Tapahtumat

Nuori Kulttuuri Sounds 2018 aluetapahtuma Rovaniemellä 7.4.2018

Nuori Kulttuuri SOUNDS on valtakunnallinen musiikkikatselmusten kokonaisuus, jossa nuoret pääsevät esiintymään, seuraamaan toisten ryhmien esityksiä ja oppimaan työpajoissa. Tapahtumakokonaisuuteen kuuluu noin parikymmentä alueellista katselmusta, joista valitaan edustajat valtakunnalliseen SOUNDS-tapahtumaan Mikkeliin 25.-27.5.2018.

Ilmoittautuminen Rovaniemen aluetapahtumaan on käynnissä nyt. Täytä oheinen lomake huolellisesti ja palauta sähköpostilla 20.3.2018 mennessä osoitteeseen: nuti@rovaniemi.fi

Lomakkeen voi palauttaa täytettynä myös Nuorisokeskus Mondelle osoitteeseen Pohjolankatu 6, 2. kerros
(käynti Kauppatorin puolelta) 96101 Rovaniemi.

Sounds 2018 ilmoittautumislomake

aluetapahtumat koonti.png

Nuori Kulttuuri -toiminta kannustaa ja tukee lasten ja nuorten monipuolista harrastamista kulttuurin eri aloilla. Nuori Kulttuuri on kulttuurisen nuorisotyön muoto, jolla voidaan rohkaista, kannustaa ja innostaa nuoria kulttuurisiin harrastuksiin asuinpaikasta, koulutuksesta, etnisestä, kielellisestä tai sosioekonomisesta taustasta riippumatta.

Nuori Kulttuuri -toimintaan osallistuu vuosittain tuhansia nuoria, nuorisotyön ja taiteen ammattilaisia, nuorten vanhempia sekä oppilaitosten edustajia. Toimintaa hallinnoi Suomen Nuorisoseurat ja rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö, sekä aluetapahtumia järjestävät kunnat. Aluetapahtumien koordinoinnissa yhteistyötä tekevät Aluehallintovirastot ja Nuori Kulttuuri -toimisto.

 

SÄÄNNÖT


1. Tyylit:
Klassinen musiikki
orkesterit
yhtyeet
kuorot
lauluyhtyeet

Kansanmusiikki yhtyeet
lauluyhtyeet                                                                                                                                                                                                                                                               
Rytmimusiikki kuten rock, pop, jazz, laulelma, iskelmä, hiphop, reggae, dance
yhtyeet
lauluyhtyeet


2. Esityksen pituus
Koko esityksen pituus saa olla enintään 10 minuuttia.

3. Ikäsarjat ja rajoitukset
Osanottajat jaetaan kahteen ikäsarjaan: 2003-2008 -syntyneet (10-15-vuotiaat) 1998-2002 -syntyneet (16-20-vuotiaat) Ryhmän koko tulee olla vähintään kolme henkilöä. Enintään 1/3 ryhmän jäsenistä saa poiketa ikärajoituksesta. Rajoitus ei koske esitysten eikä ryhmien ohjaajia. Tapahtuma on suunnattu nimenomaan nuorille taiteen harrastajille. Nuoret, jotka saavat pääasiallisen toimeentulonsa musiikista, ovat musiikin ammatillisessa koulutuksessa (Sibelius-Akatemia, sotilasmusiikkikoulu, musiikkioppilaitosten ammatilliset linjat) tai ovat suorittaneet musiikin ammatillisen tutkinnon, eivät voi osallistua tapahtumaan. Rajoitus ei koske Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen oppilaita. Alue- ja valtakunnallisessa tapahtumassa sama ryhmä voi osallistua vain yhteen ryhmälajiin. 2/3 ryhmän jäsenistä tulee olla uusia, jotta ryhmä voidaan katsoa uudeksi kokoonpanoksi.

4. Aluetapahtumasta valtakunnalliseen tapahtumaan
Alueellisiin musiikkitapahtumiin voivat osallistua kaikki alueella asuvat nuoret. Aluetapahtuman tulee olla pidettynä vuoden 2018 huhtikuun ensimmäiseen viikonloppuun mennessä. Raadit valitsevat aluetapahtumista edustajat valtakunnalliseen Sounds 2018 -tapahtumaan, joka järjestetään Mikkelissä 25.-27.5.2018. Aluetapahtumista jatkoon päässeet ilmoittautuvat valtakunnalliseen tapahtumaan Mikkeliin viimeistään 9.4.2018 mennessä. Tämän jälkeen tulleita ilmoittautumisia ei hyväksytä.

5. Palaute
Nuori Kulttuuri -tapahtumiin kuuluu vahva koulutuksellisuus. Kaikki tapahtumaan osallistuneet ryhmät saavat esityksestään ammattilaisraadilta suullisen ja kirjallisen palautteen. Nuori Kulttuuri Sounds 2018 -tapahtuman raadeissa painotetaan dialogia nuorten muusikoiden kanssa. Raati pyrkii nostamaan keskusteluun esityksen vahvuuksia ja myös asioita, joiden avulla esittäjien olisi mahdollista kehittyä omassa musiikin tekemisessään. Raadit kiinnittävät huomiota esimerkiksi

esityksen sisältöön
laulun ja soiton piirteisiin
esittäjien keskinäiseen vuorovaikutukseen
ilmaisullisiin seikkoihin
lavaolemukseen
esityksen omaleimaisuuteen
esittäjien ja yleisön väliseen vuorovaikutukseen