Etusivun uutislista

Häiriötilanteen johtoryhmä: Koronatilanne rauhallinen – testiruuhkaa puretaan lisäresursseilla ja kasvomaskien hankinta etenee

Julkaistu 18.8.2020 15:50

korona näyte3.jpg

Rovaniemen kaupungin häiriötilanteen johtoryhmä kokoontui 18.8. käsittelemään koronavirustilannetta, joka on kaupungissa edelleen rauhallinen. Roy Clubin (Roipparin ) altistustilanne ei ole aiheuttanut jatkotartuntoja ja altistuneiden karanteenit päättyvät 18.8.

Koronatestien määrä on sen sijaan kasvanut, ja kaupungin näytteenotto ja asiakaspalvelu ovat ruuhkautuneet. Näytteitä otetaan kaupungissa parinsadan testin päivävauhtia. Testatuista suurin osa on pikkulapsia. Kaupunki on lisännyt viime aikoina näytteenottoresurssia, ja kapasiteettia pyritään lisäämään entisestään. Kaupunki on joutunut testausruuhkan vuoksi karsimaan kiireetöntä terveydenhoitoa.

Koronatesti pitää sairaanhoitopiirin ohjeiden mukaan tehdä viipymättä, mikäli henkilöllä on koronavirustautiin viittaavia lieviäkin oireita. Häiriötilanteen johtoryhmä muistuttaa, että lapsi voi mennä takaisin päivähoitoon tai kouluun negatiivisen testituloksen jälkeen, mikäli oireet ovat enää hyvin lieviä ja selvästi vähenemässä.

Johtoryhmä käsitteli kokouksessaan myös kasvomaskien hankintaa henkilöstölle ja vähävaraisille THL:n suosituksen mukaisesti. Kaupunki toteuttaa kasvomaskien hankinnan nopeutettuna pienhankintana ja maskien jakelu voidaan aloittaa ensi viikolla. Kaupunki hankkii ensivaiheessa yhteensä 160 000 maskia. Kaupunki tiedottaa kasvomaskien tarkemmasta jakeluajankohdasta ja -paikoista myöhemmin tällä viikolla.

Jaa sivu