Rovaniemen kaupunki tarjoaa kesätöitä nuorille
Rovaniemen kaupunki tarjoaa vuosittain 16–17 vuotiaille nuorille kuukaudeksi kesätöitä kaupungin omissa yksiköissä sekä tukee nuorten oma-aloitteista kesätyönhakua kesätyösetelillä. Kesätyötukeen on oikeutettu aina kaksi ikäluokkaa kerrallaan (yhdeksäsluokkalaiset ja toisen asteen ensimmäisellä luokalla olevat). Vuonna 2019 kaupungin kesätöiden hakijoiksi ovat oikeutettuja vuonna 2002 ja 2003 syntyneet koululaiset, opiskelijat tai opiskelunsa aloittavat nuoret. Työttömyysturvaan oikeutetulle nuorelle ei voida myöntää kaupungin kesätyötukea.

Kaupungin kesätyöpaikat ja kesätyösetelit haussa 1.-28.2.2019 osoitteessa www.rovaniemi.fi/rekry 

Kaupunki työllistää tänä vuonna 170 nuorta. Palkka on 744 €/kk ja työpäivän pituus on 6 h. Nuoret valitaan hakijoiden joukosta arpomalla.

Kesätyösetelin voi hyödyntää kesätyössä muulla työnantajalla kuin kaupungilla. Työnantaja voi olla yritys, yhdistys, säätiö tai seurakunta. Työnantajalla pitää olla Y-tunnus. Työnantajan ei tarvitse olla rovaniemeläinen. Jos haet kaupungin kesätyöpaikkaa, mutta et tule valituksi, saat automaattisesti postissa kesätyösetelin. Kesätyösetelin saavat KAIKKI hakukelpoiset nuoret, jotka hakevat seteliä hakuaikana.

 

Unelmien kesäduuni -kilpailu

Kaupunki järjestää kilpailun, jossa voit itse suunnitella, mihin työhön haluaisit Rovaniemen kaupungille. Hakukelpoisia ovat vuonna 2002 ja 2003 syntyneet. Kilpailuaika on 1.-28.2.2019. Lisätietoja löydät täältä.

 

Kesäyrittäjyys

Kesätyösetelin voi käyttää myös oman 4H-yrityksen perustamiseen tai jo olemassa olevan 4H-yrityksen pyörittämiseen. Kesäyrittäjäksi aikovan tulee hakea kesätyöseteliä helmikuun aikana ja osallistua keväällä Rovaniemen 4H-yhdistyksen järjestämälle yrityskurssille, joka tarjoaa eväät yritystoiminnan käynnistämiseen. Kesätyöseteli myönnetään sen jälkeen, kun nuori on tehnyt työtä yrittäjänä vähintään 60 tuntia, tienannut vähintään 100 euroa ja laatinut raportin yritystoiminnastaan. Yrityksen voi perustaa myös nuorten ryhmä. Lue lisää!

 

Avoimia kesätyöpaikkoja näet päivittyvältä listalta täältä.

 

Lisätietoa kesätöistä antaa kesätyökoordinaattorimme Heli! Hänet tavoitat numerosta 040 535 7890 ja sähköpostitse kesatyot@rovaniemi.fi / heli.paakko@rovaniemi.fi

 viiva.png