Äidin rohkean unelman perässä koko perhe muutti Rovaniemelle: “Suuria uhrauksia, toteutuneita haaveita”

Julkaistu 26.8.2022 8:50

Piia Mustikkamaa-Jokelainen (48) on nyt onnellinen nainen. Uusi koti on löytynyt Rovaniemeltä, aviomies saa tehdä työnantajalleen etätöitä Rovaniemeltä, 11-vuotias tytär on aloittanut 5.-luokalla Lapin yliopiston harjoittelukoulussa sekä perheen lukiolaispoika saanut kiekkouralleen jatkoa Rokin U17-joukkueessa. Äidin suuren unelman kruunaa hänen vuosia maailmalta takaisin Suomeen kaipaamansa pikkusisko, joka myös on muuttanut Teneriffalta skottimiehensä kanssa Rovaniemelle. Miksi juuri tänne? Entä mikä suuri unelma sai koko Mustikkamaa-Jokelaisen perheen jättämään elämänsä Leppävedellä Jyvässeudulla?

IMG_4080 (2).jpg
Siskosten tie on kulkenut Rovaniemelle. Piia Mustikkamaa-Jokelainen (vas.) ja Sini Mustikkamaa-Kelly avaavat hyvinvointistudion Rovaniemen ydinkeskustaan.

- Saan vihdoin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni hyvinvointialan yrittäjyydestä! Olen tästä uhrauksesta perheelleni ikuisesti kiitollinen. Lapset joutuivat minun unelmani vuoksi jättämään kodin Leppävedellä sekä kaikki ystävät ja harrastukset Jyväskylässä. Tämä on meille kaikille iso hyppy tuntemattomaan, Piia Mustikkamaa-Jokelainen pohtii.

Yhdessä siskonsa Sini Mustikkamaa-Kellyn kanssa Piia on nyt avaamassa hyvinvointistudio Lumia Wellnessin Rovaniemen ydinkeskustaan elo-syyskuun vaihteessa. Yritys on liikunnallisten siskosten unelmien täyttymys. Nimensä se on saanut Piian tyttären Aliina Lumian mukaan.

- Olemme vuosikausia vetäneet ryhmäliikuntatunteja, mutta nyt saamme avata itsemme näköisen paikan. Olemme siskokset, joiden intohimona on auttaa ihmisiä pysähtymään, hellittämään ja voimaan paremmin, kertoo liikunnanopettajana Jyväskylässä yli 20 vuotta työskennellyt Piia.

Rovaniemi tuntui Piiasta oikealta paikalta lähteä toteuttamaan unelmia. Iso syy kaupungin valintaan oli totta kai myös Lappiin muuttanut sisko ja hänen miehensä. 

Isän kuolema sysäsi liikkeelle elämänmuutoksen

Koko Rovaniemelle päätynyt prosessi alkoi jo kymmenisen vuotta sitten, kun suorituskeskeinen Piia alkoi kärsiä selkäongelmista, stressistä ja unettomuudesta. Kova huoli oman rakkaan isän pikku hiljaa kuihduttaneesta muistisairaudesta kuormitti naista eniten, mutta sai myös kääntämään ajatukset omaan hyvinvointiin ja erityisesti henkiseen hyvinvointiin sekä kehon ja mielen tasapainoon.

- Palloilulajien harrastajana ja hikitreenien vetäjänä aloin etsiä aivojen hyvinvointia ja kokonaisvaltaista hyvää oloa uusista lähteistä. Elämääni astuivat entistä isommin muun muassa pilates, jooga, mindfulness- ja tunne-taitovalmennus. Niihin kouluttautumisen rinnalla alkoi elää suuri unelma - haavekuvat siitä, miten ja missä haluaisin loppuelämäni elää, hän kertoo.

Isän tytöiksi itseään kutsuvat Piia ja Sini huolehtivat ja surivat isän muistisairautta niin paljon, että Sinikin päätti muuttaa Teneriffalta miehensä kanssa Suomeen, lähemmäksi isää.

- Emme olisi ikinä ilman isän muistisairautta lähteneet takaisin Suomeen, mutta kuin onnenkantamoisena saimme luontomatkailualalta töitä juuri Rovaniemeltä. Emme voisi kuvitella asuvamme missään muualla Suomessa. Jos johonkin pitäisi muuttaa, niin sitten takaisin ulkomaille, kertoo Lapin tuntureihin ja retkeilyyn hullaantunut Sini.

Piiankin ensimmäisen Rovaniemi-kuukauden kokemukset ovat yhtä positiiviset.

- Ihmiset ovat välittömiä ja kovia puhumaan. Puhdas Lapin luonto ja retkipolut ovat kävelymatkan päässä. Porojakin on tullut vastaan melkein keskellä kaupunkia. Lapin tuntureillekin voi hurauttaa parissa tunnissa. Viihdymme!

IMG_4088.jpg
Äiti ja täti ristivät unelmiensa hyvinvointistudion Lumiaksi Piian tyttären, Aliina Lumian mukaan. Aliina on löytänyt jo uudesta kotikaupungistaan kavereita ja harrastuksia.