Häiriötilanteen johtoryhmä kokoontui: rokotekattavuus edennyt hyvin, maskisuositus edelleen voimassa

Julkaistu 9.11.2021 15:15

Kasvomaskeja.

Häiriötilanteen johtoryhmä kokoontui tiistaina 9.11. keskustelemaan Rovaniemen koronatilanteesta. Tilanne on rauhallinen, tapausmäärät ovat pysyneet hallinnassa ja tartuntojen alkuperä on pystytty selvittämään. Sairaalassa on kuitenkin joitakin koronapotilaita, ja testausmäärät ovat nousseet edellisviikoista. Kelekkamessuilta ja nuorten pohjoismaisesta lentopalloturnauksesta ei ole ilmennyt tartuntoja.

Rokotuskattavuuden vahvistamisessa on Rovaniemellä edistytty hyvin. Rokotuskattavuus 12 vuotta täyttäneiden keskuudessa Rovaniemellä on tällä hetkellä seuraava (tilanne 8.11.): 

  • 1. annos 84,8 % (koko Suomi 85,9 %)
  • 2. annos 79,2 % (koko Suomi 79,8 %)

Kaikkiaan koronarokoteannoksia on Rovaniemellä annettu yhteensä 92 322. 

Maskisuositus edelleen voimassa 

Rovaniemellä on edelleen voimassa maskisuositus julkisissa sisätiloissa, joissa turvavälejä ei voida pitää, kuten kaupoissa, kirjastoissa, teattereissa ja ravintoloissa sekä paikallisliikenteessä. Suositus koskee 16 vuotta täyttäneitä ja myös rokotettuja. 

Korkeakouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa on voimassa opiskelijoita ja henkilökuntaa koskeva maskisuositus. Peruskouluissa suositus koskee vain henkilökuntaa. 
Varhaiskasvatuksessa henkilökuntaa suositellaan käyttämään maskia tai visiiriä lasten vuorovaikutuksen tarpeet huomioiden ja huoltajia suositellaan käyttämään maskia liikkuessaan päiväkodin sisätiloissa. Maskisuositus on voimassa myös työpaikkojen asiakastiloissa.

“Paikallisesti tartuntojen määrä on maltillinen, joskin hieman nousussa. Tartuntamäärien kasvu ympäröivillä alueilla herättää kuitenkin hieman huolta, ja sen vuoksi katsomme perustelluksi jatkaa maskisuositusta”, sanoo hallintoylilääkäri Paula Reponen.

Koronaan liittyvät suositukset ja ohjeet Rovaniemellä

 

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä palveluita