Ajankohtaista

Haetaan lappilaisia lastenkirjailijoita Pohjoisen kirjallisuuden ilta -tapahtumaan 25.4.2024

Julkaistu 26.1.2024 13:00

Rovaniemen kaupunginkirjasto järjestää yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen ja Lapin kirjallisuusseura ry:n kanssa Pohjoisen kirjallisuuden ilta -tapahtuman Saarenkylän kirjastolla torstaina 25.4.2024 klo 17–19. Järjestyksessään kolmannen Pohjoisen kirjallisuuden illan teema on lastenkirjallisuus.

Pohjoisen kirjallisuuden ilta on tapahtumakonsepti, jonka tavoitteena on tuoda esille Lapin kirjallisuuskentän monimuotoisuutta. Tapahtuma tarjoaa esiintymislavan kirjailijoille ja antaa heille mahdollisuuden tavata lukijoitaan sekä saada uutta lukijakuntaa. 

Tapahtumaan haetaan avoimen haun kautta esiintymään kolme kirjailijaa. Jokaisella kirjailijalla on 15-20 minuutin osio, jonka sisällön tulisi sopia koko perheelle. Esiintyminen voi olla esimerkiksi uuden kirjan esittely, tuotannosta kertominen, tuotannon lukemista tai esittämistä. Tapahtuman viimeisenä ohjelmanumerona musiikkiesityksen jälkeen on aikuisyleisölle suunnattu kirjailijoiden paneelikeskustelu. 

Hakemuksia toivotaan kaikissa uransa vaiheissa olevilta lastenkirjojen tekijöiltä, ja myös omakustanteita julkaisevat kirjailijat ovat tervetulleita mukaan. 

Tapahtuma on osa Huhuu! - Lapin lastenkirjallisuus- ja sanataidefestivaalia, joka järjestetään Lukuviikolla 22.4-28.4.2024.

Hae rohkeasti mukaan! 

Täytä hakemus 22.3. mennessä osoitteessa: https://forms.gle/J8AdSZ8w5th7YLrT8

Hakemukset käsittelee ja tapahtumassa esiintyvät kirjailijat valitsee valitsijaryhmä, joka koostuu Rovaniemen kaupunginkirjaston, Lapin kirjallisuusseura ry:n sekä Taiteen edistämiskeskuksen edustajista. Tapahtumaan valituille kirjailijoille maksetaan 150 euron palkkio ja matkustamisesta aiheutuvat kohtuulliset kustannukset (julkisilla edullisimman vaihtoehdon mukaan) korvataan. Tilaisuudessa on myös mahdollista myydä omia teoksia.

Lisätietoja:

Emma Rask
Kirjastonhoitaja, Rovaniemen kaupunginkirjasto
emma.rask@rovaniemi.fi