• Palvelut
 • Hakemisto
 • A
 • B
 • E
 • F
 • H
 • I
 • J
 • K
 • L
 • M
 • N
 • O
 • P
 • R
 • S
 • T
 • U
 • V
 • W
 • V
 • Y
 • Ä
Liikunta ja vapaa-aika
Kevään 2018 senioriliikuntaesite
senioriliikunt2018.jpg
Terveysliikuntaa senioreille

Rovaniemen kaupungin liikuntapalvelut järjestää terveysliikuntatoimintaa, joka tukee liikkujan viikoittaista terveysliikuntasuositusta. Viikoittainen liikuntamäärä on hyvä jakaa usealle päivälle. Lihasvoimaa, notkeutta ja tasapainoa tulisi harjoittaa ainakin kaksi kertaa viikossa.

Ohjattu liikunta täydentää liikkujan monipuolista viikoittaista liikunta-annosta, jossa pääpaino on omaehtoisessa arkiliikunnassa ja hyötyliikunnassa.

Ohjatussa liikunnassa on käytössä tasot 1-3.

Taso 1 = kevyttä liikuntaa, sopii aloittelijoille ja liikuntarajoitteisille. Tasolla 1 ohjaaja pystyy paremmin huomioimaan liikkujien henkilökohtaiset tarpeet ja liikerajoitteet, sillä ryhmäkoko on pienempi. Taso 1 soveltuu parhaiten myös silloin, kun olet palaamassa säännöllisen liikunnan pariin esimerkiksi sairauden tai leikkauksen jälkeen.

Taso 2 = keskitasoista liikuntaa, sopii liikunnan ilon löytäneelle senioriliikkujalle. Tasolla 2 ohjaaja huomioi liikerajoitteita vaihtoehtoliikkein, mutta liikkujan tulee kuitenkin pystyä kohtalaista voimaa vaativiin liikkeisiin. Kakkostason kuntosalilla ja kuntojumpassa tempo pysyy koko ajan kohtalaisena, vaikka välillä saattaakin hikoiluttaa ja hengästyttää. 

Taso 3 = reipasta liikuntaa, joka sopii hyväkuntoiselle aktiiviliikkujalle, joka muutoinkin liikkuu päivittäin paljon. Tasolla 3 liikuntatunnit ovat kunnolla vauhdikkaita ja tempo on reipas. Tason 3 tunneilla liikkeet vaativat hyvän lihaskunnon ja syke nousee vahvasti. Kolmostasolla liikkujan tulee pystyä tekemään myös lattiatasossa tehtäviä liikkeitä. 

Toiminta toteutetaan syksystä 2016 alkaen kurssimuotoisena. Kurssit kestävät yhden kauden ajan (esim. syksy = 1 kausi). 

Terveysliikunnassa ei ole kyse tiukkapipoisesta huippusuorituksen metsästyksestä, vaan pääpaino on sanoilla ilo, onnistuminen, virkistys!

Tietoa liikuntakursseista

Ilmoittautuminen kursseille

Katso kurssikuvaukset kohdasta liikuntakurssit. Mieti tarkkaan, minkä tasoinen liikkuja olet. Liikuntarajoitteet ja vaihtoehtoiset suoritustavat voidaan huomioida parhaiten tason 1 ja 2 ryhmissä. 

Liikuntakurssit ovat tarkoitettu eläkkeellä oleville henkilöille. Liikuntakursseille ilmoittaudutaan ke 29.8.2018 klo 8.15 alkaen

internetissä osoitteessa https://resurssivaraus.rovaniemi.fi  kohdasta kurssit

tai

puhelimitse numeroihin 040 548 6447 tai 040 562 5337.  Tekstiviestillä tai vastaajaviestillä ei voi ilmoittautua.

Liikuntakursseille otetaan kurssista riippuen 15-50 henkilöä. Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Kursseille on aina ilmoittauduttava vähintään 3 päivää ennen kurssin alkamista. Ilmoittautuminen on sitova, jos ilmoittaudut kurssille, olet velvollinen maksamaan kurssimaksun. 

