Auto-ohjelmistoyritys Elektrobit perustaa etätyöpisteen Rovaniemelle – rekrytoi kymmeniä osaajia

Julkaistu 22.3.2022 9:00

Elektrobit on autoteollisuuden ohjelmistojen sekä niihin liittyvien tuotteiden ja palveluiden maailmanlaajuinen toimittaja.

autokuva.jpg
Elektrobitin ohjelmistoja käytetään jo miljardissa laitteessa yli sadassa miljoonassa ajoneuvossa.

Autoteollisuuden ohjelmistoratkaisujen maailmanlaajuinen toimittaja Elektrobit perustaa uuden etätyöpisteen Rovaniemelle. Yhtiö pyrkii rekrytoimaan etätyöpisteeseen tänä vuonna 10–15 osaajaa, ja työntekijöiden määrää on tarkoitus kasvattaa jatkossa. Rovaniemen alueella työskentelevät voivat tehdä etätöitä sekä työskennellä yhteisessä työpisteessä. 

Yhtiön vuonna 2014 perustettu, 260-henkinen Oulun yksikkö on tällä hetkellä yksi yhtiön suurimmista tuotekehitysyksiköistä. Yksikkö kehittää ohjelmistotuotteita ja -ratkaisuja globaaleille autoteollisuuden markkinoille. 

“Tulevaisuuden työskentelymallit mahdollistavat osaajaverkoston kasvattamisen myös Oulun alueen ulkopuolelle, ja Rovaniemi on tekemiemme selvitysten perusteella loistava tilaisuus tähän”, kertoo Elektrobit Finlandin toimitusjohtaja Veli-Matti Ihme.

Elinkeinojohtaja: "Hieno päänavaus"


Rovaniemen elinvoimajohtaja Jaakko Rantsi iloitsee Elektrobitin tulosta arktiseen pääkaupunkiin: “On hieno päänavaus, että merkittävä kansainvälinen toimija laajentaa toimintaansa meille. Toivomme, että tämä lisää myös muiden vastaavien toimijoiden kiinnostusta Rovaniemeä kohtaan. Korkeakouluyhteistyön ansiosta meillä on mahdollisuus tarjota kyvykkäitä osaajia ohjelmistoalalle. Korkeakoulujen rooli on ollut merkittävä siinä, että Elektrobit päätyi juuri Rovaniemelle.” 

Yritysten sijoittumispalveluista vastaava Business Rovaniemen yrityskehittäjä Matti Impiö toivoo, että oppilaitosten ja yritysten välinen yhteistyö kehittyisi vielä jatkossa: “Lapin ammattikorkeakoulu tarjoaa korkealaatuista koulutusta, joka vastaa ohjelmistoalan tarpeisiin. Myös Elektrobit tunnisti ammattikorkeakoulun opetuksen tason, ja se vaikutti sijoittumispäätökseen. Tavoitteenamme on kuitenkin vielä suurempi ja kattavampi ekosysteemi oppilaitosten ja yritysten välille erityisesti ohjelmistoalalla.”

Impiön mukaan Rovaniemen kaupungin ja Elektrobitin tavoitteena on houkutella osaajia Suomesta ja ulkomailta. Houkuttimena on kiinnostavan työn ja laadukkaan vapaa-ajan yhdistäminen ja mahdollisuus kokea arktisen pääkaupungin pohjoista taikaa. 

Elektrobit hakee uuteen etätyöpisteeseen kokeneita ja uransa alkuvaiheessa olevia ohjelmistokehityksen ammattilaisia omien ohjelmistotuotteidensa kehitykseen sekä asiakasprojekteihin. Uusia työntekijöitä tarvitaan muun muassa ohjelmistosuunnittelijan, -arkkitehdin, testausinsinöörin sekä muihin ohjelmistokehityksen tehtäviin (mm. Product Owner, Scrum Master). 

Elektrobit järjestää Rovaniemellä kaksi rekrytointitapahtumaa ensi viikolla. Kokeneemmille osaajille suunnattu tapahtuma järjestetään maanantaina 28.3. klo 16–19 Hotel Santa Clausissa. Opiskelijoille suunnattu rekrytointitapahtuma pidetään 29.3. klo 10–15 Lapin ammattikorkeakoululla.   

Tietoa yhtiöstä

Elektrobit on autoteollisuuden ohjelmistojen sekä niihin liittyvien tuotteiden ja palveluiden maailmanlaajuinen toimittaja. Elektrobitin ohjelmistoja käytetään jo miljardissa laitteessa yli sadassa miljoonassa ajoneuvossa. Yhtiö työskentelee tiiviisti johtavien autonvalmistajien ja brändien kuten Ford, VW sekä muiden Volkswagen Groupin brändien kanssa.

Yhtiö tarjoaa ratkaisuja ajoneuvojen ohjelmistoinfrastruktuuriin, yhdistettävyyteen ja turvallisuuteen. Lisäksi valikoimiin kuuluu autonomiseen ajamiseen liittyviä työkaluja ja käyttäjäkokemuksen suunnittelua. 


työntekijät.jpg
Elektrobit haluaa houkutella Rovaniemen etätyöyksikköön työntekijöitä sekä Suomesta että ulkomailta.

Jaa sivu