18 vuotta täyttäneet voivat varata aikoja kolmanteen koronarokotukseen

Julkaistu 12.1.2022 11:15

Kolmannen rokotuksen voi ottaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään neljä kuukautta.

rokotus.jpg

Kaikki 18 vuotta täyttäneet voivat nyt varata aikoja kolmanteen koronarokotukseen Rovaniemellä. Kolmannen rokotuksen voi ottaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään neljä kuukautta. 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmäläisille raja on kolme kuukautta. 

Aika rokotukseen varataan verkosta osoitteesta rovaniemi.terveytesi.fi. Huom! Valitse aikaa varatessasi "Vastaanottaja" (esim. "Kuka tahansa"), jotta vapaana olevat rokotusajat tulevat näkyviin. Jos ajanvaraus verkossa ei ole mahdollista, rokotusajan voi varata puhelimitse numerosta 016-3224913 arkisin klo 8–14.

Ensimmäisen ja toisen koronarokotuksen voi hakea kaupungintalolta ilman ajanvarausta. Rokotukseen voi tulla ma-to klo 10–15 ja pe klo 10–14. Halutessaan rokotukseen voi tulla myös ajanvarauksella ma ja to klo 8.15–15.45, ti ja ke klo 8.15–17.20 ja pe klo 8.15–14.45. Kolmanteen koronarokotukseen tulee aina varata aika.  

Jos sopivaa aikaa ei ole tarjolla, tilannetta kannattaa seurata aktiivisesti. Uusia aikoja voi tulla tarjolle jo saman päivän aikana.

Myös lasten rokotukset jatkuvat edelleen. Ensimmäisiä koronarokotuksia tarjotaan kaikille 5 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Lapsen rokotukseen tulee olla suostumus molemmilta huoltajilta. Lisätietoa lasten rokotuksista aiemmassa uutisessa.

Lisätietoa koronarokotuksista löytyy kaupungin verkkosivuilta osoitteesta rovaniemi.fi/koronarokote.

 

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä palveluita