehokkaammin edistää työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja kouluttautumista sekä tuoda uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen. Kokeiluissa kehitetään palveluja, jotka tukevat työnhakijan työllistymistä sekä palvelumalleja, joissa asiakkaan tilanne ja palveluntarve huomioidaan yksilöllisesti. Työllisyyden kuntakokeilut alkoivat 1.3.2021 ja kestävät 31.12.2024 saakka.
Nuorten Ohjaamo

Ohjaamo

Ohjaamo on alle 30-vuotiaiden matalan kynnyksen palvelu, josta saat ohjausta ja neuvontaa koulutukseen, työllisyyteen, vapaa-aikaan, asumiseen ja moniin muihin arjen asioihin liittyen. Kysymys kuin kysymys, me autamme sinua eteenpäin. Mottomme onkin, jos et tiedä, mistä aloittaa, aloita Ohjaamosta!

Tule käymään, laita viestiä tai soita, me ollaan täällä just sua varten!
Työllisyyspalveluiden uutiskirje

Hanke operoi työelämä- ja kotoutumispalveluiden muutoksien kentässä TE-uudistuksen ja kotoutumislain muutoksista johtuvien valmisteluiden keskellä. Hankkeessa tavoiteltiin vuorovaikutusta moninaisen palveluiden yhteistyöverkoston kanssa ja keskustelua mahdollisista synergiaeduista kotoutumisen ja asettautumisen palveluiden kehittämiseksi Rovaniemellä. Hankkeessa muodostui näkökulmia Rovaniemen kotoutumisen ja kansainvälisen toiminnan palveluista sekä suuntaviivoja sen kehittämiseen, joita on koottu esiselvitysraporttiin.

Osaamo - kohtaantoa edistämässä ESR-hanke syntyi halusta laajentaa hyväksi havaittua Ohjaamon toimintamallia yli 30-vuotiaille henkilöille. Hankkeen suunnitteluun osallistuneet paikalliset työllisyyden- ja osaamisen kehittämisen toimijat näkivät ehdottoman tärkeäksi tuoda laajemman ikäryhmän lisäksi myös oppilaitokset ja työnantajat entistä tiiviimmin mukaan työllisyyden ja kohtaannon edistämiseen. 

Osallisena kotoutumista edistävien palveluiden tuottamisessa -hanke on ollut valtakunnallinen, AMIF-rahoitteinen, pakolaistaustaisten kotoutumista edistävä hanke. Sen päätoteuttaja on Uudenmaan ELY-keskus. Hankkeen toimintakausi on 1.4.2021 - 31.12.2022. Hankkeen toteutuksessa ovat olleet mukana myös Kajaanin, Jyväskylän, Kuopion, Porin ja Porvoon kaupungit sekä Lapin TE-toimisto/työllisyyden kuntakokeilu sekä Kuntaliitto. Osallisena-hankkeessa muodostettiin valtakunnallisesti Kiintiöpakolaisen osallisuuspolku: mitä osallisuus on tai voisi olla? Hankkeesta muodostui loppuraportti: Kohtaavuutta käytäntöön - osallisuutta rakenteisiin. 

Ota yhteyttä

Rovaniemen kaupungin työllisyyspalvelut

Rovaniemen kaupungin työllisyyspalveluissa toimii Ohjaamo Rovaniemi, Työllisyyden kuntakokeilu sekä erilaisia hankkeita.