Airbnb-majoittaja, varoita matkailijoita heikoista jäistä

Julkaistu 26.1.2023 16:04

Turvallisinta on sanoa matkailijalle, että tämän ei kannata mennä jäälle lainkaan, koska se voi olla hengenvaarallista.

Varoitus 1.jpg
Rovaniemen kaupunki, Visit Rovaniemi ja Lapin pelastuslaitos pyytävät Airbnb-majoittajia varoittamaan matkailijoita Rovaniemen heikoista jäistä. 

Rovaniemen kaupungilla, Visit Rovaniemellä tai Lapin pelastuslaitoksella ei ole mahdollisuutta tavoittaa omatoimimatkailijoita tehokkaasti ilman majoittajien apua. 

Majoittajana voit esimerkiksi tulostaa oheisen varoituskuvan (tämän uutisen lopussa liitteenä) matkailijan näkyville tai muilla tavoin tuoda esiin oheisen tekstin: 

WARNING
It is dangerous and forbidden to walk on the river ice in Rovaniemi. 
The ice is very thin and the current underneath is extremely strong. Falling through ice can be life-threatening. 
Stay safe on your holiday!

Vaihtoehtoisesti voit hakea valmiiksi tulostetun tekstin Visit Rovaniemen infosta osoitteesta Koskikatu 12. 


Jäät poikkeuksellisen heikkoja tänä talvena


Rovaniemellä jäät ovat tänä talvena poikkeuksellisen heikkoja. Sulia voi muodostua yllättäviin paikkoihin ja ne voivat ulottua laajemmalle alueelle kuin normaalisti. Turvallisinta on sanoa matkailijalle, että tämän ei kannata mennä jäälle lainkaan, koska se voi olla hengenvaarallista. 

Mikäli jonkun näkee menevän jäälle esimerkiksi Rovaniemen keskustan tuntumassa, hänet tulee ohjata rantaan tai soittaa hätänumeroon 112.

Syynä ohuisiin jäihin ovat lauhan talven lisäksi vesivoimaloiden tavanomaisesta poikkeavat juoksutukset, jotka voivat muuttaa jäätilannetta säännöstellyissä vesistöissä läpi talven. Tämä koskee Rovaniemellä esimerkiksi Kemi- ja Ounasjokea. 

 

Jaa sivu