Ehdota ideaa, joka edistää yhteisöllisyyttä - kaupunki toteuttaa suosituimmat ideat

Julkaistu 16.2.2024 8:00

Rovaniemen kaupunki varaa rovaniemeläisten ideoiden toteutukseen 110 000 euroa. Ideointi on auki 16.2.–21.3.2024.

Kuvituskuva.

Rovaniemi kutsuu asukkaitaan ideoimaan, mikä edistäisi yhteisöllisyyttä. Kaikki rovaniemeläiset voivat antaa ideoita siitä, mikä lisäisi kaikkien kuntalaisten sekä erityisesti ikäihmisten yhdessä tekemistä ja toimintaa.

Jokainen rovaniemeläinen voi antaa ideoitaan verkkolomakkeella sekä paperisella lomakkeella. Verkkolomakkeesta on myös englanninkielinen versio. Paperisia lomakkeita löytyy seuraavista paikoista: kaupunginkirjasto, kirjastoauto, Ounasrinteen, Muurolan, Saarenkylän ja Korkalovaaran kirjastot, Osviitta, Kansalaistalo sekä eläkeläistila Potkuri.

Ehdotuksia voi antaa myös puhelimitse numeroon 0400 891 509. Lisäksi kaupunki kerää ideoita erilaisissa tapahtumissa, kuten ikäihmisten päivätansseissa.

- Toivomme runsaasti erilaisia ideoita, myös luovia ja innovatiivisia! Ideoiden tulee liittyä kunnan toimintaan eli ne voivat olla esimerkiksi kulttuuriin, liikuntaan tai harrastamiseen liittyviä, innostaa Riitu Pirkkalainen Rovaniemen kaupungilta.

Ideat etenevät äänestykseen, kaupunki toteuttaa voittajaideat vuonna 2025 

Ideoinnin jälkeen kaupunki arvioi muun muassa seuraavia asioita: idean toteuttamiskelpoisuus, kustannukset, ylläpitokustannusten määrä. Lisäksi arvioidaan sitä, edistääkö se yhteisöllisyyttä. Kriteerit täyttävät ehdotukset etenevät äänestykseen.

Kaikki kuntalaiset voivat äänestää suosikki-ideoitaan touko-kesäkuussa 2024. Kaupunki sitoutuu toteuttamaan äänestyksen voittavat ideat vuonna 2025.

Ideointi on osa osallistuvaa budjetointia, jonka tavoitteena on lisätä rovaniemeläisten vaikutusmahdollisuuksia omaan elinympäristöönsä. Aiemmalla osallistuvan budjetoinnin kierroksella kaupunki toteutti ideoinnin ja äänestyksen pohjalta ulkokuntosalin Korkalovaaraan ja frisbeegolfradan Mäntyvaaraan. 

Jaa ideasi!

Lisätiedot osoitteesta rovaniemi.fi/osallistuvabudjetointi