51Osaavaa ammattilaista palvelupiste Osaamolla
74 (100)Asiakastyytyväisyyttä kuvaava NPS-luku
Löydä itsellesi sopiva palvelu

Aloita tästä

Jos jäät työttömäksi, ilmoittaudu työnhakijaksi viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänä Työmarkkinatorin Oma asiointi -palvelun kautta. Oma asioinnissa täytät työnhakijaksi ilmoittautumislomakkeen. Ilmoittautumisesi jälkeen sinuun otetaan yhteyttä TE-toimistosta tai kuntakokeilusta. 

Työttömyysetuuden hakeminen

Voit hakea työttömyysetuutta silloin, kun sinulla on työttömyysturvaoikeus. Haet etuutta joko Kelasta, tai omasta työttömyyskassasta, mikäli olet ollut kassan jäsen riittävän kauan ja työssäoloehto täyttyy. Työttömyysetuuden myöntämisestä päättää taho keneltä etuutta haetaan. 

Kartoita osaamistasi ja tutustu valmiiksi

Asiakasvastaava ottaa sinuun yhteyttä, kun olet ilmoittautunut työnhakijaksi. Ennen yhteydenottoa voit luoda itsellesi työnhakuprofiilin Työmarkkinatorilla. ForeAmmatin ilmaisversio tarjoaa sinulle suppeat työmarkkinatiedot ja mahdollisuuden Kykyviisari-itsearviointikyselyyn. Voit tutustua myös työnhaun alkuvaiheen Stop and Go -valmennukseen.

Näiden jälkeen siirry allaolevasta valikosta tilannettasi kuvaavaan kohtaan.

Katso löytyisikö näistä jo sinulle sopiva työpaikka

Alla olevien kuvakkeiden kautta löydät esimerkiksi avoimia työpaikkoja, joista voit kartoittaa jo sinua kiinnostavimmat. Työllisyyskoordinaattorille voit varata ajan jos kaipaat henkilökohtaista tukea työnhakuun, työnhaun asiakirjojen päivittämiseen tai tietoa erilaisista mahdollisuuksista työllistyä. 

Sparrausta työnhakuun juuri sinulle

Työhönvalmennus toimii tukenasi työnhaussa ja auttaa sinua nostamaan oman osaamisesi ja vahvuutesi parhaiten esiin. Osaamis- ja ammattikartoituksessa sinun osaamisesi ja ammattitaitosi kartoitetaan ja tehdään näkyväksi. Kartoituksen tuloksena työ- tai opiskelupaikan tai muun soveltuvan ratkaisun haku helpottuu.

 

Ryhmäohjausta ja vertaistukea osaamisen kartoittamiseen ja työnhakuun

Ryhmäohjauksessa saat asiantuntijan ohjauksen lisäksi myös ryhmäläisten tuen. 

Polkuja työllistymiseen

Työkokeilussa sinun on mahdollista selvittää ammatinvalinta- tai uravaihtoehtojasi. Työkokeiluun voit päästä esimerkiksi tilanteissa, kun sinulta puuttuu ammatillinen koulutus, olet ollut poissa työmarkkinoilta joko pitkittyneen työttömyyden tai esimerkiksi perhevapaiden vuoksi. Palkkatuki on taloudellinen tuki, jota TE-toimisto tai kuntakokeilu voi myöntää työnantajalle työttömän työnhakijan palkkauskustannuksiin. Kysy omalta asiantuntijaltasi lisätietoja erilaisista poluista työllistyä.

Kuvakkeiden kautta pääset lukemaan lisää aiheista.

Tutustu omatoimisesti 

Oletko miettimässä yrityksen perustamista tai haluaisitko työllistää itsesi? Sinulle on tarjolla paljon tietoa ja palveluita, tässä muutamia joista voit itsenäisesti lähteä liikkeelle. 

Henkilökohtaista neuvontaa

Täältä löydät henkilökohtaisia maksuttomia palveluita, jotka auttavat sinua yrittäjyyden pohdinnassa ja sen alkutaipaleella. 

Koulutukset apuna

Voit saada yrittäjyyden pohdintaan ja aloittamiseen apua myös valmennuksien ja koulutuksien kautta.

Suunnitteletko kouluttautumista ensimmäiseen ammattiin, alan vaihtamista tai osaamisesi täydentämistä? Tilanteestasi riippumatta sinulla on laajasti mahdollisuuksia oman osaamisesi kehittämiseksi. Tässä osiossa voit tutustua eri oppilaitoksiin ja heidän tarjoamiin opiskelumahdollisuuksiin. Tämän osion lopusta löydät erilaisia opintojen rahoitusmahdollisuuksia.
Lapin koulutuskeskus REDU
Lapin ammattikorkeakoulu
Lapin yliopisto

Vaihtoehtoisia koulutusmahdollisuuksia 

Oppilaitosten lisäksi kouluttautumiselle on muitakin mahdollisuuksia. Rovala-opisto tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia oman osaamisesi kehittämiseen, kun taas Koulutus Nord tarjoaa monia ammatillisia koulutuksia työnhakijoille ja yrityksille kaikissa Pohjoismaissa. Ammattiopisto Lappia ja Lappia-Koulutus Oy tarjoavat käytännönläheistä koulutusta nuorille, aikuisille ja työelämälle Lapissa. Ammattiopisto Luovi on ammatillinen erityisoppilaitos. He järjestävät koulutusta vaativaa erityistä tukea opinnoissaan tarvitseville. 

