Ajankohtaista
Allianssin_nuorisovaihto.jpg
eyp.png
Eurodesk-logo.jpg
Ulkomaille

Haaveiletko uusien paikkojen näkemisestä? Tahdotko aurinkoon rannalle, näkemään uusia kulttuureja, oppimaan kieltä tai bongaamaan eksoottisia eläimiä? Ulkomaille voi lähteä monesta eri syystä, opiskelemaan, töihin, työharjoitteluun tai vaikkapa vaan lomailemaan. Jos olet lähdössä opiskelijavaihtoon ulkomaille, muistathan että voit aina kysyä neuvoa omasta oppilaitoksestasi. Käytännön järjestelyt voivat viedä aikaa ja lähdettäessä pidemmäksi aikaa ulkomaille, sinun tulee huomioida paljon asioita, kuten oleskelulupa, rokotukset, asunto ym. Kaikkien näiden asioiden hoitamiseen kannattaa kysyä apua ja neuvoja. 

Olipa matkasi tarkoitus mikä tahansa edellä mainituista, suunnittelu alkaa yleensä kohteen valinnasta.
Matkabudjettia kannattaa alkaa säästämään jo hyvissä ajoin. Joulu-, syntymäpäivä- ja valmistumislahjat voi pyytää matkarahana. Tämän lisäksi kannattaa miettiä mitkä varusteet ovat hyödyllisiä ja tarpeellisia matkalle. Esimerkiksi rinkka, makuupussi, kengät, kamera yms. voivat olla arvokkaita hankintoja, joita voi kysyä myös lainaan kavereilta ja sukulaisilta. 

Omatoimimatkat ovat myös kasvattaneet suosiotaan valmiiden pakettimatkojen rinnalla.
Omatoimimatkailijana kokoat itse matkan, majoituksen ja toiminnan. Edullisimpia majoitusvaihtoehtoja ovat yleensä hostellit ja leirintäalueet. Valmiit pakettimatkat ovat puolestaan helppo ja stressitön vaihtoehto, jolloin matkat, majoitus, ruokailut ja ohjelma kuuluvat pakettiin. 

Ennen ulkomaille lähtöä tarkista hyvissä ajoin tarvitsetko rokotteita. Matka- ja matkatavaravakuutukset kannattaa myös laittaa kuntoon. Jos aiot harrastaa kohdemaassa jotakin erikoisempaa urheilulajia, kannattaa varmistaa kattaako vakuutus sen. Usein vakuutuksiin saa tarvittaessa laajennuksia. Pakkaa tavarasi ajoissa ja testaa paljonko laukkusi painavat. Lentokoneissa on laukuille paino- ja kappalerajoitukset, joista kannattaa pitää kiinni, jos et halua maksaa ylimääräistä. Muistathan myös käydä katsomassa lentoyhtiön nettisivuilta rajoitukset mm. nesteiden kuljettamisesta käsimatkatavaroissa. Laukkuun kannattaa jättää tilaa myös ostoksille ja tuliaisille.

Päivitetty 8.7.2016