Biojätteen keräysvelvoite koskee pian yhä useampaa rovaniemeläistä – tule kuulolle infotilaisuuteen 31.5.

Julkaistu 15.5.2023 15:25

Tilaisuudessa aiheina ovat esimerkiksi biojätteen erilliskeräyksen laajeneminen, kunnan vastuulle siirtyvä bio- ja pakkausjätteen erilliskeräys sekä jätetaksan päivitys.

Residuum-kevyet-7239_Kuva Napapiirin Residuum Oy.jpg

Rovaniemen kaupunki ja Napapiirin Residuum Oy järjestävät asukkaille avoimen verkkotilaisuuden jätelain ja jätehuoltomääräysten muutoksista sekä niiden vaikutuksista kuntalaisiin. Tilaisuus pidetään keskiviikkona 31.5.2023 klo 17–18.30. 

Tilaisuudessa aiheina ovat esimerkiksi biojätteen erilliskeräyksen laajeneminen, kunnan vastuulle siirtyvä bio- ja pakkausjätteen erilliskeräys sekä jätetaksan päivitys.

Tilaisuudessa kaupungin jätehuoltoasiantuntija Erja Sainio ja Napapiirin Residuum Oy:n viestintäpäällikkö Ella Tikkala kertovat, mitä uuden jätelain ja jätehuoltomääräysten velvoittamat muutokset tarkoittavat käytännössä. He myös vastaavat kuntalaisten kysymyksiin aiheesta.

Kysymyksiä voi lähettää etukäteen verkkolomakkeen kautta (katso jutun lopusta kohta Linkit). 

Myös tilaisuudessa voi esittää kysymyksiä.

Infotilaisuuteen ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Tilaisuuteen voi liittyä Teams-linkistä (katso jutun lopusta kohta Linkit).  

Verkkotilaisuus tallennetaan, ja tallenne julkaistaan myöhemmin kaupungin ja Residuumin verkkosivuilla. Myös kuntalaisten esittämistä kysymyksistä ja niihin annetuista vastauksista tehdään kooste verkkosivuille niiltä osin, kuin Residuumin sivuilta ei jo löydy vastauksia esitettyihin kysymyksiin.

Päivitettyjä jätehuoltomääräyksiä ja jätetaksaa koskevat uutiset ja muu materiaali löytyvät kootusti kaupungin aiemmasta uutisesta (linkki alla).