Rovaniemen kaupunki tarjoaa kesätöitä nuorille

Rovaniemen kaupungin kesätyöt nuorille

Rovaniemen kaupunki tarjoaa vuosittain 16–17 vuotiaille nuorille kuukaudeksi kesätöitä kaupungin omissa yksiköissä sekä tukee nuorten oma-aloitteista kesätyönhakua kesätyösetelillä. Kesätyötukeen on oikeutettu aina kaksi ikäluokkaa kerrallaan (yhdeksäsluokkalaiset ja toisen asteen ensimmäisellä luokalla olevat). Vuonna 2019 kaupungin kesätöiden hakijoiksi ovat oikeutettuja vuonna 2002 ja 2003 syntyneet koululaiset, opiskelijat tai opiskelunsa aloittavat nuoret. Työttömyysturvaan oikeutetulle nuorelle ei voida myöntää kaupungin kesätyötukea.

Kaupunki työllistää tänä vuonna 170 nuorta. Palkka on 744 €/kk ja työpäivän pituus on 6 h. Nuoret valitaan hakijoiden joukosta arpomalla.

Kesätyösetelin voi hyödyntää kesätyössä muulla työnantajalla kuin kaupungilla. Työnantaja voi olla yritys, yhdistys, säätiö tai seurakunta. Työnantajalla pitää olla Y-tunnus. Työnantajan ei tarvitse olla rovaniemeläinen. Jos haet kaupungin kesätyöpaikkaa, mutta et tule valituksi, saat automaattisesti postissa kesätyösetelin. Kesätyösetelin saavat KAIKKI hakukelpoiset nuoret, jotka hakevat seteliä hakuaikana. Varsinainen hakuaika  oli 1. - 28.2.2019 ja kesätyöseteleiden jälkihaku 1. - 14.4.2019.

Kesätyöhaun (ilmoitus paikasta, seteleiden postitus) aikataulun näet täältä.

 

Unelmien kesäduuni -kilpailu

Ohjaamo järjesti kilpailun, jossa voi itse suunnitella, mihin työhön haluaisi Rovaniemen kaupungille. Hakukelpoisia olivat vuonna 2002 ja 2003 syntyneet. Kilpailuaika oli 1.-28.2.2019. Lisätietoja löydät täältä.

 

Kesäyrittäjyys

Kesätyösetelin voi käyttää myös oman 4H-yrityksen perustamiseen tai jo olemassa olevan 4H-yrityksen pyörittämiseen. Kesäyrittäjäksi aikovan tulee hakea kesätyöseteliä helmikuun aikana ja osallistua keväällä Rovaniemen 4H-yhdistyksen järjestämälle yrityskurssille, joka tarjoaa eväät yritystoiminnan käynnistämiseen. Kesätyöseteli myönnetään sen jälkeen, kun nuori on tehnyt työtä yrittäjänä vähintään 60 tuntia, tienannut vähintään 100 euroa ja laatinut raportin yritystoiminnastaan. Yrityksen voi perustaa myös nuorten ryhmä. Lue lisää!

 

Avoimia kesätyöpaikkoja näet päivittyvältä listalta täältä.

 

Täältä voit tutustua, millaisia kesätyötehtäviä Rovaniemen kaupunki tarjoaa nuorille.

 

Lisätietoa kesätöistä antaa kesätyökoordinaattorimme Jaana Vento! Hänet tavoitat numerosta 040 173 4155 ja sähköpostitse kesatyot@rovaniemi.fi

 viiva.png

   

 

 

Kesätyöt 2019 jälkihaku juliste.png