Hae 1. tai 2. koronarokotus helposti ilman ajanvarausta maanantaista 20.9. lähtien

Julkaistu 15.9.2021 11:40

Toista rokotetta hakevan on huomioitava, että 1. ja 2. rokotteen väliksi tulee vähintään kuusi viikkoa.

Rovaniemen kaupungintalon rokotuspisteeltä (Hallituskatu 7) saa jatkossa ensimmäisen tai toisen koronarokotuksen helposti ilman ajanvarausta. Rokotuksen voi hakea maanantaista 20.9. lähtien joka arkipäivä seuraavasti:

 • Maanantai klo 8.15–15.15
 • Tiistai ja keskiviikko klo 8.15–17.00
 • Torstai klo 8.15–15.15
 • Perjantai klo 8.15–13.30

Rokotettavaksi voi tulla ilman ajanvarausta, vaikka rokotusaika olisi jo varattuna. Tällöin varatun ajan voi perua verkossa (rovaniemi.terveytesi.fi) tai tullessaan rokotettavaksi kaupungintalolle. Rokotukseen voi myös tulla varatulla ajalla.

Toista rokotetta hakevan on huomioitava, että 1. ja 2. rokotteen väliksi tulee vähintään kuusi viikkoa. 

Rokotteina käytetään Modernaa tai Comirnatya.

Yhteiskunnan avautuessa rokottamattoman riski saada korona kasvaa


Rovaniemen kaupunki suosittelee, että mahdollisimman moni ottaa koronarokotuksen. Rokotus kannattaa ottaa seuraavista syistä: 

 1. Rokote suojaa vakavalta tautimuodolta hyvin

  Koronavirus aiheuttaa äkillisen hengitystieinfektion, joka voi johtaa erittäin vakavaan, tehohoitoa vaativaan tilaan. Vakavaa tautimuotoa esiintyy kaikissa ikäryhmissä. 
  Tutkimusten mukaan kaksi rokoteannosta suojaa koronavirukselta erittäin hyvin. Rokottamattomalla on selvästi suurempi riski saada oireinen koronavirustauti. Viime viikkoina tartuntoja on ilmaantunut suhteellisesti eniten rokottamattomilla 10–49-vuotiailla.

 2. Rokottamattoman riski saada korona on kasvamassa

  Kun yhteiskuntaa avataa lähiaikoina, rokottamattoman riski saada koronavirus moninkertaistuu. Muun muassa matkailun avautuminen tuo lisää virusta myös Suomeen, mikä lisää tartunnan riskiä kotimaassa.

 3. Influenssa ja korona ovat ikävä yhdistelmä

  Kun yhteiskunta avautuu, on odotettavissa, että myös influenssavirus alkaa levitä väestössä tehokkaammin. Influenssaan ja koronatautiin voi sairastua yhtä aikaa, ja yhdessä nämä voivat muodostaa vielä vaikeamman taudin kuin pelkkä koronavirus. 

 4. Rokotetun on helpompi matkustaa

  Kun matkailua avataan, moni maa päästää maahan vain rokotettuja. 

 5. Rokotettu voi välttää karanteenin

  Altistustilanteissa täyden rokotussuojan saaneita ei pääsääntöisesti määrätä karanteeniin. Rokotuksen ottamalla voi siis välttyä siltä, että joutuu viettämään 10 päivää kotona oltuaan tilassa, jossa on ollut koronatartunnan saanut henkilö.
 

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä palveluita

Aiheeseen liittyviä uutisia