Rovaniemen kaupunki tarjoaa kesätöitä nuorille

Jos sinulla on kysyttävää nuorten kesätöihin liittyen, ota yhteyttä Ohjaamon kesätyökoordinaattoriin p. 040 173 4155 tai kesatyot@rovaniemi.fi

viiva.png

Rovaniemen kaupungin kesätyöt nuorille

Rovaniemen kaupunki tarjoaa vuosittain 16–17 -vuotiaille nuorille kuukaudeksi kesätöitä kaupungin omissa yksiköissä sekä tukee nuorten oma-aloitteista kesätyönhakua kesätyösetelillä. Kesätyötukeen on oikeutettu aina kaksi ikäluokkaa kerrallaan (yhdeksäsluokkalaiset ja toisen asteen ensimmäisellä luokalla olevat). Vuonna 2020 kaupungin kesätöiden hakijoiksi ovat oikeutettuja vuosina 2003 ja 2004 syntyneet koululaiset, opiskelijat tai opiskelunsa aloittavat nuoret. Työttömyysturvaan oikeutetulle nuorelle ei voida myöntää kaupungin kesätyötukea.

Kesätyöseteliä ja kaupungin kesätyöpaikkaa haetaan samalla lomakkeella. Haku tapahtuu Kuntarekryn kautta tästä linkistä: Nuorten kesätyöt 2020 Rovaniemi

Kaupunki työllistää tänä vuonna yhteensä 150 nuorta. Palkka on 744 €/kk ja työpäivän pituus on 6 h. Nuoret valitaan hakijoiden joukosta arpomalla.

Kylien alueiden paikkoihin (Leirikarin leirikeskus ja Yläkemijoen päiväkoti Vanttauksella) sekä erityistä osaamista vaativiin paikkoihin (Saamenkielinen päiväkoti/pohjoissaamen kielipesä) järjestetään erillinen haku. Näihin on erilliset hakulomakkeensa Kuntarekryssä.

Kesätyösetelin voi hyödyntää kesätyössä muulla työnantajalla kuin kaupungilla. Työnantaja voi olla yritys, yhdistys, säätiö tai seurakunta. Työnantajalla pitää olla Y-tunnus. Työnantajan ei tarvitse olla rovaniemeläinen. Jos haet kaupungin kesätyöpaikkaa, mutta et tule valituksi, saat automaattisesti postissa kesätyösetelin. Sitä ei siis tarvitse hakea erikseen. Kesätyösetelin saavat KAIKKI hakukelpoiset nuoret, jotka hakevat seteliä hakuaikana. Hakuaika on 1. - 28.2.2020. Näin karkausvuonna helmikuussa on 29 päivää, joten huomioithan, että helmikuun viimeinen päivä EI OLE tänä vuonna enää hakupäivä.

kesätyöhaun aikataulu 2020


Unelmien kesäduuni -kilpailu

Ohjaamo järjestää kilpailun, jossa voit itse suunnitella, mihin työhön haluaisit Rovaniemen kaupungille. Hakukelpoisia ovat vuosina 2003 ja 2004 syntyneet. Kilpailuaika on 1.-28.2.2020. Jos osallistut kilpailuun, hae kuitenkin kaupungin kesätyötä tavalliseen tapaan Kuntarekryn kautta. Lisätietoja kilpailusta täältä.

Kesäyrittäjyys

Kesätyösetelin voi käyttää myös yrittäjyystoimintaan. Voit perustaa oman 4H-yrityksen tai pyörittää jo olemassa olevaa 4H-yritystäsi. Voit toimia myös kevytyrittäjänä tai yrittäjänä. Kesäyrittäjäksi aikovan tulee hakea kesätyöseteliä helmikuun aikana ja osallistua keväällä Rovaniemen 4H-yhdistyksen järjestämälle yrityskurssille tai Ohjaamon kevytyrittäjyys/yrittäjyys -valmennukseen, joka tarjoaa eväät yritystoiminnan käynnistämiseen. Kesätyöseteli myönnetään sen jälkeen, kun nuori on tehnyt työtä yrittäjänä vähintään 60 tuntia, tienannut vähintään 100 euroa ja laatinut raportin yritystoiminnastaan. Yrityksen voi perustaa myös nuorten ryhmä. 


Avoimia kesätyöpaikkoja

Täältä voit tutustua, millaisia kesätyötehtäviä Rovaniemen kaupunki tarjoaa nuorille.

Lisätietoa kesätöistä antaa kesätyökoordinaattorimme. Hänet tavoitat numerosta 040 173 4155 ja sähköpostitse kesatyot@rovaniemi.fi.viiva.png

   

 

kesätyöt 2020 eka juliste.png