80 vuotta täyttäneet voivat hakea neljännen koronarokotuksen

Julkaistu 28.3.2022 12:53

Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

rokotus.jpg

Rovaniemi alkaa tarjota neljänsiä koronarokoteannoksia 80 vuotta täyttäneille Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksen mukaisesti. Rovaniemen hoivakodeissa asuvien iäkkäiden neljännet rokotukset on jo aloitettu.

Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Jos 80 vuotta täyttänyt tai iäkkäiden hoivakodissa asuva on saanut kolme rokoteannosta ja sen lisäksi sairastanut koronavirustaudin, hän ei toistaiseksi tarvitse neljättä rokoteannosta.
Jos taas 80 vuotta täyttänyt tai iäkkäiden hoivakodissa asuva on saanut kaksi rokoteannosta ja sairastanut koronataudin, kolmatta annosta suositellaan, kun sairastetusta taudista tai edellisestä rokoteannoksesta on kulunut kolme kuukautta sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin.

THL:n mukaan 80 vuotta täyttäneillä kolmella rokoteannoksella saavutettu suojateho ei ole yhtä hyvä eikä pitkäkestoinen kuin nuoremmilla. Nyt suositelluilla neljänsillä annoksilla pyritään nostamaan ja pidentämään suojaa vakavaa sairaalahoitoista tautia ja erityisesti kuolemantapauksia vastaan.

THL seuraa aktiivisesti muiden ikäryhmien ja lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvien osalta epidemiatilannetta sekä virusvarianttien vaikutusta rokotteiden suojatehoon. THL on suositellut jo aikaisemmin vakavasti immuunipuutteisille neljättä rokoteannosta.

Ensisijaisesti neljäntenä annoksena tarjotaan mRNA-rokotteita eli Biontech-Pfizerin Comirnatya tai puolikasta annosta Modernan Spikevax-rokotetta. Koronarokotteita on jo saatu Suomeen tarpeeksi, jotta kaikille, joille neljättä annosta suositellaan, voidaan antaa tehosteannos.

Rokotuksen voi hakea kaupungintalolta


Koronarokottaminen tapahtuu Rovaniemen kaupungintalolla (Hallituskatu 7). Koronarokotuksen voi hakea arkipäivisin ilman ajanvarausta ma-to klo 8.15–15.15 ja pe 8.15–14.15.

Halutessaan rokotukseen voi tulla myös ajanvarauksella. Ajan voi varata verkossa osoitteessa rovaniemi.terveytesi.fi. Jos ajanvaraus verkossa ei onnistu, ajan voi varata puhelimitse numerosta 016-322 4913 arkisin klo 9–14. Rokotusaikoja voi varata seuraavasti:

  • ma-to klo 8.15–15.45
  • pe 8.15–14.45

Lisätietoa koronarokotuksista osoitteesta rovaniemi.fi/koronarokote

 

 

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä palveluita