Elinvoimalautakunta käsitteli RoPSin maksujärjestelyä, Business Rovaniemelle uusi yrityskehittäjä

Julkaistu 30.5.2023 18:28

Ilmakuva Rovaniemen keskustanalueelta.
Elinvoimalautakunta käsitteli kokouksessaan 30.5.2023 Rovaniemen Palloseura ry:n kaupungille tekemää esitystä uudesta maksusuunnitelmasta. 

Elinvoimalautakunnan käsittelyssä oli uusi maksujärjestelysopimus keskuskentän vuokrista syntyneiden saatavien osalta. Lautakunta hyväksyi RoPSin ehdotuksen maksujärjestelystä muilta osin, mutta viivästyskorot ja perintäkulut perittäisiin täysimääräisinä. Tällöin kuukausittainen maksuerä pysyy samana, mutta maksuaika pitenee.

Seuraavaksi hyvinvointilautakunta käsittelee 7.6.2023 maksujärjestelysopimusta liikuntapaikkavuokrista syntyneiden saatavien osalta. Tämän jälkeen RoPS päättää asiasta, ja mikäli se hyväksyy maksusopimusesityksen, kaupunki ja RoPS voivat allekirjoittaa uuden maksusopimuksen.

RoPS ei ole noudattanut aiempaa maksusopimusta keskuskentän vuokrasaatavista, joten saatavat siirrettiin perintään marraskuussa 2022. Kaupunginhallitus päätti 24.4.2023 keskeyttää RoPSin ja sen markkinointiyhtiön Blue Idea Oy:n yhteisvastuullisten velkojen perinnän, kunnes uudesta maksusuunnitelmasta on sovittu.

Perinnän keskeyttämisen edellytyksenä oli, että maksusuunnitelmasta tulee sopia kesäkuun 2023 loppuun mennessä. Mikäli maksujärjestelyt eivät toteudu määräaikaan mennessä tai neuvottelut RoPS ry:n kanssa päättyvät tuloksettomina, kaupunki siirtää velat takaisin perintään.

Business Rovaniemelle uusi yrityskehittäjä tukemaan yrityksille tarjottavaa asiakaspalvelua

Lisäksi elinvoimalautakunta päätti perustaa Business Rovaniemelle uuden yrityskehittäjän toimen vahvistamaan yritykselle suunnattua asiakaspalvelua. Yrityskehittäjä neuvoo yrityksiä esimerkiksi liiketoimintasuunnitelmien tekemisessä ja eri rahoitus- ja tukimahdollisuuksien löytämisessä sekä auttaa starttirahan hakemisessa. 

Elinvoimalautakunnan kokouksen pöytäkirja julkaistaan sivuillamme (linkki alla).