Etusivun uutislista

Rovaniemen kaupunginhallitus käsittelee loma-asuntojen rakennuspaikkojen myymistä, elinvoimajohtajan rekrytointia ja kaupunkihistorian kokoamista

Julkaistu 20.4.2021 17:31

Kaupunginhallituksen kokous.jpg
Rovaniemen kaupunginhallitus kokoontuu maanantaina 26.4.2021 käsittelemään muun muassa lomatonttien myymistä, elinvoimajohtajan rekrytointia, ajankohtaisen kaupunkihistorian kokoamista sekä luottamushenkilöiden toimikauden jatkumista. 

Kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunki myy Kemijoen rannalla Rautiosaaren edustalla sijaitsevia lomarakennuspaikkoja. Kaupunki omistaa Rautiosaaren eteläpuolelta viisi noin 3000 m²:n kokoista loma-asuntojen rakennuspaikkaa. Esityksen mukaan rakennuspaikat laitetaan myyntiin avoimella tarjouskilpailulla. 

Tarjouskilpailussa tarjoaja voi jättää tarjouksen yhdestä tai useammasta lomarakennuspaikasta. Niille ei aseteta pohjahintaa, mutta kaupunki pidättää itselleen oikeuden hylätä korkein tarjous, mikäli se katsotaan liian alhaiseksi verrattuna alueella tehtyihin vastaaviin kauppoihin. Tarjouskilpailu järjestetään huutokaupat.com-palvelussa kevään aikana. Tarjousten jättäjillä on mahdollisuus korottaa tarjoustaan kilpailun aikana.

Elinvoimajohtajan rekrytointi etenee. Haastattelutyöryhmä on haastatellut kuusi hakijaa. Työryhmä esittelee kaupunginhallitukselle haastattelujen tulokset ja esityksen siitä, keille haastatelluista hakijoista tehdään soveltuvuusarviointi. 

Kaupunginhallitus käsittelee myös ajantasaisen kaupunkihistorian kokoamista. Kaupunginjohtaja esittää, että kaupunkihistorian kokoamiseksi perustetaan työryhmä. Työryhmän tehtävä on valmistella asiaa ja tehdä esitys koskien koottavan kaupunkihistorian sisältöä, muotoa, kustannusarviota ja tarvittavaa asiantuntijuutta. Työryhmän nimeää kaupunginjohtaja. Esityksen taustalla on valtuustoaloite, jossa kaivattiin ajantasaista kaupunkihistoriaa Rovaniemestä.

Lisäksi kokouksessa käsitellään valtuuston ja muiden toimielinten toimikauden jatkumista. Vuoden 2021 kuntavaalien siirtymisen vuoksi valtuutettujen ja muiden luottamushenkilöiden toimikausi jatkuu heinäkuun 2021 loppuun asti. Kuntavaaleissa valittava uuden valtuuston toimikausi alkaa 1.8.2021. Mikäli valtuutettu tai luottamushenkilö haluaa erota toimestaan jo kesäkuun 2021 alusta alkaen, siitä tulee ilmoittaa huhtikuun loppuun mennessä. 

Kokouksen esityslista
 

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia