Häiriötilanteen johtoryhmä kokoontui – kaupunki varautuu koronaepidemian kiihtymiseen

Julkaistu 9.10.2020 11:41

Kaupunki on siirtänyt lisää henkilökuntaa koronanäytteenottoon ja altistuneiden jäljitykseen.

772_1_ilta kaupungissa.jpg

Rovaniemen kaupungin häiriötilanteen johtoryhmä kokoontui perjantaina 9.10. käsittelemään Rovaniemen koronatilannetta ja sen vaikutusta kaupungin palveluihin. 

Koronatilanne on koko Suomessa kiihtynyt, ja kaupunki valmistuu siihen, että epidemia siirtyy kiihtymisvaiheeseen myös Rovaniemellä. Toistaiseksi epidemia on Rovaniemellä perusvaiheessa. Koronatapauksia ja altistumisia on kuitenkin ollut tällä viikolla aiempaa enemmän, muun muassa koulutuskeskus Redun yksikössä, lentopallo-otteluissa ja päiväkodeissa. 

Kaupunki on siirtänyt lisää henkilökuntaa koronanäytteenottoon ja altistuneiden jäljitykseen. Samalla kiireettömän hoidon resursseja on supistettu. 

Terveysasemien puhelinpalvelussa ruuhkaa – vain oireisten tulee hakeutua testiin


Terveysasemien puhelinpalvelu on ruuhkautunut koronaan liittyvien yhteydenottojen vuoksi. Kaupunki vetoaa kuntalaisiin: jos asiasi voi odottaa, pyydämme odottamaan epidemiatilanteen rauhoittumista.

Myöskään koronalle altistuneiden ei tule olla yhteydessä terveysasemaan tai hakeutua testiin, jos koronatartuntaan viittaavia oireita ei ole. Tämä on tärkeää, jotta terveysasemien puhelinpalvelu ei ruuhkaudu turhaan ja kaikki oireiset saadaan testattua. Terveydenhuollosta otetaan yhteyttä niihin, jotka katsotaan altistuneiksi jäljitystyön perusteella, ja heidät määrätään karanteeniin. Mikäli tiedät varmuudella altistuneesi, asetu karanteeniin ja jää odottamaan terveydenhuollon yhteydenottoa. Jäljitystyön ruuhkautuessa yhteydenotto voi viipyä 1-2 päivää.

Mikäli koronaan viittaavia oireita ilmenee, testiin tulee hakeutua matalalla kynnyksellä. Ajan voi varata kaupungin verkkosivujen kautta. 


Hygieniaohjeiden noudattaminen edelleen tärkeää


Jokaisen kuntalaisen on tärkeää noudattaa annettuja suosituksia muun muassa käsienpesusta ja turvaväleistä. Kasvomaskia suositellaan pidettäväksi julkisilla paikoilla aina, kun turvavälien pitäminen ei ole mahdollista. Suositus koskee muun muassa kirjastoja, ruokakauppoja, virastoja, museoita, ravintoloita ja niin edelleen. Kouluja ja oppilaitoksia ei luokitella julkisiksi paikoiksi.

Kuntalainen vastaa maskien hankinnasta itse, mutta kaupunki tarjoaa maskeja vähävaraisille. Vähävaraisten maskijakelu tapahtuu Rovaniemen keskustassa Kansalaistalolla (Rovakatu 23) maanantaisin ja perjantaisin klo 10–11.30 sekä torstaisin klo 15–16.30. Lisätietoa muista jakelupaikoista: Kylien jakelupaikat


Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia