Automaatti nopeuttaa ilmoittautumista terveydenhuollon vastaanotolle

Julkaistu 20.4.2021 8:00

Rovaniemen kaupungin terveydenhuollon neljässä toimipisteissä on otettu käyttöön itseilmoittautumisautomaatit. Enää ei tarvitse jonottaa toimistoon ilmoittautuakseen vastaanotolle. Automaatti ohjaa myös odottamaan oikeaan odotustilaan.

Kolme itseilmoittautumisautomaattia
Rovaniemen kaupungin terveydenhuollon toimipisteistä Piekkarin hammashoitola, Pulkamontien terveysasema sekä Rinteenkulmassa toimivat terveysasema ja lääkinnällinen kuntoutus ovat ottaneet käyttöön itseilmoittautumisautomaatit. Vastaavantyyppiset automaatit ovat olleet käytössä jo pidempään muun muassa Lapin keskussairaalassa ja joissakin laboratorioiden näytteenottopisteissä.

Sisääntulon näkyville paikoille sijoitetuilla automaateilla ilmoittaudutaan edellä mainittuihin toimipisteisiin helposti. Tämä tapahtuu jopa lähes kosketusvapaasti, kun näyttää Kela-kortin tai ajokortin viivakoodia automaatin lukijalaitteessa. Ilmoittautua voi myös näppäilemällä oman henkilötunnuksen automaatin kosketusnäytöllä olevalla näppäimistöllä. Näppäiltävä henkilötunnus koostuu syntymäajasta, välimerkistä, juoksevasta numeroinnista sekä tarkistusmerkistä (esim. 123456-789F).

Onnistuneen ilmoittautumisen jälkeen automaatista tulostuva ohje opastaa odottamaan oikeaan odotustilaan. Lopettaessasi ilmoittautumisen automaatilla, automaatti on valmis seuraavalle käyttäjälle. Ilmoittautumisesta välittyy tieto saapumisestasi paikalle terveydenhuollon ammattilaiselle. Vastaanotolle kutsuminen tapahtuu entiseen tapaan odotusaulasta kutsumalla.

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia