Eläkepäivilleen siirtyvä kaupunginpuutarhuri Mirja Vääräniemi on jättänyt kädenjälkensä Rovaniemen puistoihin ja leikkipaikkoihin kolmella eri vuosikymmenellä

Julkaistu 19.4.2024 13:10

Rovaniemen kaupunginpuutarhuri Mirja Vääräniemi ehtii ennen vapaa-ajan viherpeukaloksi jäämistään työskennellä Rovaniemen kaupungin palveluksessa yhtäjaksoisesti kuukautta vaille 37 vuotta. Hän on kiitollinen, että on saanut tehdä hyvässä ilmapiirissä työtä, joka on näkyvää. Kaikkiaan Mirja Vääräniemi on jättänyt kädenjälkensä ainakin sataan viheralue- ja puistokohteeseen eri puolilla Rovaniemeä.

IMG_6556.jpg
Mirja Vääräniemelle jää hyvänä työmuistona mieleen Vanhan torin leikkipuiston uudistaminen markkinateemaiseksi.
- Parasta työssäni kaupunginpuutarhurina on ollut se, että olen saanut tehdä työtä todellisella näköalapaikalla. Työni on paitsi näkyvää myös erittäin itsenäistä. Erityisen hienoa on se, että tänä päivänä saman katon alla toimivassa yhdyskuntatekniikan työyhteisössä meillä on niin hyvä yhteistyöilmapiiri, Mirja Vääräniemi kiittelee.

Kolmeen vuosikymmeneen Rovaniemellä mahtuu myös haasteita: paljon isoja muutoksia ja useita organisaatiomuutoksia. Ne ovat muokanneet ajattelutapaa ja vaatineet muutosvalmiutta.

- Koko ajan on pitänyt sopeutua johonkin uuteen. On selvitty lamavuosien suurista säästövelvotteista ja rajuista leikkauksista - puhumattakaan kuntien yhdistymisestä ja kaupungin organisaatiomuutoksista. On pitänyt sopeutua ja omaksua uusia toimintatapoja. Merkittävin ja työläin muutos on ollut se, että kaikki hankinnat pitää kilpailuttaa.

Luovaa ja leikkisää työtä

Viime aikojen muutoksista ja uusista trendeistä Mirja Vääräniemi on kuitenkin nauttinut erityisen paljon. Uusien leikkipaikkojen suunnittelussa saa luovuuden päästää valloilleen ja kohderyhmänä eivät ole enää pelkästään lapset, vaan suunnittelussa otetaan huomioon kaikenikäiset käyttäjät.

- Vanha tori on tästä tuorein esimerkki ja jää hyvänä muistona mieleeni. Kaupunkilaisten Heppapuistoksi kutsuma leikkipaikka on nyt esteetön ja markkinateema näkyy ideoissa. On tivoleista tuttuja vääristäviä peilauspintoja, ilmapallokuvia ja pomppumattoja ja verkkokiipeilyteline, joka pyörii kuin iso karuselli, Vääräniemi iloitsee mittavan uudistusprojektin tuloksista.

Vielä viimeisenä työkesänään hän pääsee uudistamaan kolmea Rovaniemen leikkipaikkaa: Niemelänpuistoa, Imarin Puolukkapolun leikkipaikkaa sekä Noitarumpua Pohjatuulentiellä.

- Nämä ovat minulle erittäin mieluisia töitä!

Jatkajaansa Mirja Vääräniemi haluaa kannustaa rohkeuteen: - Toteuta vapaasti itseäsi ja kehitä kaupunkikuvaamme rohkeasti!

Oletko Sinä Rovaniemen seuraava kaupunginpuutarhuri? 

Rekry on käynnissä 26.4.2024 saakka! 

HAE TYÖPAIKKAA: https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/kaupunginpuutarhuri-587281-1/

IMG_6546.jpg