Etusivun uutislista

Alakorkalon koulun pilaantuneen maa-alueen puhdistaminen käynnistyy vaiheittain

Julkaistu 9.11.2020 15:47

Lapin ELY-keskus on määrännyt, että Alakorkalon koulun maa-alue tulee puhdistaa vuoden 2021 aikana. Ensimmäinen työvaihe on käynnistymässä loppuvuonna 2020, ja pääosin puhdistustyöt ajoittuvat kesään 2021.

Alakorkalon koulun maa-alueen puhdistamisen esityöt ovat alkamassa. Ensin Alakorkalon koululla turvataan nykyisen teknisen tilan  ja liikuntatilan lämmön-, sähkön- ja vedenjakelu (ml. viemäri ja tietoliikenneyhteydet), jotta toiminta voi jatkua häiriöttömästi maa-aluetta puhdistettaessa. Tällä hetkellä lämpö, sähkö, vesi ja jätevesi kulkevat tekniseen ja liikuntatilaan kivikoulun kautta. 
 
Uusien sähkö-, lämpö- vesi- ja viemärilinjojen vaatimat kaivutyöt aloitetaan talven tulon vuoksi 16.11. alkaen. Kaivutyöt toteuttaa kaupungin Tilapalvelukeskus. Kaivutöiden arvioitu kesto on kolme viikkoa. Ennen kaivutöiden aloittamista koulun oppilaille, henkilökunnalle ja vanhemmille  jaetaan yksityiskohtainen tiedote, joka jaetaan Wilman kautta. Myös lähialueen asukkaille jaetaan tiedote. 
 
Uusi liikunta- ja teknisen tilan tekniikka asennetaan kevään 2021 aikana, mutta sillä ei ole vaikutusta koulun toimintaan. Uuden tekniikan asentamisen tarkemmasta ajankohdasta ja aikataulusta tiedotetaan erikseen.

Koulu puretaan keväällä, maan puhdistus alkaa kesällä


Pilaantuneen maa-alueen puhdistaminen edellyttää nykyisen käytöstä poistetun kivikoulun purkamista. Ensimmäisessä vaiheessa kivikoulu puretaan kevään 2021 aikana kivijalkaan saakka. Purkutöiden arvioitu toteutusajankohta on helmi-toukokuu 2021. Purkutöiden aloittamisajankohdasta ja tarkemmasta aikataulusta tiedotetaan erikseen.

Lapin ELY-keskuksen päätöksen mukaisesti pilaantunut maa-alue tulee puhdistaa 31.12.2021 mennessä. Tilapalvelukeskus on valmistellut maa-alueen puhdistamista niin, että pääosin puhdistustyöt toteutettaisiin koulun kesäloman 2021 aikana. Maa-alueen puhdistamisen aloittamisajankohdasta ja tarkemmasta aikataulusta tiedotetaan erikseen. 
 
 
 

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä palveluita

Aiheeseen liittyviä uutisia