Elinvoimalautakunta päätti palvelusopimuksesta House of Laplandin kanssa

Julkaistu 29.11.2022 19:15

Rovaniemen elinvoimalautakunta päätti kokouksessaan 29. marraskuuta 2022 osallistua House of Laplandin perusrahoitukseen eli tehdä palvelusopimuksen HOL:n kanssa. Saman päätöksen on tehnyt Lapin 21:sta kunnasta jo 16.

hol.png
House of Lapland Oy on voittoa tavoittelematon yhtiö, jonka omistajia ovat Rovaniemen Kehitys Oy, Elinkeinot & kehitys Nordica/Inarin kunta, Itä-Lapin kuntayhtymä, Kittilän kunta, Lapin ammattikorkeakoulu Oy, Lapin yliopistosäätiö, Meri-Lapin kehittämiskeskus ry, Pellon kunta, Ranuan kunta, Posion Kehitysyhtiö Oy, Sodankylän kunta, Tunturi-Lapin Kehitys ry, Utsjoen kunta ja Ylitornion kunta.

Yhtiön rahoitus perustuu kuntien asukaslukuun. Suurimman vastuun rahoituksesta kantaa Rovaniemen kaupunki, jolle jyvittyy summasta noin 36 prosenttia eli 127 400 euroa. Rovaniemen kaupunkikonserniin kuuluva Rovaniemen Kehitys Oy on yhtiön suurin yksittäinen omistaja 28,65 prosentin osuudella.

Rovaniemen kaupunki/Rovaniemen Kehitys Oy ovat olleet rahoittamassa yhtiön toimintaa sen alusta lähtien aina vuoden 2021 loppuun asti. Rahoitus on ollut avustusluonteista toimintaa aina vuoden 2020 loppuun asti. Vuoden 2021 osalta avustusluonteisesta toiminnasta luovuttiin ja siirryttiin palvelujen ostosopimukseen. Nyt tehtyjen uusien palvelusopimusten kautta House of Laplandille pyritään kokoamaan ensi vuodeksi yhteensä 350 000 euron perusrahoitus.

Lapin kuntajohtajat ovat todenneet Lappi-tason markkinoinnin tarpeelliseksi myös tulevaisuudessa toimintatapoja muuttaen ja edelleen House of Lapland -yhtiön kautta. House of Laplandin toimintamallin muutos vahvistaa kuntien roolia yhtiön toiminnan määrittelyssä. Yhtiön tarkoituksena on edistää Lapin näkyvyyttä ja vetovoimaa markkinoinnin ja viestinnän keinoin kansallisesti ja kansainvälisesti. Se edistää myös asukkaiden, uusien yritysten, matkailijoiden ja kuvaustuotantojen saamista Lapin alueelle sekä tarjoaa yhteistyökumppaneilleen kanavan tehokkaaseen viestintään ja brändinhallintaan.

Jaa sivu