Elinvoimalautakunta päätti jatkaa osatyökykyisten työnhakijoiden tuettua työhönvalmennusta

Julkaistu 1.11.2022 19:54

Rovaniemen kaupungin elinvoimalautakunta kokoontui tiistaina 1.11. ja päätti muun muassa turvata tuetun työhönvalmennuksen toiminnan jatkon Rovaniemellä. Työhönvalmennuksen avulla on työllistynyt jo lähes 40 osatyökykyistä. Työhönvalmennuksen asiakkaista 70 prosenttia on ollut työttömänä yli vuoden. Osalla heistä työttömyyden kesto on ollut jopa 5-20 vuotta.

Sosiaali- ja terveysministeriön valtionavustusrahoitteisessa Työkyky käyttöön -hankkeessa on Rovaniemellä ollut palkattuna kaksi työhönvalmentajaa, joiden tehtävänä on ollut osatyökykyisten työnhakijoiden tuettu työhönvalmennus. Heidän valmennukseensa on osallistunut 70 henkilöä toukokuun 2021 ja lokakuun 2022 aikana. Näistä valmennetuista henkilöistä on työllistynyt 39. Työhönvalmentajat ovat kontaktoineet 152 työnantajaa ja kaikkiaan kontakteja on ollut lähes 300. Työsuhteista noin puolet on solmittu yrityksiin.

Palvelun jatkuvuuden turvaamiseksi elinvoimalautakunta päätti nyt, että työhönvalmentajien työsuhteita jatketaan nyt vuoden 2023 maaliskuun loppuun saakka. Näin turvataan haavoittuvassa asemassa olevien asiakkaiden tuki ja palvelu ilman katkoksia.

Ensi vuoden talousarvioon ja henkilöstösuunnitelmaan on esitetty kahden työhönvalmentajan viran perustamista. Esitys työhönvalmentajien virkojen perustamisesta ja henkilöjärjestelyistä valmistellaan lautakunnan joulukuun tai tammikuun kokoukseen, riippuen henkilöstösuunnitelman ja talousarvion päätöksistä.

Elinvoimalautakunnan esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan täällä:
https://rovaniemi.cloudnc.fi/fi-FI/Toimielimet/Elinvoimalautakunta/

Jaa sivu