Elinvoimalautakunta kokoontuu käsittelemään muun muassa osatyökykyisten työnhakijoiden tuetun työhönvalmennuksen jatkumista

Julkaistu 27.10.2022 15:50

Rovaniemen kaupungin elinvoimalautakunta kokoontuu tiistaina 1.11. ja asialistalla on muun muassa tuetun työhönvalmennuksen toiminnan jatkon turvaaminen Rovaniemellä. Työhönvalmennuksen avulla on työllistynyt jo lähes 40 osatyökykyistä.

Sosiaali- ja terveysministeriön valtionavustusrahoitteisessa Työkyky käyttöön -hankkeessa on Rovaniemellä ollut palkattuna kaksi työhönvalmentajaa, joiden tehtävänä on ollut osatyökykyisten työnhakijoiden tuettu työhönvalmennus. Hanke päättyy vuoden 2022 lopussa.

Ensi vuoden talousarvioon ja henkilöstösuunnitelmaan on esitetty kahden työhönvalmentajan viran perustamista. Palvelun jatkuvuuden turvaamiseksi esitetään siis nyt elinvoimalautakunnalle, että työhönvalmentajien työsuhteita jatkettaisiin nyt vuoden 2023 maaliskuun loppuun saakka. Näin turvattaisiin haavoittuvassa asemassa olevien asiakkaiden tuki ja palvelu ilman katkoksia.

Esitys työhönvalmentajien virkojen perustamisesta ja henkilöjärjestelyistä valmistellaan lautakunnan joulukuun tai tammikuun kokoukseen, riippuen henkilöstösuunnitelman ja talousarvion päätöksistä.

Kokouksen koko esityslista löytyy kaupungin verkkosivuilta: https://rovaniemi.cloudnc.fi/fi-FI/Toimielimet/Elinvoimalautakunta/Kokous_1112022

Jaa sivu