Ympäristö ja kuluttaminen

Ihminen elää jatkuvassa vuorovaikutuksessa ympäristön ja luonnon kanssa. Maapallomme tulee kestää sukupolvilta seuraaville. Jotta voimme nauttia luonnon tarjoamista antimista ja kokemuksista, on jokaisen meidän huomiotava ja pidettävä huolta ympäristöstä. Jokaisen tekemät omat henkilökohtaiset valinnat vaikuttavat siihen miten yhteinen luontomme ja ympäristömme tulevaisuudessa voi.  

Ympäristö alkaa jokaisen meidän omalta kotiovelta. Turvallinen ja viihtyisä asuinalue vaikuttaa asukkaiden viihtyvyyteen, yhteisöllisyyteen sekä viihtyvyyteen. Jokainen meistä voi omalta osaltaan vaikuttaa siihen, miltä ympäristö näyttää. Oikeanlaisten valintojen tekeminen, joukkoliikenteen ja pyöräilyn suosiminen, lähiruoan hyödyntäminen ovat helppoja arkipäiväisiä valintoja, joita jokainen voi omalta osaltaan tehdä. 

Kierrätyksellä ja jätteidenlajittelulla voi myös vaikuttaa ympäristöä koskeviin asioihin. Jätteiden lajittelu oikeaoppisesti jo kotona mahdollistaa turvallisen ja oikean hyötykäytön. Erilaiset jätteet: biojätteet, energiajätteet, polttokelpoiset jätteet ym. tulee lajitella omiin osoitteisiinsa. Väärin lajiteltua jätettä ei voi hyödyntää eteenpäin. 

Ympäristöstä huolehtiminen on päivittäisiä pieniä tekoja, lainsäädäntöä ja oikeanlaisia valintoja. Yhteinen ympäristö ja sen parempi tulevaisuus tarkoittaa yhteisiä valintoja. 

 

Päivitetty 8.7.2016