Haetaan lappilaisia kirjailijoita esiintymään Pohjoisen kirjallisuuden iltaan 15.11.

Julkaistu 20.9.2023 11:25

Rovaniemen kaupunginkirjasto järjestää yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen ja Lapin kirjallisuusseura ry:n kanssa Pohjoisen kirjallisuuden ilta -tapahtuman pääkirjastolla keskiviikkona 15.11.2023 klo 17–19. Järjestyksessään toisen Pohjoisen kirjallisuuden illan teema on marginaali.

Pohjoisen kirjallisuuden ilta on uudenlainen tapahtumakonsepti, jonka tavoitteena on tuoda esille Lapin kirjallisuuskentän monimuotoisuutta ja edistää sen toteutumista. Tapahtuma tarjoaa esiintymislavan kirjailijoille ja antaa heille mahdollisuuden tavata lukijoitaan sekä saada uutta lukijakuntaa. 


Tapahtumaan haetaan avoimen haun kautta esiintymään kolme kirjailijaa. Jokaisella kirjailijalla on 15-20 minuutin osio, jonka hän voi käyttää haluamallaan tavalla. Esiintyminen voi olla esimerkiksi uuden kirjan esittely, tuotannosta kertominen, haastattelu tai tuotannon lukemista tai esittämistä. 


Tapahtumaan valittavien kirjailijoiden toivotaan edustavan tapahtuman marginaali-teemaa esimerkiksi kirjallisuuden lajin tai tuotannossa käsiteltävän tematiikan kautta, tai edustavan muulla tavoin kirjallisuuskentän marginaalisuutta tai marginaalia kirjallisuudessa.


Hakemuksia toivotaan kaikissa uransa vaiheissa olevilta kirjailijoilta, ja myös omakustanteita julkaisevat kirjailijat ovat tervetulleita mukaan. Tapahtuman teeman mukaisesti kirjallisuuden käsite mielletään laajasti, ja hakea voivat myös kirjailijat joiden tuotanto ei koostu perinteisistä kirjamuotoisista julkaisuista. 


Hae rohkeasti mukaan! 


Täytä hakemus 15.10. mennessä osoitteessa: https://forms.gle/U7zobN6Wm2GhQXgt5 


Hakemukset käsittelee ja tapahtumassa esiintyvät kirjailijat valitsee valitsijaryhmä, joka koostuu Rovaniemen kaupunginkirjaston, Lapin kirjallisuusseura ry:n sekä Taiteen edistämiskeskuksen edustajista. Tapahtumaan valituille kirjailijoille maksetaan 75 euron palkkio ja matkustamisesta aiheutuvat kohtuulliset kustannukset korvataan (julkisilla edullisimman vaihtoehdon mukaan). Tilaisuudessa on myös mahdollista myydä omia teoksia.


Tapahtuma on osa Lapin kirjallisuusfestarien (17.–18.11.) etko-ohjelmistoa.

 

Lisätietoja:

 

Miia Kivilä Rovaniemen kaupunginkirjasto miia.kivila@rovaniemi.fi 

 

PKI_marginaali_vaaka (1).png