Ryhmiin vapaaksi jääneitä paikkoja sekä peruutuspaikkoja voi tiedustella kauden aikana puhelimitse numerosta 040 548 6447. Peruutuspaikkoja tarjotaan ilmoittautumisjärjestyksessä varasijoilla oleville

 

Kurssin maksaminen 

Kurssimaksu on kurssikohtainen ja se on merkitty jokaisen kurssin kuvauksen kohdalle. Kurssimaksu suoritetaan palvelupiste Osviittaan Rinteenkulma Koskikatu 25, 2. krs (eteläpääty) ti 4.9.2018 alkaen. Todistus eläkkeellä olemisesta (eläkekortti) on esitettävä maksun yhteydessä. Kuitti maksusta esitetään kurssin ohjaajalle ensimmäisellä kerralla. Sotaveteraanit pääsevät maksutta kursseille, mutta myös heidän tulee ilmoittautua.

 

Kurssipaikan peruminen

Peruminen tulee tehdä puhelimitse liikunnanohjaajalle puh. 040 548 6447 vähintään kolme vuorokautta ennen kurssin alkua. Kesken kauden keskeytetystä kurssista on myös ilmoitettava puhelimitse. Kesken toimintakauden keskeytetyistä kursseista ei palauteta kurssimaksua. Liikuntapalvelut ei ole korvausvelvollinen, mikäli osallistuja ei itse pääse osallistumaan toimintakerroille.

 

Kurssimuutokset

Oikeudet kurssimuutoksiin pidätetään.

Mikäli liikuntakurssin tunteja joudutaan perumaan esimerkiksi ohjaajan sairastumisen tai tilamuutosten vuoksi, liikuntapalvelut antaa kurssin osallistujalle lipukkeen, joka oikeuttaa päässyyn mille tahansa toisen kurssin toimintakerralle. Lipukkeet on käytettävä joko saman tai viimeistään seuraavan toimintakauden aikana.

 

Vakuutukset

Suosittelemme, että kurssilaiset ottavat oman vapaa-ajan vakuutuksen tapaturmien varalta, sillä liikuntapalvelut eivät vakuuta osallistujia. 

 

Omatoiminen kuntosaliharjoittelu

Liikuntapalvelut kannustaa omaehtoiseen liikuntaan myymällä eläkeläisille Omatoimi-passia. Omatoimi-passin hinta on 31€.

Omatoimikausi on 10.9. - 14.12.2018 välisenä aikana.

Omatoimi-passi oikeuttaa Keltakankaan kuntosalin käyttöön toimintakauden aikana seuraavina aikoina:

maanantaisin klo 12.00-14.00, tiistaisin klo 10.00-12.00, keskiviikkoisin klo 12.00-14.00, torstaisin klo 13.00-15.00 ja  perjantaisin klo 9.00-11.00. 

Ylläolevat vuorot ovat tarkoitettu eläkeläisille omaehtoiseen kuntosaliharjoitteluun. Kuntosali on tarkoitettu terveysliikuntatoimintaan ja siellä harjoitellaan kiertoharjoitteluna edeten laitteesta toiseen. Paikkaharjoittelu ja laitteiden pitkäaikainen varaaminen on kielletty.

Ovet toimivat sähköisesti. Ulko-ovi ja kuntosalin ovi aukeavat 15 min. ennen vuoron alkua.

Kuntosalilla harjoitellaan asianmukaisesti pukeutuneena ja ulkokengillä kuntosalille meneminen on ehdottomasti kielletty. Omatoimisella kuntosalivuorolla kävijät merkkaavat nimensä kuntosalilla olevaan kansioon.

 

kuntosali.jpg             vesijumppa.jpg         lämmittely.jpg
                

Vesijumpparyhmien arvonta ja uintimaksut

Senioreiden vesijumpparyhmiin kaudelle syksy 2018 - kevät 2019 haku on 3.4.-14.5.2018 välisenä aikana. Vesijumppaan haetaan lomakkeella, joita saa uimahalli Vesihiidestä ja Osviitasta. Lomake palautetaan uimahallin kassalle tai Osviittaan 14.5.2018 mennessä. Vesijumpassa on käytössä tasot 1-3 (1 = kevyt, 2 = keskitaso, 3 = reipas). Vesijumpparyhmiin on paikkoja rajoitetusti ja ne tullaan arpomaan. Ryhmiin päässeiden nimet ovat nähtävillä uimahalli Vesihiiden ikkunassa 12.6.2018 alkaen. Lisätietoja vesijumpparyhmistä saa numerosta 040-5486447.

 

Seniorivesijumppamaksu on 4,50 €/krt (maksetaan uimahallin kassalle). Eläkeläisten sarjaliput käyvät vesijumppaan (20kpl / 80€).
Veteraanikorttia tai uimahallin vuosikorttia esittämällä vesijumppiin ilmaiseksi. Kortti oltava aina mukana.