Erilaisia opintojen rahoitusmahdollisuuksia

Opintojen rahoittaminen tulee väistämättä mieleen jossain vaiheessa elämää. Alla olevien kuvakkeiden kautta voit lukea erilaisista opintojen rahoitusmahdollisuuksista. Työvoimakoulutus tarjoaa ammatillisia valmiuksiasi ja työllistymistäsi edistävää koulutusta. Omaehtoisissa opinnoissa työttömyyskassa tai Kela maksaa sinulle opiskelun ajalta työttömyysturvaa TE-toimiston tai kuntakokeilun antaman lausunnon perusteella, mikäli työttömyysturvalain mukaiset edellytykset täyttyvät. Tilateesi vaatiessa kuntoutusta, on Kelasta mahdollista hakea tukea sellaiseen koulutukseen, joka mahdollistaa osallistumisesi työelämään huolimatta sairaudesta tai vammasta. Lisää tietoa kuntoutumisesta löydät otsikon Tarvitsen tukea työllistymiseen, työkyvyn selvittelyyn tai työhön kuntoutumiseen -osiosta. 

Tukea työllistymiseen

Työllistymisen tueksi on tarjolla useita mahdollisuuksia. Palveluiden avulla saat henkilökohtaista tukea muun muassa työpaikan tai työkokeilupaikan löytämisessä. 

Työkyvyn selvittely

Koetko, että työkykysi ei ole paras mahdollinen? Työkyvyn selvittelyyn tarkoitetut palvelut auttavat sinua selvittämään työkykyäsi ja etenemään tilanteessasi. Terveystarkastuksessa kiinnitetään huomiota seikkoihin, jotka voivat vaikuttaa työkykyyn. Tarvittaessa tarkastuksesta ohjataan lääkärin tai muun asiantuntijan (esim. ravitsemus- tai fysioterapeutti) vastaanotolle. Työkokeilu on mahdollisuus selvittää millaiseen työhön sinun tilanteessasi voi työllistyä. 

Työhön kuntoutuminen 

Kuntoutus auttaa sinua elämään sairauden kanssa tai jatkamaan opiskelua tai työtä siitä huolimatta. Kuntoutuksen tavoitteina voi olla esimerkiksi fyysisen toimintakyvyn ylläpitäminen, työelämässä jatkaminen, työelämään pääseminen tai sairauden kanssa elämään sopeutuminen. Mikäli huomaat työkyvyssäsi heikkenemistä, voit ottaa yhteyttä joko julkisiin Lapin hyvinvointialueen terveyspalveluihin tai töissä ollessasi työterveyshuoltoosi. 

Tutustu laajemmin tarjolla oleviin palveluihin

Eduron Kaiku-hanke on luonut kuntoutushaku-sivuston, josta sinun on helppo löytää tilanteeseesi sopivimmat palvelut. Alla olevan kuvakkeen kautta pääset kartoittamaan tilanteesi ja tutustumaan erilaisiin palveluihin. 

Maahanmuuttoon ja kotoutumiseen liittyvää neuvontaa ja ohjausta voit saada eri viranomaisilta ja toimijoilta. Kuvakkeiden kautta löydät tietoa muun muassa Suomessa työskentelyyn vaadittavista asioista sekä mistä saat ohjausta tilanteessasi.  

Rovaniemen kaupungin tarjoamat kotoutumispalvelut 

Rovaniemen kaupungin kotoutumispalvelut tarjoavat ohjausta ja neuvontaa alkuvaiheen kotoutumista koskevissa asioissa. Ensisijaisesti palvelut on tarkoitettu kansainvälisen suojeluaseman saaneille henkilöille ja Ukrainan sotaa paenneiden tilapäisen suojeluaseman saaneille henkilöille, joiden kotikunta on Rovaniemi. Kotoutumispalveluissa voivat asioida myös muut maahanmuuttajat, jos heillä on tilapäisen neuvonnan ja ohjauksen tarve kotoutumiseen liittyvissä erityiskysymyksissä.

Osoite: Ainonkatu 1 (3. kerros)

Aukioloajat:
ma - to klo 9 - 11 ja 12 - 15:30
pe klo 9 - 11 ja 12 - 14:00 

Toimiston neuvonta palvelee tiistaisin ja torstaisin klo 12-15.30. Muulloin ajanvarauksella.

