Kauden katutyöt ovat päättymässä – Ruokasenkadun remontti jatkuu ensi kesänä

Julkaistu 28.11.2022 10:30

Valtakadun tieremontti jatkuu kesällä 2023 Ruokasenkadun risteyksestä Hallituskadun suuntaan, ja Ruokasenkadun risteykseen rakennetaan kiertoliittymä. Myös viher- ja viimeistelytöitä jatketaan koko urakka-alueella.

valtakatu.jpg
Valtakadun urakan yhteydessä uusittiin muun muassa katujen vanhat rakennekerrokset, katuvalaistus sekä viemäri- ja vesijohtoputkistot. Kuva: Jouni Huusko / Neve

Rovaniemen kaupungin ja Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n (Neve) katu- ja verkostotyömaat ovat valmistumassa ja jäämässä talvitauolle kesäkauden 2022 osalta. 

Kunnallistekniikkaa on uusittu eri puolilla kaupunkia. Yhtenä merkittävimpänä kohteena toteutettiin Valtakadun peruskorjaus. Kesän työalue käsitti Valtakadun katualueen Ruokasenkadun risteyksestä Koskikadun risteykseen. Urakan yhteydessä uusittiin katujen vanhat rakennekerrokset, katuvalaistus sekä viemäri- ja vesijohtoputkistot. Lisäksi Pekankadun ja Valtakadun risteykseen rakennettiin kiertoliittymä. 

Valtakadun osalta työt jatkuvat kesällä 2023 Ruokasenkadun risteyksestä Hallituskadun suuntaan, ja Ruokasenkadun risteykseen rakennetaan kiertoliittymä. Myös viher- ja viimeistelytöitä jatketaan koko urakka-alueella. 

Hankkeen pääurakoitsijana toimii Kaukomaa Oy.


Neve-konsernin verkostotyöt pääosin päättyneet

Nevellä ja sen tytäryhtiöillä oli kesän aikana lukuisia sähkö-, kaukolämpö-, ja vesihuolto- ja valokuituverkon työmaita ympäri kaupunkia. Pääosa urakoista saatiin päätökseen aikataulussa. 

Vesihuoltoverkon osalta kauden työt on saatu päätökseen. Merkittävimmät vesihuoltoverkon investointikohteet olivat Vennivaaran uuden kaava-alueen kunnallistekniikan rakentaminen ja Vierustien paineviemärin perusparantaminen. Valtakadun ja Erätien alueen urakat jatkuvat vielä kesällä 2023.

Neven kaukolämpöverkostojen kesän investointikohteet on myös toteutettu. Merkittävimmät työkohteet olivat kaukolämpöverkon runkolinjojen perusparannustöitä. Kaukolämpöverkostojen perusparannustöillä lisätään kaukolämmön toimitusvarmuutta asiakkaille ja vähennetään kaukolämpöverkoston lämpöhäviöitä. Kaukolämpöverkon investointityöt jatkuvat Ounasrinteentien ja Teollisuustien alueilla vielä kesällä 2023.

Rovaniemen Verkko Oy:n sähköverkkojen suuremmista työmaista on vielä kaksi käynnissä, mutta nekin valmistuvat joulukuun puoliväliin mennessä. Vuoden suurimpia kohteita olivat Vennivaaran uuden asuntoalueen sähköverkon rakentaminen sekä Rajajääkärinkatu–Kaartokatu-alueiden jakeluverkon uudelleenrakentaminen. Käpymetsän päiväkodin takapihalta purettiin muuntamo M9, joka oli järjestyksessä yhdeksäs Rovaniemen kaupunkiin rakennettu. 

Napapiirin Kuituverkot Oy:n valokuituverkon rakentaminen on jatkunut kesän aikana. Merkittävimmät kohteet ovat verkon laajentuminen Paavalniemeen, jossa
rakentaminen jatkuu 2023 kesällä. Vennivaaran uudella asuntoalueella on kuituvalmius rakennettu tonteille kaavan rakentamisen yhteydessä. 

Kaikki Rovaniemen kaupungin, Neven ja sen tytäryhtiöiden kesän 2022 katu- ja verkostotyöt löytyvät kootusti kaupungin verkkosivuilta (linkki sivulle tämän jutun alapuolella). 
Jaa sivu