Ehdota vuoden 2021 kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalkintojen saajia 31.1.2022 mennessä

Julkaistu 13.12.2021 8:00

Rovaniemen kaupunki palkitsee vuosittain kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotoimijoita sekä tapahtumia. Nyt ehdotuksia palkintojen saajista voivat antaa kaikki kuntalaiset, paikalliset seurat ja muut toimijat.

Kaksi henkilöä katselee taidenäyttelyssä taulua ja keskustelee.

Ehdotuksia palkintojen saajista voi antaa 31.1.2022 klo 15 mennessä. Ehdotukset perusteluineen annetaan sähköisten lomakkeiden kautta. Sivistyslautakunta valitsee palkintojen saajat helmikuun kokouksessaan. Palkintojen saajat julkistetaan ja palkinnot jaetaan osana kaupunkifestivaali Arctic Design Weekiä 21.3. klo 14.00. - 15.00, kaupunginkirjaston Lapponica-salissa.

Palkintojen myöntämisen kriteerit on hyväksytty sivistyslautakunnassa 18.11.2021. Linkki kriteereihin on tämän uutisen lopussa.

 

Kulttuuripalkinnot ja kulttuuritekopalkinnot

Rovaniemen kaupunki on jakanut taide- ja kulttuuripalkintoja vuodesta 1964 lähtien. Kulttuuripalkinto myönnetään erityisestä kulttuurisaavutuksesta tai pitkäaikaisesta työstä Rovaniemen kulttuurin hyväksi. Palkinto voidaan myöntää joko yksityiselle henkilölle tai ryhmälle, jota ei aiemmin ole palkittu Rovaniemen kulttuuripalkinnolla.

Kulttuuritekopalkintoja jaetaan kaksi kappaletta ja niiden myöntämisen perusteena on erityinen saavutus kulttuurin alueella vuoden 2021 aikana. Palkinnon voi saada tehdystä tai esiin nousseesta kulttuuriteosta, joka on olemassaolollaan tai toiminnallaan kehittänyt ja rikastuttanut kaupungin kulttuurielämää ja tehnyt Rovaniemen kaupungin kulttuuriohjelmaa 2021 – 2025 todeksi ja näkyväksi.

Ehdota kulttuuripalkinnon ja kulttuuriteko -palkintojen saajia tämän lomakkeen kautta.

 

Nuorisotekopalkinto

Vuoden nuorisoteko on palkittu Rovaniemellä vuodesta 2012 alkaen. Palkitsemisen tavoitteena on lisätä nuorisotyön ja -toimijoiden näkyvyyttä. Palkinnon saajaksi voi ehdottaa tekoa, joka on edistänyt nuorisotyötä Rovaniemellä. Palkinto voidaan myöntää yksityiselle henkilölle, ryhmälle tai järjestölle, jota ei ole aiemmin palkittu.

Ehdota nuoristotekopalkinnon saajaa tämän lomakkeen kautta.


Liikunnan ja urheilun palkinnot

Liikunnan ja urheilun saralta palkitaan Vuoden liikuntatateko tai -tapahtuma, Vuoden seuratoimitsija ja Vuoden urheilija. Lisäksi palkitaan myös kansainvälisesti menestyneet urheilijat saavutettujen arvokisamitalien perusteella.

Vuoden liikuntateko tai -tapahtuma -palkinto voidaan myöntää vuonna 2021 toteutuneelle teolle tai tapahtumalle, joka on edistänyt liikuntamuodon tai -ryhmän toimintaa Rovaniemellä. Myös yksittäisen henkilön merkittävää tekoa liikunnan edistämiseksi voi ehdottaa palkinnon saajaksi.

Vuoden seuratoimitsijan palkinnon voi saada yksittäinen henkilö, joka merkittävästi vaikuttaa pyytettömällä työllään rovaniemeläisessä urheiluseurassa tai liikuntayhdistyksessä.

Vuoden urheilijaksi voi esittää rovaniemellä kirjoilla olevaa urheilijaa, jolla on palkintoon oikeuttava tulos saavutettuna virallisissa olympia-, EM-, MM-, SM -kisoissa tai maailman cupin kokonais- tai osakilpailussa.

Ehdota liikunnan ja urheilun palkintojen saajia tämän lomakkeen kautta.

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia

Liittyvät sivut