Henkilöstön rekrytointi

Mietitkö ensimmäisen työntekijän palkkaamista? Etsitkö osaavaa työvoimaa? Tarvitsetko tietoa erilaisista mahdollisuuksista rekrytointiin liittyen? Meillä on Rovaniemellä laaja tarjonta palveluita ja asiantuntijoita, jotka voivat auttaa sinua. 

Vinkkejä työpaikkailmoituksen laadintaan ja markkinointiin

Täältä löydät neuvoja laadukkaan työpaikkailmoituksen tekoon. Julkaistuasi ilmoituksen voit hyödyntää TE-palveluiden markkinointikanavia.  

Rekrytointi mahdollisuudet

Henkilöstön rekrytointiin on olemassa paljon erilaisia mahdollisuuksia. Voit hyödyntää esimerkiksi Palvelupiste Osaamon järjestämiä rekrytointitapahtumia tai jos yrityksellänne on tarve kouluttaa työntekijöitä, vaihtoehtoinanne voi olla työntekijän koulututtaminen oppisopimuksella, Rekrykoulutus tai TäsmäKoulutus.

Osaamista työpaikalle suoraan oppilaitoksesta

Työnantajana voit tarjota opiskelijoille erilaisia mahdollisuuksia esimerkiksi harjoitteluiden, näyttöjen tai kesätöiden muodossa. Mikäli haluat tarjota opiskelijoille mahdollisuuden päästä tutustumaan työelämään yrityksessänne, voit olla yhteydessä oppilaitosten yhteyshenkilöihin. Lisätietoja aiheesta löydät kuvakkeiden kautta.

Koulutukset yrittäjälle

Haluatko kehittää osaamistasi yrittäjyyden parissa? Se on mahdollista erilaisten koulutusten ja palveluiden avulla. Näiden avulla syvennät ja vahvistat osaamistasi yrittäjänä sekä saat tukea esimerkiksi rekrytointiin. Osassa koulutuksista ja palveluista voi olla rajoitteita kohderyhmän osalta. Tutustu sisältöihin ja kohderyhmiin alla olevien kuvakkeiden kautta. 

Vaihtoehtoisia työllistämismahdollisuuksia 

Työnantajana sinulla on mahdollisuus rekrytoida henkilöstöä esimerkiksi palkkatuen tai työkokeilun kautta. Palkkatuki on taloudellinen tuki, jota TE-toimisto tai kuntakokeilu voi myöntää työnantajalle työttömän työnhakijan palkkauskustannuksiin. Työkokeilupaikkaa tarjotessasi voit auttaa työnhakijaa selvittämään hänen ammatinvalintansa vaihtoehtoja sekä mahdollistaa hyvän polun kohti työelämää. Lisää aiheista pääset lukemaan alla olevien kuvakkeiden kautta. 

Kansainvälinen rekrytointi

Työvoimaa voi etsiä myös ulkomailta, alta löydät työnantajalle hyödyllisiä väyliä työvoiman kansainväliseen rekrytointiin. Työntekijän palkkaaminen ulkomailta saattaa vaatia luvan, mutta työehdot ja työturvallisuusvaatimukset ovat samat sekä ulkomaalaisille, että suomalaisille työntekijöille. 

Rovaniemen kaupunki tukee vuosittain nuorten kesätyöllistymistä kesätyötuen avulla. Halutessasi pääset lukemaan lisätietoja aiheesta alla olevan kuvakkeen kautta. Sivuilta löytyy myös tärkeää tietoa työnantajalle esimerkiksi kesätyöseteliin liittyen. 
Tulevat tapahtumat
 
Työllisyyden kuntakokeilu

Työllisyyden kuntakokeilu

Työllisyyden kuntakokeilujen tavoitteena on nykyistä tehokkaammin edistää työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja kouluttautumista sekä tuoda uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen. Kokeiluissa kehitetään palveluja, jotka tukevat työnhakijan työllistymistä sekä palvelumalleja, joissa asiakkaan tilanne ja palveluntarve huomioidaan yksilöllisesti. Työllisyyden kuntakokeilut alkoivat 1.3.2021 ja kestävät 31.12.2024 saakka.
Nuorten Ohjaamo

Ohjaamo

Ohjaamo on alle 30-vuotiaiden matalan kynnyksen palvelu, josta saat ohjausta ja neuvontaa koulutukseen, työllisyyteen, vapaa-aikaan, asumiseen ja moniin muihin arjen asioihin liittyen. Kysymys kuin kysymys, me autamme sinua eteenpäin. Mottomme onkin, jos et tiedä, mistä aloittaa, aloita Ohjaamosta!

Tule käymään, laita viestiä tai soita, me ollaan täällä just sua varten!
Työllisyyspalveluiden uutiskirje
Ota yhteyttä

Palvelupiste Osaamo

Työllisyyspalveluiden palvelupiste Osaamo kokoaa yhteen Ohjaamon, Työllisyyden kuntakokeilun, TE-toimiston.