Bongasitko Rovaniemen kaupungin kesätanssijat Vilman ja Nean? Kaksi viikkoa tienestiä tanssien

Julkaistu 21.6.2022 8:15

Kun Lapin tanssiopisto yhdistyi Rovaniemen kaupungin ylläpitämään Lapin musiikkiopistoon avasi tämä myös nuorille tanssin harrastajille hienon, uuden mahdollisuuden kesätyöhön.

IMG_3983.jpg
Vilma Päiveröinen (vas.) ja Nea Heikkilä ovat nauttineet kesätyöstään, joka on sujunut sananmukaisesti kuin tanssi.

Kesätyösetelillä työllistettyjä kesämuusikoita Rovaniemellä on ollut jo pidemmän aikaa, mutta nyt kaupunkilaisten elämää ovat piristäneet myös nuoret tanssijat. Keväällä järjestettiin koe-esiintymiset, joiden perusteella musiikki- ja tanssiopiston ammattilaiset tekivät lopulliset valinnat kesätanssijoiksi - heidän joukossaan olivat 17-vuotiaat Vilma Päiveröinen ja Nea Heikkilä.

- Emme keksisi mitään mielekkäämpää kesätyötä! Olemme saamme tehdä sitä mitä muutenkin tekisimme eli intohimoamme tanssimista, Vilma ja Nea iloitsevat.

Kahteen viikkoon on mahtunut monenlaista: erilaisia tanssikuvauksia sekä paljon esiintymisiä muun muassa Villa Vinkkelin taidetapahtumassa, Konttisenpuiston kesäkioskin ohjelmallisissa piknikeissä sekä Korundin työnohjaajien valtakunnallisten kehittämispäivien juhlassa. Vilman työviikot ovat pitäneet sisällään myös Saarni Sirkuksen esityksiä. Esitysten harjoittelullekin oli varattu aikaa.

- On ollut huippukivaa, mutta keho on ollut todella kovilla! Tässä on kyllä lopullisesti avautunut se tosiseikka, että tanssijan ura olisi liian rankka. Työllistyminenkin tanssialalle olisi haastavaa, pohtii 9-vuotiaana tanssiharrastuksen aloittanut Vilma.

Loppukesän ylioppilaskirjoituksiin valmistautuva Nea on samoilla linjoilla: tanssijan ammatti ei siinnä tulevaisuuden haaveissa, vaikka hän on tanssinut varsin kunnianhimoisesti jo 5-vuotiaasta asti.

- Jotakin muuta haluan ammattikseni tehdä. Joka tapauksessa pyrin opiskelemaan yliopistoon, mutta urasuunnitelmat ovat vielä kesken, Nea kertoo.

Vilmalla on takana vasta ensimmäinen vuosi lukiota. Kesätanssijan tienesteille on tarvetta interraililla, jonne hän lähtee oman isänsä kanssa.

- En ole löytänyt vielä omaa tulevaisuuden uraani, joten haluan etsiä itseäni ulkomailla.

LUE LISÄÄ KESÄTYÖSETELISTÄ: TÄSTÄ LINKISTÄ


Jaa sivu