Elinvoimalautakunta käsittelee RoPSin maksujärjestelyä

Julkaistu 25.5.2023 15:15

Elinvoimalautakunta käsittelee kokouksessaan 30.5.2023 Rovaniemen Palloseura ry:n kaupungille tekemää esitystä uudesta maksusuunnitelmasta. 

Elinvoimalautakunta käsittelee maksujärjestelysopimusta keskuskentän vuokrista syntyneiden saatavien osalta. Lautakunnalle esitetään, että se hyväksyisi RoPSin esityksen maksujärjestelyn muilta osin, mutta viivästyskorot ja perintäkulut perittäisiin täysimääräisinä. Tällöin kuukausittainen maksuerä pysyisi samana, mutta maksuaika pitenisi.

RoPS ei ole noudattanut aiempaa maksusopimusta keskuskentän vuokrasaatavista, joten saatavat on siirretty perintään marraskuussa 2022. Kaupunginhallitus päätti 24.4.2023 keskeyttää RoPSin ja sen markkinointiyhtiön Blue Idea Oy:n yhteisvastuullisten velkojen perinnän, kunnes uudesta maksusuunnitelmasta on sovittu.

Perinnän keskeyttämisen edellytyksenä oli, että maksusuunnitelmasta tulee sopia kesäkuun 2023 loppuun mennessä. Mikäli maksujärjestelyt eivät toteudu määräaikaan mennessä tai neuvottelut RoPS ry:n kanssa päättyvät tuloksettomina, kaupunki siirtää velat takaisin perintään.

Hyvinvointilautakunta käsittelee RoPSn tekemää esitystä liikuntapaikkavuokrista syntyneiden saatavien osalta 7.6.2023.

Elinvoimalautakunnan kokouksen esityslista on julkaistu verkkosivuillamme (linkki alla). 

Jaa sivu