Häiriötilanteen johtoryhmä: Joulupukin matkaanlähtö ilman yleisöä, mahdollisia lisärajoituksia tarkastellaan alkuviikosta – ravintolarajoitukset voimaan ensi yönä

Julkaistu 3.12.2021 16:30

Ravintola_kuvituskuva_reno-laithienne-unsplash.jpg
Valtioneuvoston päätöksellä ravintolarajoitukset astuvat voimaan Rovaniemellä 4.12. klo 00.00.
Häirötilanteen johtoryhmä kokoontui perjantaina 3.12. Rovaniemellä tartuntojen määrä on tällä viikolla kasvanut. Kuluvalla viikolla uusia tartuntoja on Rovaniemellä todettu tähän mennessä noin 100, ja karanteenissa on tällä hetkellä noin 800 henkilöä mahdollisten altistumisten vuoksi. 

Häiriötilanteen johtoryhmä suosittaa, että Joulupukin matkaanlähtötilaisuus 23.12.2021 järjestetään ilman paikan päällä olevaa yleisöä. Uudenvuoden suunniteltuja tilaisuuksia tarkastellaan seuraavissa kokouksissa. 

Johtoryhmä keskusteli rajoitusten mahdollisesta laajentamisesta, mutta päätyi vielä jatkamaan nykyistä rajoitusta. Tiistain päätös yli 20 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten kieltämisestä päivitettiin ja on nyt voimassa 3.1.2022 asti. 

Häiriötilanteen johtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran tiistai-iltapäivänä 7.12.2021.

Valtioneuvosto: Ravintolarajoitukset voimaan Rovaniemellä lauantaina 4.12. klo 00.00

Valtioneuvosto päätti torstaina 2.12. Rovaniemelle kohdistuvista ravintolarajoituksista. 
Seuraavat rajoitukset tulevat voimaan lauantaina 4.12.2021 klo 00.00 eli perjantain ja lauantain välisenä yönä. 

Ravintolat, joissa anniskellaan alkoholia, voivat olla auki klo 5–18, ja anniskelu on sallittu klo 9–17. Ravintolat, joissa ei anniskella, voivat olla auki klo 5–01. Aukioloaikojen rajoitukset eivät koske huoltoasemien ravintoloita eivätkä noutoruoan myyntiä. Ruokaravintoloissa on käytössä 75 prosenttia eli kolme neljäsosaa asiakaspaikoista sisätiloissa. Anniskeluravintoloissa saa olla käytössä puolet asiakaspaikoista sisä- ja ulkotiloissa. Sisätiloissa asiakkaalla on oltava oma istumapaikka pöydän ääressä. 

Ravintolat voivat vapautua rajoituksista edellyttämällä asiakkailtaan koronatodistuksen esittämistä. 

Lisätietoja ravintolarajoituksista

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä palveluita

Aiheeseen liittyviä uutisia