Ajankohtaista
Ohjaamo-Rovaniemi-banneri.jpgApua työhön ja työnhakuun Rovaniemen Nuorten Ohjaamosta

VKD_logo_siteidentity_v4.png

Vastuullinen kesäduuni kampanja haastaa työnantajat tarjoamaan 14-29- vuotiaille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja.

Kesäduuni-rollo.jpgPikaduuni-palvelun avulla voit ansaita lisätienestiä ja vastaavasti löytää tekijän pienille työsuorituksille. Tutustu lisää pikaduuniin! 
Kesätyöpaikkoja Rovaniemellä

AVOIMIA KESÄTYÖPAIKKOJA:

 

Duunitori- Kesätyöt Rovaniemellä: https://www.facebook.com/kesatyot.rovaniemella/?fref=ts

McDonald's kesätyöt: Vapaita työpaikkoja helmikuun alusta alkaen. http://www.mcdonalds.fi/fi/tutustu/tyopaikat.html

McDonald’s Rovaniemi tarjoaa 20 nuorelle kesätyösetelillä työpaikan.

Arinan kesä-ässä (14-17-vuotiaat): Osuuskauppa Arina tarjoaa 14-17- vuotiaille mahdollisuuden tutustua työelämään palkallisen työharjoittelun kautta 2-3 viikon ajan kesällä 2018. Käy täyttämässä hakemuksesi arina.fi/ avoimet työpaikat 30.4. mennessä ja valitse missä toimipaikoissamme olisit kiinnostunut työskentelemään. https://www.s-kanava.fi/web/arina/avoimet-tyopaikat

 

Haku päättynyt:

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapin piiri hakee nuoria kesätöihin elokuun alussa järjestettävään kerhoon, joka on tarkoitettu peruskoulun 1.-3 -luokille meneville lapsille. Toivomme nuorilla olevan jo hiukan kokemusta ryhmän ohjaamisesta ja/tai kiinnostusta lasten kanssa toimimiseen. Työpaikkana on MLL:n Perhetoimintakeskus, os. Pirkkakatu 2. Haku 6.4. mennessä. Lisätietoja: Mervi Saukkoriipi, p. 050 313 5225, mervi.saukkoriipi@mll.fi.

Metsähallitus kesätyöt 2018: Hae metsänistutustöihin Metsähallitukselle. Työtä tarjolla reippaille ulkoilmaan tottuneille nuorille alkukesäksi. Edellytämme hakijoilta maastokelpoisuutta, hyvää fyysistä kuntoa ja vähintään 16 vuoden ikää. Arvostamme aikaisempaa kokemusta metsätöistä.

https://metsa.rekrytointi.com/paikat/index.php?jid=1199&key=e8mv2tm09&o=A_RJ&rspvt=8r2vauvla8gsokgsscwg8ok80o8sgkk

Hakuaikaa on 16.3. asti.

Harjoittelupaikkoja alaa opiskeleville: http://www.metsa.fi/avoimet-tyopaikat


Napapiirin Energia ja Vesi Oy: http://www.neve.fi/Napapiirin-Energia-ja-Vesi/Yrityksemme/NEVE-Oy/Avoimet-tyopaikat

 

Linkki hakemuslomakkeelle: https://lapinpiiri.mll.fi/perhetoimintakeskus-rovaniemella/nuorten-kesatyon-haku/

Rovaniemen kaupungin kesätyöt 2018: http://www.rovaniemi.fi/fi/Palvelut/Nuti/Ohjaamo-/Nuorten-kesatyot-2018

Haku 1.2.-28.2. osoitteessa: www.rovaniemi.fi/rekry

Rovaniemen seurakunnan kesätyöt 2018:  Hakuaika alkaa maanantaina 29.1.2018 klo 8.00 ja päättyy perjantaina 9.2.2018 klo 15.00.  http://www.rovaniemenseurakunta.fi/info-ja-asiointi/avoimet-tyopaikat

Arina: Haemme yli 18-vuotiaita kesätyöntekijöitä erilaisiin työtehtäviin Arinan toimialueelle Pohjois-Suomessa. Hae 4.2. mennessä! https://www.s-kanava.fi/web/arina/uutinen/kesan-parhaiden-duunipaikkojen-haku-on-alkanut/4263805_11166

Lidlin kesätyöt: Kesätyöhaku 2018 on käynnissä 22.1.-13.2.2018. http://tyopaikat.lidl.fi/fi/2299.htm

Lappalainen, Arctic Myynti Oy: Haemme tuoremarjojen ja -vihannesten myyntityöhön kesätyöntekijöitä. Kesätyöhaku aika päättyy 15.2.2017. http://www.mansikkalappalainen.fi/#!/rekry

 

Päivitetty 19.3.2018 

Kesätyöt

Kesätyöpaikkaa kannattaa alkaa etsimään hyvissä ajoin, kuitenkin jo viimeistään vuoden vaihteen jälkeen.  Kesätöitä voit etsiä netistä, te-palveluista, lehdistä tai vaikkapa ihan kyselemällä suoraan sukulaisten ja tuttujen kautta. Paikallisilla yrityksillä käynnistyvät kesätyöpaikka haut jo usein vuoden vaihteen jälkeen. Yrityksien nettisivuilla voi täyttää suoraan sähköisen hakulomakkeen, johon kannattaa tutustua ja täyttää lomake huolellisesti. Paikallisiin yrityksiin, liikkeisiin, kauppoihin voi myös mennä kyselemään suoraan työpaikkaa. Kasvokkain työpaikan kysely tuottaa usein hyvää tulosta, näin osoitat reippaalla asenteella sinnikkyyttä ja halua löytää kesätöitä. Kesätöitä voi ja kannattaa hakea useasta eri paikasta. Usein kesätyöpaikat poikivat lisätöitä, hyvä työntekijä erottuu joukosta ja töitä saattaa tarjoutua myös seuraavallekin kesälle tai iltaisin ja viikonloppuisin. 

Kunnat ja kuntayhtymät työllistävät kesäisin kymmeniä tuhansia nuoria. Varsinkin suuremmilla yrityksillä on yleensä nettisivuillaan sähköinen hakulomake, joka kannattaa täyttää huolellisesti. Kesätöistä ilmoitellaan myös paljon sosiaalisessa mediassa erilaisilla sivuistoilla. 

Useilla kaupungeilla on käytössä myös niin sanottu kesätyöseteli, joka on tarkoitettu työnantajalle tueksi nuoren palkkaukseen. Lisätietoa kesätyösetelistä voit tiedustella esimerkiksi oman kuntasi nuorisopalveluista tai työ- ja elinkeinotoimistosta.

Kesätöitä vartenkin tarvitaan verokortti. 16 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille verokortti tulee automaattisesti kotiin aina vuoden alussa. Opiskelijoille ja koululaisille, joiden tulot ovat aikaisemmin olleet vähäiset, lähetetään portaikkoverokortti, jossa veroprosentti kasvaa sitä mukaa kun tuloja kertyy. Veroprosentti on 0, jos tulot ovat korkeintaan 1210 euroa vuodessa. Sen yli menevästä tienestistä maksetaan veroja. 

Kesätöitä on tarjolla myös ulkomailla. Löydät alta linkeistä tahoja jotka tarjoavat kesätöitä mm. Pohjoismaissa sekä Yhdysvalloissa.