Etusivun uutislista

Häiriötilanteen johtoryhmä kokoontui tilannekatsaukseen – kaupungin työntekijöiden etätyökäytäntöä jatketaan vuoden loppuun

Julkaistu 11.8.2020 18:35

Kasvomaskien osalta kaupunki odottaa THL:n uutta ohjeistusta, ennen kuin linjaa maskiasiaa paikallisesti.

Rovaniemen kaupungin häiriötilanteen johtoryhmä kävi 11.8. läpi kaupungin toimialojen tilanteen ja toimet koronavirusepidemian ehkäisyssä. Johtoryhmä sai myös selvityksen koronavirustilanteesta Suomessa.

Koronatilanne on Rovaniemellä ja Lapissa tällä hetkellä vakaa. Koronatestaus ja terveysasemien puhelinpalvelu on Rovaniemellä kuitenkin ruuhkautunut. Karanteenissa on tällä hetkellä noin 40 altistunutta. 

Testauskriteerien laventuessa koronatestejä tehtiin toukokuussa Rovaniemellä noin 300 viikossa, ja nyt luku on noin 700 testiä viikossa. Testejä tehdään Lapissa väkilukuun suhteutettuna enemmän kuin Uudellamaalla. Testaukseen rekrytoidaan Rovaniemellä parhaillaan henkilökuntaa, jotta oireiset pääsisivät testeihin mahdollisimman nopeasti. 

Johtoryhmä linjasi, että Rovaniemen kaupungin työntekijöiden etätyökäytäntöä jatketaan vuoden loppuun saakka. Linjauksen mukaan ne työntekijät, joiden työn luonne sen mahdollistaa, tekevät pääsääntöisesti etätyötä.

Kasvomaskien osalta kaupunki odottaa THL:n uutta ohjeistusta, ennen kuin linjaa maskiasiaa paikallisesti.  

Lisäksi johtoryhmä sai tilannekatsauksen juomaveden bakteerilöydöksestä Napapiiri-Olkkajärvi-Nivavaara-Syväsenvaara-Norvajärvi-Poikajärvi alueella, tehdyistä toimenpiteistä ja suunnitelluista jatkotoimista. Käyttöveden keittokehotus yllä mainitulla alueella päättyi 11.8. noin kello 17.


 

Jaa sivu